<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
petabb
|
Předmět: Značkování? Přitlapkováno: 20. 3. 2012 18:50:52 |
|
|
Ahoj, mám dotaz ohledně našeho kočičáka. Natálku jsme si brali z umisťovací výstavy v jejích 4 měsících. Je to naše první kočka a tak nad jejím chováním občas dumáme, ale postupem času jsme si začínáme "rozumět" Akorát mi není jasné, co vyjadřuje tím, že napřímí ocas, kterým začne jakoby "vibrovat" na chvilku. Kdyby to byl nekastrovaný kocour, tak řeknu, že značkuje (nebo alespoň takhle si to u kocourů představuju) Ale ona nic "nevypouští", jen si tak občas zavibruje ocasem Jinak teď jí je 9 měsíců a kastrovaná je cca měsíc (začala očůrávat gauč a svůj pelech, což s kastrací odeznělo). Budu se těšit na odpovědi! |
|
|
Odpovědět
|
|
BáraP
|
Předmět: Re: Značkování? Přitlapkováno: 22. 3. 2012 10:54:58 |
|
|
petabb napsal: | Ahoj, mám dotaz ohledně našeho kočičáka. Natálku jsme si brali z umisťovací výstavy v jejích 4 měsících. Je to naše první kočka a tak nad jejím chováním občas dumáme, ale postupem času jsme si začínáme "rozumět" Akorát mi není jasné, co vyjadřuje tím, že napřímí ocas, kterým začne jakoby "vibrovat" na chvilku. Kdyby to byl nekastrovaný kocour, tak řeknu, že značkuje (nebo alespoň takhle si to u kocourů představuju) Ale ona nic "nevypouští", jen si tak občas zavibruje ocasem Jinak teď jí je 9 měsíců a kastrovaná je cca měsíc (začala očůrávat gauč a svůj pelech, což s kastrací odeznělo). Budu se těšit na odpovědi! |
merlin tohle dělá, když je nervozní....nebo nedočkavej _________________ Lidé, kteří nemají rádi kočky, se v příštím životě narodí jako myši. |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 22. 3. 2012 13:20:20 |
|
|
Můj kastrát Čuk to dělá, když buď provádí něco, co ví, že se nemá, nebo když chce, abych se mu hned teď věnovala . _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
petabb
|
Předmět: Přitlapkováno: 22. 3. 2012 17:49:11 |
|
|
Je fakt, že to většinou dělá, když po ní něco chceme (třeba aby slezla ze stolu Každopádně jsem ráda, že to nemá nic společnýho se značkováním, protože když s tim před kastrací začala, tak sem všechny loužičky drhla (na radu April) tekutým Arielem a od tý doby ho nemůžu ani cítit Záměrně jsme si vzali holčičku, abysme se tomu vyhnuli a nevyhnuli...Teď už je naštěstí klid. |
|
|
Odpovědět
|
|
hankaa
|
Předmět: Značkování kočky? Přitlapkováno: 13. 12. 2012 20:05:30 |
|
|
Dobrý večer,nechci zakládat nové téma,Tak to zkusím tady. Máme dvě kastrované kočky,jedna se ke mně chodí mazlit, nejdřív mi "strká zadek pod nos" a až pak se otočí a lehne.Dneska se mi po druhé stalo,že jsem najednou ucítila takový zápach a zjistila,že mi kočka "ohodila" rukáv i deku,ale nevím,co to je...může to být značkování? |
|
|
Odpovědět
|
|
Betty
|
Předmět: Přitlapkováno: 13. 12. 2012 21:02:26 |
|
|
To bude pravděpodobně sekret z análních žlázek. Žlázky ústí do otvůrků po stranách řitního otvoru. Tím sekretem si kočky taky značkují území. Bývá to taková hustší nahnědlá tekutina. Někdy se může stát, že se sekretu vytvoří moc, žlázky se ucpou a způsobuje to bolest, otoky a i záněty. Ale většinou tím trpí pejsci. Ovšem, může se to stát i u koček. Mě to kočka taky udělala. Žlázky se dají vymačknout a tím přebytečný sekret odstranit. Pokud s tím ovšem nemáte zkušenosti, doporučuji návštěvu veterináře, který vám toto udělá. Nejčastěji se ucpané žlázky poznají podle toho, že kočička "sáňkuje", hodně si líže prdelku a podobně. Ale naše kočka z toho nedělala nic. Takže pokud chcete mít jistou, dojděte k vetovi. _________________ Kačka + Betty + Wyome + Jessinka + Romeo
Kdyby bylo možné zkřížit člověka s kočkou, pak by byl mnohem dokonalejší. Jen kočka by si značně pohoršila. Mark Twain |
|
|
Odpovědět
|
|
Rozár
|
Předmět: Přitlapkováno: 1. 5. 2013 13:57:48 |
|
|
Ahoj všem,
mám doma dvouapůletýho Ragdolla Bárnýho a skoro ročního britskýho kocourka Charlieho...Ten mladší má zatím před kastrací, budu ho ale asi brzy objednávat, protože mi to tu doma občas jeden z nich (zřejmě ten starší) očůrá. Myslím si, že asi cítí, že Charlie dospívá a proto to dělá..
Poprvý se to stalo před několika měsíci, kdy se prali v nylonovým stanu a zřejmě ten starší zezhora očůral toho menšího..Pak jsme tu stěhovali stůl a pak vidím Barnýho, jak vlezl do koše s čistým prádlem, přičupnul si a začal čůrat..
Pak jsem našla lepenkovou krabici,co měli na hraní taky pročůranou a předevšírem jsem utírala podlahu v obýváku vedle stolu..
Přijde mi, že Barny začal na Charlieho i víc dorážet, je na něj víc zlej, víc ho kouše, fackuje ho..Tak jsem zvědavá, jestli se očůrávání i Barnyho většinou agresivnější chování k Charliemu aspoň zmírní..Dřív se sice taky honili, prskali,ale pak myli navzájem.. _________________ Bárný, Charlie |
|
|
Odpovědět
|
|
|