<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
majkl
|
Předmět: Orthosan pěnový šampon Přitlapkováno: 23. 9. 2010 15:28:41 |
|
|
Dobrý den ,rád bych se zeptal jestli je vhodné tímto šamponem koupat kočky chytli jsme blešky a mam strach co koliv na ně použít ampulka od vet. nám nefungovala , u návodu není žádné upozornění na vedlejší učinky takže děkuji za jakoukoliv informaci |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
|
|
Odpovědět
|
|
majkl
|
Předmět: Orthosan pěnový šampon Přitlapkováno: 24. 9. 2010 19:04:48 |
|
|
MĚ ZAJÍMÁ JESTLI MÁ NĚKDO NEGATIVNÍ ZKUŠENOSTI JÁ NEMAM ŽÁDNÝ |
|
|
Odpovědět
|
|
beta.1
|
Předmět: Re: Orthosan pěnový šampon Přitlapkováno: 24. 9. 2010 21:36:20 |
|
|
majkl napsal: | MĚ ZAJÍMÁ JESTLI MÁ NĚKDO NEGATIVNÍ ZKUŠENOSTI JÁ NEMAM ŽÁDNÝ |
Nemám sice také žádný zkušenosti s Orthosanem, šamponem proti blechám u koček.Pokud jsem měla psíka,tak se mi osvědčil.Ale kočka není pes,který se nechá velmi dobře koupat.Kočku bych se ani nepokoušela strčit pod sprchu,na to se mám moc ráda:-)je opravdu velmi málo koček,které se nechají klidně koupat(myslím kočky chlupatky,ne naháčky).Takže,i když nemáte žádné zkušenosti,zapomeňte na koupání kočky(pokud nechcete být zraněná jejími drápy) a na odblešení používejte jiných,určitě méně stresujících přípravků proti blechám.Jak bylo výše v odkazu, je jich k výběru opravdu dost:-).
BBMM |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 24. 9. 2010 22:34:40 |
|
|
Majkl je asi masochista ....... _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
Leemet
|
Předmět: pudr Přitlapkováno: 25. 9. 2010 1:59:49 |
|
|
Dobrý den,
mě se osvědčil na kočky pudr proti blechá od Beapharu. A to u nás byla bleší kalamita:) Takže pořádný úklid, vyprat všechny pelíšky a postříkat co se dá biokillem - s ním nesmí přijít kočičky do styku, dokud nevyvětrá.
Kočičáka napudrujete a pořádně prodrbete, aby se pudr dostal až na kůži. _________________ žižkovská smečka a Leemet
www.spokojenakocka.cz , www.malytygr.cz, www.toulavetlapky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
Leemet
|
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Orthosan pěnový šampon Přitlapkováno: 25. 9. 2010 9:30:27 |
|
|
V odkazovaném článku je hlavně důležitá poznámka, že je třeba vždy přečíst složení a především se vyhýbat přípravkům s účinnou látkou permethrin (viz odkaz Leemet).
Zkušenosti mohou být různé a navíc kočky mohou reagovat individuálně, 10 lidí může mít zkušenost dobrou, a ten jedenáctý si naběhne např. na kočičí alergii.
Nicméně existují lepší přípravky na blechy a šampon a koupání kočky je čin jen pro otrlé, odvážné a nekompromisní jedince, ochotné riskovat vytopenou koupelnu a pár krvavých drápanců (málokterá kočka se nechá dobrovolně vykoupat ) _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Karin Š.
|
Předmět: Re: Orthosan pěnový šampon Přitlapkováno: 25. 9. 2010 11:53:36 |
|
|
SLožení Orthosanu:
Carbaryl, Aqua, Sodium Laureth Sulphate, N-methylpyrrolidone, Propane Butane, Laureth-30, Cocamide DEA, Methylisothiazolinone, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Citric Acis, Parfum.
A ve předu v červeném rámečku zní: "účinná látka CARBARYL".
Každopádně si opravdu myslím, že už budete mít co dělat kočku vykoupat, natož na ni ještě stříkat pěnu. Do toho bych se nepouštěla ani já a to si náš kocour nechá líbit téměř vše . _________________ KŠ
www.britaci.estranky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
majkl
|
Předmět: orthosan Přitlapkováno: 1. 10. 2010 16:58:25 |
|
|
Děkuji Všem za rady kopání se nekonalo veterinář dal kapku odblešovače za krk ale zatím se nedá říct že jsou blešky pryč sice jsou pomalejší ale jsou v kožíšku stále a od podání jsou to 3 dny |
|
|
Odpovědět
|
|
Iva Goli Anonymní
|
Předmět: Přitlapkováno: 3. 10. 2010 9:28:43 |
|
|
Vôbec sa netrápte so žiadnym kúpaním a inými prípravkami - je to úplne zbytočné, pretože síce zničéte blchy na kocúrovi, ale nie tie v prostredí. Postačí odblšovadlo pipetou hore medzi lopatky. Neviem, ktoré ste dávali, môže sa stať, že Frontline nezaberie, vyskúšajte potom napríklad Promeris alebo iný prípravok. Aplikujte to raz za štyri týždne tak tri mesiace po sebe. Domácnosť stačí dôkladne povysávať a vyprať čo sa dá, vrecko z vysávača hneď vyhoďte. V podstate bude kocúrik fungovať ako živá zbraň - blcha skočí, napije sa a bude po nej a po tých cca troch mesiacoch by ste mali mať už pokoj - závisí to aj od toho ako sa stihli potvory namnožiť Nekombinujte viacero prípravkov naraz - naozaj stačí jedno fungujúce odblšovadlo! |
|
|
Odpovědět
|
|
|