<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Eruannele
|
Předmět: Péče o srst bílé kočky Přitlapkováno: 1. 8. 2016 18:35:08 |
|
|
Dobrý den,
zaregistrovala jsem se tu nově a prosím o radu od zkušených kočičích rodičů
Před měsícem jsem si přinesla bílé koťátko, venkovní odchod, máma myšilovka, otec neznámý. A ačkoliv je teď kocour bytový a postelový (že si ale zvykl rychle), pomalu se z bílého stává žlutým. Jak ošetřujete srst u světlých kočiček?
Koupat příliš nechci, především proto, že jednu důkladnou lázeň absolvoval, když jsem ho přivezla, protože byl příšerně zablešený. Šampon naštěstí pomohl, blech jsem ho zbavila a viditelně se mu i ulevilo, ale od té doby mi jenom žloutne. Snažím se kvůli tomu v bytě udržovat hodně vygruntováno, protože jako zvídavé kotě samozřejmě vymrcasí každý kout, ale potíž je hlavně asi v tom, že se s gustem chodí válet do svého záchodku.
Budu ráda za jakékoliv tipy a fígly, pakliže vůbec existují.
PS: Doufám, že nezakládám duplicitní téma, ale prošla jsem si diskuze a nikde jsem odpověď na svou otázku nenašla. Když tak mě odkažte. |
|
|
Odpovědět
|
|
gwen
|
Předmět: Re: Péče o srst bílé kočky Přitlapkováno: 1. 8. 2016 18:46:56 |
|
|
Eruannele napsal: | Dobrý den,
zaregistrovala jsem se tu nově a prosím o radu od zkušených kočičích rodičů
Před měsícem jsem si přinesla bílé koťátko, venkovní odchod, máma myšilovka, otec neznámý. A ačkoliv je teď kocour bytový a postelový (že si ale zvykl rychle), pomalu se z bílého stává žlutým. Jak ošetřujete srst u světlých kočiček?
Koupat příliš nechci, především proto, že jednu důkladnou lázeň absolvoval, když jsem ho přivezla, protože byl příšerně zablešený. Šampon naštěstí pomohl, blech jsem ho zbavila a viditelně se mu i ulevilo, ale od té doby mi jenom žloutne. Snažím se kvůli tomu v bytě udržovat hodně vygruntováno, protože jako zvídavé kotě samozřejmě vymrcasí každý kout, ale potíž je hlavně asi v tom, že se s gustem chodí válet do svého záchodku.
Budu ráda za jakékoliv tipy a fígly, pakliže vůbec existují.
PS: Doufám, že nezakládám duplicitní téma, ale prošla jsem si diskuze a nikde jsem odpověď na svou otázku nenašla. Když tak mě odkažte. |
Napadlo mě, nechtěla byste přidat fotku třeba do Kočkogalerie, abychom viděli "žlutou"?
Není možné, že má nějaký zdravotní problém?(játra, ledviny?)
Možná ji taky něco nesedí ve stravě. (?) |
|
|
Odpovědět
|
|
Eruannele
|
Předmět: Přitlapkováno: 1. 8. 2016 19:08:19 |
|
|
Vyfotit zkusit můžu, ale nevím, nakolik to z fotky bude viditelné. Neřekla bych, že je to až tak výrazné žloutnutí, prostě žloutnutí špínou. Nejhůř na tom jsou samozřejmě tlapičky a teď už i bříško, protože Míťa vytře všechno možné
Kocour by měl být zdravý, veterinární prohlídku za sebou má a vše bylo v pořádku. Krmím suchým RC, konzervami Animonda a na přilepšenou mu občas naleju mléko pro koťátka, takže stravou to IMHO taky nebude. |
|
|
Odpovědět
|
|
|