<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Dadina
Založen: 17.03.2009 Příspěvky: 44 Bydliště: Osek nad Bečvou 218
|
Předmět: Koťátko po odčervení nebaští a občas zvrací Přitlapkováno: 17. 12. 2016 15:00:27 |
|
|
Dobrý den, od středy mám doma malé koťátko(cca 2,5-3 měsíce). Ve středu jak jsem ho donesla domů, tak baštilo jako o závod, vařená kuřecí prsa, kotěcí paštiku. Na večer jsem mu dala půl tabletky Canivermu. Druhý den ráno kočička už nepapala, k jídlu ani nešla, jen polehávala. Na záchůdek chodí a hovínka má pěkná, průjem není. Zkusila jsem ji nakrmit, něco jsem do ní dostala, ale strašně málo. V pátek začala zvracet a tak jsme jeli na veterinu. Tam dostala kapačku, ATB a injekci proti zvracení. Snědla tam dokonce dost paštiky od puriny na žaludeční problémy. Myslela jsem, že už bude dobře. Dnes jsme byli zase na vet, opět kapačka, injekce ATB a proti zvracení. Po příjezdu domů, kočička opět nepapá, něco jsem do ní opět dostala, ale asi za pár hodin vše vyzvracela. Zítra musíme znovu na vet. Poradíte co by to mohlo být? Na veterině mi říkali, že je to tím odčervením, že ta tabletka je pro koťátko příliš silná. Co jí mám zkusit dát najíst aby nezvracela? Moc děkuji. |
|
|
Odpovědět
|
|
Filip Webmaster
|
Předmět: Přitlapkováno: 18. 12. 2016 10:35:06 |
|
|
Pokud si pamatuji, s koťaty jsem si užil i tyhle problémy. Tehdy jsem dával vařené kuřecí, asi trochu rýže, prostě totální dieta. Vaše kotě je ještě hodně malé, takže musíte najít také krmivo, co mu bude vyhovovat. Někdy je vodítkem, co jedlo předtím, než jste si ho vzala. Zkuste u toho chvíli zůstat a až postupně přimíchávat něco jiného.
Jinak samozřejmě platí, že zvracení u malého kotěte je vzhledem k jeho velikosti problém, takže to chce opravdu včas na veterinu, kdyby se to nelepšilo.
Držím palce, ať se to srovná. _________________ Filip (Lilly a Charlie) |
|
|
Odpovědět
|
|
Dadina
Založen: 17.03.2009 Příspěvky: 44 Bydliště: Osek nad Bečvou 218
|
Předmět: Přitlapkováno: 18. 12. 2016 14:13:56 |
|
|
Filip napsal: | Pokud si pamatuji, s koťaty jsem si užil i tyhle problémy. Tehdy jsem dával vařené kuřecí, asi trochu rýže, prostě totální dieta. Vaše kotě je ještě hodně malé, takže musíte najít také krmivo, co mu bude vyhovovat. Někdy je vodítkem, co jedlo předtím, než jste si ho vzala. Zkuste u toho chvíli zůstat a až postupně přimíchávat něco jiného.
Jinak samozřejmě platí, že zvracení u malého kotěte je vzhledem k jeho velikosti problém, takže to chce opravdu včas na veterinu, kdyby se to nelepšilo.
Držím palce, ať se to srovná. |
Dobrý den, děkuji za odpověď. Víte, nevím co všechno má koťátko za sebou. Přinesl mi ho soused s tím, jestli to není moje kočička. Já že není, své mám doma a černé koťátko nemám. Chtěla jsem, aby si ho soused nechal, ale on že ne. No nakonec mi ho hodil přes plot a bylo u nás. Vzala jsem ho domů, je zatím v koupelně, mám celkem 16 kočiček, z toho jsou 4 koťata z léta a z podzimu. S žádným nebyly takové problémy, sice byl sem tam průjem, nějaké to začervení také bylo, zvracení také, ale vše se pak srovnalo. Tohle koťátko první den baštilo jako o závod, večer jsem ho odčervila a druhý den, jako když utne, nevzalo nic do pusenky tak jsem ho nakrmila, zatím nezvracelo. V pátek to začalo, ale to už jsme jeli raději na vet, byla kapačka, nějaká ATB a injekce proti zvracení. Včera opět veterina, vše se opakovalo, dnes zase veterina, změna ATB + ultrazvuk bříška a RTG. Na sonu pan doktor viděl, že má koťátko asi silný zánět střev, žádný pohyb střev, jak je prý běžné. Dostali jsme paštiku na podrážděná střeva, probiotickou pastu. Tak mu ji dávám i tu paštiku, přímu do pusenky. Zatím to nevyzvracelo, spinká. Já tohle nikdy u koťátka nezažila. Oni věděli, kam to koťátko měli hodit.... |
|
|
Odpovědět
|
|
Filip Webmaster
|
Předmět: Přitlapkováno: 18. 12. 2016 19:03:51 |
|
|
Myslím, že má nejlepší péči, jakou si mohlo přát. Tak opravdu držím palce, ať se to srovná. Dejte vědět! _________________ Filip (Lilly a Charlie) |
|
|
Odpovědět
|
|
|