Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se! Registrací souhlasíte s podmínkami používání.
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Nahrává se...

Přátelé, byly doby, kdy sem sem chodila dvacetkrát denně, abych se tu pokochlala krásnýma záběrama vašich úžasných kočičáků. Poslední dobou sem chodím míň a míň, protože mě to tu prostě nebaví. Moje upřímná duše ve mě mi velí říct všem narovinu, že já skutečně nejsem ani za mák zvědavá na fotky kytek. Už jsem si zvykla na Honzíkovi nedělní, i Ládíko-Matýsovkou zahrádku. Ale to co se tu dělej pslední dobou je na mě prostě moc. Jmenuje se to tu Modrý kocouř. Mám pocit, že pokud si chcete vyměňovat fotky kytek, zahrady.. čehokoliv jinýho.. Tak klidně můžete na mail. Předpokládám že s tímhle názorem jsem tu asi sama, ale jak říkám - jsem upřímná vždycky a i teď. Mě prostě nebaví přeskakovat X fotek s kytkama, abych se dostala na ty kočičí.. proto sem chodím míň a míň a už ani moc nekomentuju, protože mě to prostě nebaví. Nezlobte se na můj názor, říkám to, co si myslím. Jestli to takhle půjde dál, odhlásím se nadobro. Užijte si všichni zbytek neděle. Posluha Janečka a Gabriela - Polter.geist.

Kočičák Sir Gabriel Šedý

Datum16. února 2014   |  AutorPolter.geist   |  Zobrazení celkem/dnes2 846x / 1x



Sdílejte!  |  O sdílení
Sdílet přes e-mail Sdílet na Facebooku Odeslat pomocí Facebook Messengeru Sdílet na Twitteru Sdílet na Google+




Sir Gabriel Šedý: nejnovější v kočkoalbu


60 komentářů

Pro přidání komentáře se prosím přitlapkujte.

Matýsek z Pankráce
KocouřákMatýsek z Pankráce  Datum22. února 2014 11:12

Karolíno+MZR, těšíme se na vaše fotky, o svých kočičkách vždy píšete moc hezky.

Karolína + MZR
KocouřákKarolína + MZR  Datum22. února 2014 3:23

A ještě něco: já osobně se chystám představit zde svoje 4 chlupaté poklady, jak už to slibuju tak dlouho. Polter.geist mi pomůže s fotkami a protože kytky doma nemáme, tak to bude opravdu jen o těch chlupatých sluníčkách, co mi dělají radost. Já to tady nevzdávám, vždyť jsem ještě ani nezačala!

Karolína + MZR
KocouřákKarolína + MZR  Datum22. února 2014 3:21

Ach jo lidičkové. Ona je ta doba celá nějaká divná. Já jsem léta na Zvířetníku a tam to také nabralo divný směr, celá řada dobrých lidí se odtama odhlásila, byli jsme tam taková skvělá parta, každý se svěřil se svými radostmi i starostmi, až se z toho stal přátelský klub lidí, kteří se i stýkali osobně.... jenže pak se něco napsalo, něco špatně pochopilo, něco si někdo na sebe vztáhl víc citlivěji, nežli to bylo míněno, vznikly nějaké domnělé křivdy, které už nešlo vysvětlit a celá atmosféra se jakoby vytratila. Diskuse jsou povšechné, rozdrobili jsme se do několika diskusních fór a už to zdaleka není ono. Jako kdyby to všechno zešedlo. Je mi to také líto, ale nic s tím nenadělám. Na druhé straně mít jen fórum, které bude pochlebovat a mazat druhým med kolem pusy, jak je všechno skvělé a nádherné, bez vlastního názoru, to také nikdo z nás určitě nechce.
Takže to přehodnoťte v rámci svých možností a chuti a zkuste vše zase vrátit tak, jak to bylo. Zkusme zbořit to známé "nevstoupíš 2x do jedné řeky". Třeba se to povede a vrátí se vše zase do té pohodičky všech.

Polter.geist
KocouřákPolter.geist  Datum21. února 2014 10:40

A od toho sou alba, kam si máme dávat svoje fotky pro svoje potěšení. Ne do Galerie, kam patří nejlepší kočkovité fotky. To je vše, co k tomu řeknu.

Polter.geist
KocouřákPolter.geist  Datum21. února 2014 10:39

Tak přesně to sem nechtěla. Jen jsem prostě řekla, co si myslím, na to snad není nic špatnýho. A skutečně si myslím, že fotky bez koček tu nemají co dělat. Ale je to jen názor, dělejte si tu každej co uznáte za vhodný. Skutečně nebylo nutný nic mazat, Evo, konkrétně vy, vás se to přece vůbec netýkalo, je mi to líto.
Mě když se něco nelíbí, tak to prostě řeknu, a očividně to tady pode mnou děláte všichni :) A i to byl důvod proč sem sem tohle napsala, dost mě zajímaly názory druhejch. Jen si prostě myslím, že kdybych navštívila nějakou zahrádkářskou komunitu asi by neskákali metr vysoko nadšením, z mejch kočičích fotek, který bych tam dávala.

Micubiši
KocouřákMicubiši  Datum21. února 2014 10:10

Tak už se docela bojim sem něco dát, dělalo mi to radost.

Marki
KocouřákMarki  Datum21. února 2014 3:58

Hm, co dodat, taky jsem sem chodila moc ráda i když jsem se stejně jako mnoho jiných již jen koukla a myslím si, že každý má právo na svůj názor ať je jakýkoliv. Toť vše, pozdrav z Líšeňského kočkodromu.

Betty
KocouřákBetty  Datum20. února 2014 20:49

Evooooooooo, proooooooooč???? :-((((((((

Luci + 4
KocouřákLuci + 4  Datum20. února 2014 16:21

Evo?? Proč právě ty, která víš dobře, kde a proč tohle všechno nastalo?? A víš tedy i to, že Tvých fotek a alb se připomínky zde uvedené netýkají?? Je mi to opravdu hodně líto.
Mimochodem, druhou částí svého komentáře v podstatě paradoxně potvrzuješ to, co tady bylo několika lidmi napsáno - že nebýt Betty a několika dalších, byla by na MK dost nuda. takže tvou reakci se smazáním fotek nechápu, tím spíš, že tvá alba znám a vím bezpečně, že v nich rozhodně nikdy nebyl stokrát stejný ležící kocouř!! Uvědomuji si, že tímto asi některé lidi na Mk naštvu, ale podobně jako poltergeist prostě píšu, co si myslím a přetvařovat se jen proto, abych to náhodou neschytala, se fakt nebudu.

EvaNo
KocouřákEvaNo  Datum20. února 2014 15:14

Dámy, sděluji vám tímto, že jsem smazala alba všech svých koček, neboť jsem při jejich revizi zjistila, že se v nich vyskytují fotky, kde jsou kočky převážně ležící-spící, naaranžované, některé dokonce poskládané a hrůza!! pár jich bylo úplně bez koček. Tak aby se to nedotklo něčího jemnocitu.
Víte, chodívala jsem se sem bavit a hlavně odreagovat mezi lidi s podobnými zájmy, a jak je níže napsáno, opravdu tu bývalo velmi příjemně a dobrá zábava. A nebýt Betty a pár dalších děvčat, která tu ještě vydržela, bylo by to tu od jisté doby pěkně nudné místo. Ale tak co už, patrně to tak většině vyhovuje a já, jakožto host, na tom nemám právo a ani nehodlám nic měnit. Svět je místo veliké, poohlédnu se prostě někde jinde :-)

Sarah_mk
KocouřákSarah_mk  Datum19. února 2014 14:22

Luci, mea culpa, kde se mi prve nabral ypsilon ve Vašem nicku, netuším. Vidím v tom Bubí tlapku :-)!

Btw když už jsme u toho, koho tu nevidno, ten pán, co měl kocouře "s plovacími blánami", milovníka dravých vod potočních :-)), tu taky výrazně chybí. A pokud to čte, ať mi promine, že si nepamatuju jeho nicka, ani jméno. Kocouře však vidím před sebou zcela jasně!

Polter.geist
KocouřákPolter.geist  Datum19. února 2014 12:47

Já nemůžu než souhlasit se Sarah. Moc mi chybí celá jihočičská smečka. Na druhou stranu, pokud někdo takovej jako Luci usoudí, že prostě má důvody proč sem nechodit, věřím jí, že ty důvody jsou podstatný, určitě by se nerozhodla jen tak z plezíru. Ale nechala tady frontu pozůstalých, smutnících po Moučníkových deníčcích. Leč, nedá se svítít, buďme rádi, že Luci komentuje aspoň sporadicky :)

Sarah_mk
KocouřákSarah_mk  Datum19. února 2014 11:43

Lucy + 4:
Ráda Vás tu zase čtu, bylo mi už divné, že přispíváte tak sporadicky a jihočičsko ve veřejném životě MK prakticky jakoby nebylo. Mno, jak říkáte, život je změna a občas je i to špatné k něčemu jinému dobré. Netuším ani v nejmenším, co Vás donutilo zdejší vody opustit, třeba to ještě časem přehodnotíte. Přece jen, myslím, že další a další spisy PPP by měly být odtajněny a novým generacím MK pravidelně předkládány :-).

Jakpak jste to vytušila, že jsem se chtěla optat na svou virtuální lásku převelikou, rytíře všech rytřů, Cyrana :-)? Moc ráda slyším, že se mu dobře vede, a těch 8,7 kil... asi bych ho dneska ani neunesla.
Bubýček se vryl nezapomenutelně a jestli si spolu se šelmějem pochutnávají na hovězíčku a kuřecíčku, mám podezření, že náš milovaný působí na Bubuho i "gramaticky", pokud tomu ale není naopak. Známe své pappenheimské, že :-).
Jinak Vám velmi dobře rozumím, taky nedokážu vymazat z paměti ani jednoho z našich psů, o kocouřech nemluvě, někteří nás opustili už dávno a přesto ztráta všech pořád bolí.

Hanako
KocouřákHanako  Datum18. února 2014 19:45

Och holky co mě to děláte ( myslím Lucy, Sarah i Poltergaise), to je nostalgie. Není to osobní jak někteří chápou, ale je to nostalgie, že MK je jiný. Ale život přináší změny ač se nám líbí či ne. Fnuk Bubí koukej pořádně vibýlit mistyčky za všechny kdo už jsou jinde. A Cyránek 8,7 kilíčka, oooo děkuji že Colombík má jen lehce přes 6 což se i tak pronese když se na mě každou noc roztahuje a po močáku hamtoší....s nevinnou tvářičkou. Ech a krade bačkory, no sakra kde pak se to ten kluk asi mohl naučit :-))) Muchlací a drabací pozdravy Laskonečce ( jauvajs, ne zadním hrabákem, já vím že dýl než 10 s to nevydržíš) a ještě víc muchlací ctěné paní ředitelce, která by se naopak dokázala muchlat 20h denně vid. Pišínečku nejúžasnější věřím že holka náplastičky předkládá pravidelně i v 8h tyčinku do tlamky dává, a nechá tě bádat co tvoje profesorská kapacita ráčí :-))

Polter.geist
KocouřákPolter.geist  Datum18. února 2014 15:34

Luci.. vy ho pohladit nemůžete, ale vsaďte boty, že hladí on vás, když v noci spíte :)

Luci + 4
KocouřákLuci + 4  Datum18. února 2014 15:23

Ještě pro sarah - tento čtvrtek to bude už 3 roky, co Bubu odešel ... tedy, neodešel, je tu s námi, denně, pořád, jen už ho nemohu pohladit a říct mu, že je mým milovaným Hrošíkem Předložkou Bubupírkem. sakra, nikdy se s tím nesmířím!

Luci + 4
KocouřákLuci + 4  Datum18. února 2014 15:20

Karolínko, vědec - moučník - badatel odkvačil i se smečkou právě poté, kdy na Mk začly převládat fotky, kde dominantní byly hlavně kytky a ležící kocouři stokrát stejně. poté, co bylo smečce dáno najevo, že jsme to vlastně my, kdo kazí pohodu na Mk, když prostě není schopna přijmout to, v co se živý, nápaditý a veselý portál, kde se schází lidé s nadhledem, zdravou láskou ke kočkám a zdravým humorem, začíná měnit.

Sarah, moc vás zdravím a speciálně pro vás zpráva o cyranovi - má se výborně, váží 8,7 kg a stále je dokonalým gentlemanem - a naučil se krást bačkory své dvounožkyně, po kom to ten kluk může mít, vážně netuším :-) Pozdrav smečce jsem vyřídila a díky za vzpomínku na Bubýčka - taki vás z nebeského pelýšku moc zdravý a prí se nemáte bát, se šelmějem sy to užívají a svorně se dělí o myski s kranulemi, hovězíčkem a dalšími lahůdkami. Děkuji vám také za to, že jste i vy vzpomněla období, které já osobně považuji za jedno z nejhezčích v životě - možná to zní bláznivě a kdo tu dobu nezažil, nepochopí...ale Mk opravdu byla moje srdeční záležitost a myslím, že nejen moje. A nebudu zastírat, že mi Mk chybí a rozhodnutí odejít jsem obrečela, dnes už to mohu přiznat. a dodatečně děkuji všem, kteří tenkrát tu super náladu vytvářeli a vnímali. No nic, věci se mění, všechno se vyvíjí, čas vrátit nelze...ale někdy lze se zastavit a zamyslet se, jestli to, kam se věci vyvíjí, je právě to nejlepší možné.

Sarah_mk
KocouřákSarah_mk  Datum18. února 2014 11:39

* proto chci vysvětlit: výraz "poslední dobou" znamená pro mne... atd.

Sarah_mk
KocouřákSarah_mk  Datum18. února 2014 11:37

Ani mně nešlo o to, kritizovat kvalitu či ostrost snímků a už vůbec jsem se nechtěla dotknout
nových či novějších uživatelů - fotografů.
Na rozdíl od nich jsem doby, které Lucy + 4 ve svém příspěvku popsala, na MK zažila a vím, jak to
tu humorně jiskřívalo a jaká tu často bývala psina. Proto výraz "poslední dobou" znamená pro mne
horizont od jara 2013, ne posledních pár dnů či týdnů, jak mohlo z textu vyplynout.
Omlouvám se, že jsem tenhle časový údaj neuvedla rovnou; neuvědomila jsem si to.

Pro Lucy + 4: posílám zdravici ctěnému PPP, btw jeho vědecké studie stále citelně postrádám! Dámy Lissy a Missy čechrám mezi oušky a celému jihočičsku přeji stálé a pevné zdraví! Zvláštní vzpomínku věnuji rozvážnému Bubu... snad někde rozumují s naším šelmějem.


Karolína + MZR
KocouřákKarolína + MZR  Datum18. února 2014 11:00

Ach jo! Na Zvířetníku se to hádá, tady se to hádá....
Asi už tomu nějak nerozumím, ale je fakt, že Panprésora jsem tu už dlouho neviděla a ani některé další ne.
Osobně mi fotky kocouřů s kytičkami nijak nevadí, akorát v poslední době mi připadají fotky nudné a méně "akční" - 10x fotka stejné kočičky ležící/spící není až tak zajímavá, jako 1-2 fotky kočky akční. Já takhle fotit neumím, i když bych ráda, ale nikdy to nestihnu. Asi to není jen tím foťákem. O to víc si vážím těch obrázků, které vyzařují energii a kočičí eleganci. Ale jinak jsem tu s vámi ráda, i když tu kluci nemají žádné své prezentace, jen v knize. Fotky zatím vkládat neumím ani přes pokusy se to naučit po všech vašich radách. Ale snad jednou, až bude víc času......
Máváme tlapičkami Melíšek, Zrzínek, Ríša a Bělinka-Bibís

Luci + 4
KocouřákLuci + 4  Datum18. února 2014 8:33

Poltergeist - souhlasím. To, co je zde napsáno je jedním z důvodů, proč naše smečka z MK odešla a proč už sem v poslední době ani nedávám komenty...přestože byly doby, kdy MK byl prvním místem, kam jsem po zapnutí PC "letěla" a pak na něj šla několikrát denně, vždy natěšená na vtipné, zajímavé a hezké fotky KOČEK A KOCOUŘŮ . Květiny a přírodu mám také ráda, ovšem na ty se chodím dívat na jiné portály ( a nevšimla jsem si, že by tam mezi fotkami květin byly fotky koček :-) ) .Těm, kteří na Mk nejsou třeba tak dlouho a nechápou, o čem poltergeist píše doporučuji zalistovat v galerii i v denících :-) o cca rok a půl zpátky a zkusit vnímat tehdejší "atmosféru". Včetně humoru a nápadů :-) těch, kteří z MK bohužel zmizeli a zřejmě ne náhodou. A mimochodem, už se to tady v dřívější době také řešilo - kvalita fotky není ani tak v technických parametrech nebo dokonce v tom, zda je foceno drahým fotákem, ale zejména v obrazovém obsahu - a je fakt, že kocour, vyfocený po stopadesátéosmé v pozici "ležím, ani se nehnu" už moc zajímavý není.jistě, vím, nemusím se na něj dívat....Určitě se nechci tím, co píšu, dotknout těch, kteří mají opravdu moc pěkné, nápadité a NENUDNÉ fotky a stále drží MK nad vodou :-) Jinak využívám příležitosti a vyřizuji pozdrav od profesora Piškota, ředitelky Missy a hlavní vrátné Lassy Krucinechužtuzásuvkukdomátyponožkypořáduklízet?? Přeji všem krásný den.

Vilja
KocouřákVilja  Datum17. února 2014 23:25

Stále nechápem co je tak strašnýho na pár kytičkách a fotkách jednoho kočičáka 100x jinak, nám se líííbbbíííí, co na tom že je tu o pár fotek víc nebo míň, jde přeco o tu skvělou atmosféru jaká tu byla donedávna, je nám to líto, že zrovna na MK se musí strhnout taková zbytečná a nehezká debata o ničem, v životě dvojnožců i kočičím se občas dějou trable a tady vaděj kytičky? Chce to pozitivní pohled!!!!!!

Sarah_mk
KocouřákSarah_mk  Datum17. února 2014 22:54

Technická:
omlouvám se za ne zcela přesné použití výrazu "proklikávat galerii". Neměla jsem na mysli otrocké klikání na každou fotku v galerii, ale fakt, že příslušnou stránku kočkogalerie je nutné skouknout, aby si člověk mohl vybrat a následně rozkliknout jen ty snímky, které ho oslovují. A jestli jsou větší (nebo menší nerozkliknuté), na věci nic nemění... vidět jsou stejně všechny, viz
http://www.modrykocour.cz/kockogalerie-stranka.php

Aglája
KocouřákAglája  Datum17. února 2014 21:38

Evo, mne se ta galerie zobrazuje stejně jako vám, dle miniatur vyselektuju, co chci vidět a co nechci. Jak napsala Betty citaci z pravidel: "Kočkogalerie je určena pro vkládání Vašich nejlepších kočkovitých fotek, prosíme, dodržujte tento princip. Kočkovité fotky můžete neomezeně vkládat do kočkoalb, i nekočkovité fotky se mohou objevit u akcí, ale pouze tam." Takže já sama za sebe bych se jen přimlouvala za dodržování této žádosti, nic víc, nic míň. Je mi záhadou, co vám na tom vadí. Jen jsme poukázaly na něco, co se to rozmáhá. Nemám nic proti Pashovi a ani dalším, kterých se to asi dotklo. PS. že zrovna vy se "podceňujete" s PC gramotností, vaše fotomontáže a tajenky jsou boží a jsou jak živá voda MK.

JaGa
KocouřákJaGa  Datum17. února 2014 21:05

rády

JaGa
KocouřákJaGa  Datum17. února 2014 20:57

O víkendu jsem byla mimo. Teď si prohlížím fotky a na tomto místě jsem ze všeho krapet rozpačitá. Myslím, že kočkomilky se zde rádi potkávají. Cílem není hledat "chyby", ale udělat si chvilku pro svoji dušičku s fotkami koček, daleko od politiky, daleko od supermarketů daleko od starostí v práci....
V únoru má MK výročí a tuto vášnivou debatu si nezaslouží. Zdraví obyčejná turistka s obyčejným foťákem. Díky mým kožíškům (kromě jiného) mám neobyčejný život.

Polter.geist
KocouřákPolter.geist  Datum17. února 2014 20:35

.. Já se omlouvám, netušila sem, že jsem netolerantní vůči někomu, kdo je mimo ČR. Nechtěla sem bejt netolerantní vůči nikomu, jen jsem prostě řekla, co mi tu nesedí a myslím, že právem. Jestli jsem tím někoho přímo urazila, tak to nebylo vůbec v plánu. Ať je ta přispěvatelka kdokoliv, tak se omlouvám za formu, jakou sem to včera tady psala. Nicméně obsah platí. :)

Matýsek z Pankráce
KocouřákMatýsek z Pankráce  Datum17. února 2014 20:28

Žít a nechat žít, o nic víc ani míň tu nejde... Nechtěla jsem se do toho vkládat, ale už mi to nedá. Prohlížení fotek provádím stejně jako EvaNo, takže mi to zabere tolik času, kolik já sama chci. Když mě cokoliv málo zaujme, tak to neotevřu a nehodnotím, ale neubírám tomu právo existovat. Je mi navíc líto, že některé z nás možná ukázaly málo tolerance vůči jedné přispěvatelce ze zahraničí, která (aspoň jak já se domnívám) s radostí komunikuje s českými kočkostránkami v češtině, i když by jistě našla jiné v zemi, kde žije. Říká se, že kočky milují tolerantní a svobodomyslní lidé mající nadhled, tak to dokažme. Děkuju a všem přeju láskyplné a zdravé soužití s našimi chlupatými miláčky.

Polter.geist
KocouřákPolter.geist  Datum17. února 2014 20:14

Evo, jistě máte pravdu. Ale snad uznáte, že fotky, na kterých není žádný kočka, sem prostě NEPATŘÍ. Dál už se handrkovat nehodlám. Kdo k tomu chtěl něco říct, mohl a udělal to. Díky všem za názory.

EvaNo
KocouřákEvaNo  Datum17. února 2014 19:54

Dámy (Aglája, Polter.geist, Sarah_mk a možná i některé další), nevím, jak jste na tom se vztahem k počítačové technice vy, já teda nic moc. Ale úplnej blb taky nejsem. Kočkogalerie se mi zobrazuje jako stránka s 20 fotkama s popisky, což je přibližně počet přitlapkovaných fotek za 1 den. Někdy je to víc, někdy míň. Fotku, která mě zaujme, si rozkliknu, pokochám se, případně napíšu koment. Fakt nechápu, kam se tak složitě proklikáváte vy, že vám to dělá takové obrovské problémy.
Jistě by vám slušelo trochu více taktu a tolerantnosti a možná i sebereflexe. Máte možnost se předvést, tak nám ukažte, jak se to správně dělá. Konkrétně Sarah_mk bych o to moc prosila. Děkuji.

Aglája
KocouřákAglája  Datum17. února 2014 18:02

S dovolením se také přidám. Myslím že Polter.geist to myslela trochu jinak. Souhlasím s ní, že fotky bez koček patří spíš do alba, než do galerie, většina sem chodí kvůli kočkám. To, že Zrzounovská rodina je obvykle zachycena v květinách je paráda, ty fotky jsou tím jiné a navíc, oni v tom prostředí žijí. A je fakt, že jistá nuda tu občas zavládne, to když člověk kliká na patou fotku v pořadí, která se liší jen jiným hrnkem, případně dekou, šanonem, stolem atd. Já vím že ne každý má dar či vybavení fotit jako profík, ale chce to trošku odstup či sebereflexi. Je tu spoustu nádherných fotek, které nejsou "profi" a přitom v nich je život.

Sarah_mk
KocouřákSarah_mk  Datum17. února 2014 15:37

EvaNo,
každá rada drahá :-))!
Na MK nelze fotky odfiltrovat, ani dát si na některé ignore. Skouknout fotky znamená proklikat se kočkogalerií... a upřímně řečeno, ty miliónté prvé záběry téměř stále stejných kočičáků člověk aspoň jednou spatřit musí, i kdyby sebevíc nechtěl.
Samozřejmě každý milujeme a obdivujeme jak vlastní miláčky, tak ty ostatní přítomné na MK. Jinak by sem některé z nás jen těžko chodily už celé roky.
A je pro věc zcela nepodstatné, kdo to tu řídil nebo řídí (já to nevím a ani to není pro mne rozhodující).

Moje slova jsou jen poznámkou k sebereflexi některých uživatelů MK. A pouhá slušně řečená konstruktivní kritika, žádný osobní atak.

Polter.geist
KocouřákPolter.geist  Datum17. února 2014 11:53

:D Džegrs plánuje jít po hokeji do politiky či co, jinak si tu diplomatickou odpověď nedovedu vysvětlit D

Andorea
KocouřákAndorea  Datum17. února 2014 11:16

Jágříku, tys to napsal hezky. =o)

Polter.geist
KocouřákPolter.geist  Datum17. února 2014 8:54

:D Kočkoidní obrátky :D o okamžitě začínám používat!!! :D

April
KocouřákApril  Datum17. února 2014 8:51

Myslím, že je to dobře, když to tu jednou za čas trochu bouchne, pročistí se vzduch a paradoxně se pročistí i Kočkogalerie, která zase nabere kočkoidních obrátek. Většinou tohle bývá směrem k lepšímu a je dobře, když na to, že Galerie klouže k určité nekočkoidnosti a stereotypnosti, někdo upozorní. Navíc určitou výhodou je, že když to udělá návštěvník, který má odstup a jehož nikdo nenařkne z cenzury, selekce a nesnášenlivosti. Každý se musí nad tím, co přihrává, zamyslet, což je pak ku prospěchu všech návštěvníků.

xlienka
Kocouřákxlienka  Datum17. února 2014 8:41

Sire, máte môj veľký obdiv. Na otvorenú kritiku treba veľa odvahy :-) Nech je ako chce, je na tom kus pravdy.

Polter.geist
KocouřákPolter.geist  Datum17. února 2014 8:32

Ferdo, nemám ani to nejmenší proti venkovním kocouřům v záplavě květin. Ale nevím, proč bychom se měli na stránkách o kočkách dívat na fotky, kde kočky nejsou?
A to vůbec nebyl ostrý tón. Až ho začnu používat, bude to dost vidět, to se nebojte :D

Ferda (5)
KocouřákFerda (5)  Datum17. února 2014 8:04

Jsem tu jenom jako host, nepřispívám, ale
pokud se Vám něco nelíbí, tak se na to nedívejte a nevyhrožujte, že se odhlásíte a odhlašte se. To nikoho nezajímá.
Mně se naopak líbí poetika venkova a zvířátek, je to nádherné, než se stále dívat na kočku bytovou vsedě, leže atp. Zvířátka patří do přírody, lidé je domestikovali
a částečně "zotročili".
Váš ostrý tón naznačuje, že ve Vás moc "lásky" k bližnímu nebude

Micubiši
KocouřákMicubiši  Datum17. února 2014 7:42

Taky vás mám všechny ráda a za kvalitu se omlouvám...

Jagr z Cihadla
KocouřákJagr z Cihadla  Datum17. února 2014 1:09

Téda, vy ste vostrý :-D Mi nic neva, páč já mám selektivní vidění :-D a mám vás všechny rád :-)

Vilja
KocouřákVilja  Datum17. února 2014 0:46

Neřešte nesmysli, dělejte si radost čímkoliv, někdy kytičkou někdy kočičákem, no a co, dogmat bylo dost, nás a naše dvojnožce potěší všechno z čeho mají ostatní radost, kocouří sou součástí přírody a k té kytičky patří, tak málo je radosti a ještě si jim budem cenzurovat? Kde nechce ať nechá být, ale byla by to škoda přeci? Ahoj

EvaNo
KocouřákEvaNo  Datum17. února 2014 0:46

PaschaMami a Shanti Meena, nenechte se ovlivnit. Polter.geist ani Sarah_mk to tu neřídí :-)))))

PaschaMami
KocouřákPaschaMami  Datum17. února 2014 0:18

Tímto se omlouvám celé MK komunitě, že jsem se nechala "strhnout" jednou krásnou fotkou a vložila celé 4(!) záběry bez kočky. Chybu jsem napravila a slibuji, že to již nikdy více neudělám, pokud vůbec ještě něco přitlapkuji. Pascha se totiž naaranžovat nedá, úspěch ca. 1:10. V event. komentářích se omezím na stereotypní ustálené slovní výrazy, i když si myslím, že autor fotky očekává buď něco od srdce nebo něco co vyvolá :-).

Shanti Meena
KocouřákShanti Meena  Datum16. února 2014 23:49

Za sebe - mám občas upravený fotky, páč mě to baví, ale jsou jen výjimečné, k nějaké příležitosti...
Nedovedu si moc představit, jak se všeobecně "aranžuje" kočka... a občasné fotky "v oblečku" mi neva, protože je s obdivem, jak je do nich majitelé dostali :-)))
Za co bych se přimlouvala, jsou krátké názvy fotek - v přehledu se jich pak vejde víc. Doplňující text lze napsat i do komentáře.
Co se týče kvality fotek, to je trochu těžké. Je jasné, že ne každému se vždy podaří vyfotit jeho miláčka dokonale, a pokud nedá fotku do galerie, ochuzuje se tak o komunikaci s ostatními.
V galerii jsem si nevšimla fotek "bez" kocouře, ale je pravda, že občas se vyskytne prostředí s minikocouřem...
Jinak souhlasím s LaďkouR.
Mňowgh Shanti.

Polter.geist
KocouřákPolter.geist  Datum16. února 2014 23:01

Evo, ale tady se to jmenuje Modrý Kocouř, je to tu pro kočky a o kočkách. Chodím sem proto, že kočky jsou můj koníček moje láska. Podle mě by tu měly být jen příspěvky týkající se koček. A ne, rozhodně nečekám to, že by mě někdo přemlouval ť zůstanu, sama mám přidaných fotek poskrovnu, hlavně proto, že jsem od svých kocourů kus světa ale hlavně proto, že prostě nemám žádný perly, který by si zasloužili do galerie :)

EvaNo
KocouřákEvaNo  Datum16. února 2014 22:31

Hanako, ano, šikovných fotografů/fotografek tu pár je a fotky dělají překrásné. Bohužel se dají spočítat na prstech jedné ruky. Takže podle Vás budeme v galerce koukat jen na jejich kožíšky?

Hanako
KocouřákHanako  Datum16. února 2014 22:17

Evo haha mezi klávesnicí a židlí to bude :-)), ale pamět mě neklame v tom, že dřív se pod fotkou ukázal náhled alba a tak uživatel viděl nejen nejlepší fotky v galérce, ale i to co je v albu,. Asi sem to špatně nazvala.
Jo a k té ostrosti, ano ani já fotky ostré nemám, a proto jich dávám relativně málo. Navíc v poměrně tmavém bytě sama vím jak těžké je ulovit dobrou fotku s integrovaným bleskem. Ale rozmazané fotky mobilem to tu fakt nezkrášlí... Závidím venkovním kočičákům přirozené nasvícení a fotografům šikovné tlapky.

EvaNo
KocouřákEvaNo  Datum16. února 2014 22:04

Milé dámy, jsou věci, a nejen věci, které na MK vadí mně. Ale vzhledem k tomu, že jsem tu pouze hostem, v žádném případě bych se neodvážila podobným způsobem kritizovat, co dělá někdo jiný, jako třeba že kolonka "název fotky" předpokládá stručný název fotky a ne sáhodlouhé vylévání vlastních frustrací. Fotky rostlin mi nevadí, ráda se na ně podívám a obdivuji každého, kdo je dokáže pěstovat. Je to jen otázka priorit - nikde to není ideální, je jenom na mě (v tomto případě na Vás, Polter.geist), jestli je to někde tak hrozné, že už se mi tam nelíbí a přestanu tam chodit, nebo jestli mě tam ještě něco drží. A nebo chcete být přemlouvána jako svého času Martina A+A?
Hanako: Jsem na MK od roku 2005 a do alba se dostává stále stejně, k žádné změně nedošlo, tak jestli nebude zádrhel někde mezi klávesnicí a židlí. A Vaší přímluvou za ostré pěkné fotky jste právě odkecala 80% lidí, kteří milují své kočky a rádi by se o lásku k nim podělili, ale na foťák za 15.000 prostě nemají. Takové fotky hledejte asi jinde.
Sarah-mk: Když mě něco nezajímá, tak se na to prostě nedívám. Doporučuji Vám to dělat také tak.

Hanako
KocouřákHanako  Datum16. února 2014 20:53

Souhlas, galérka je pro nejlepší fotky, koček ostatní do Alba kocoura. Jo je škoda že do alba se už nedá tak líně dostat jako předtím (byl vidět náhled), a ač sem zahradník vášnivej jak kočkař na MK chodím kůli kočkám. Další fotky si můžem měnit mejlem a nebo na něčem takovém jako je rajče. Také se přimlouvám aby se do galérky dávaly ostré, pěkné fotky, myslím že o to nám všem jde

Sarah_mk
KocouřákSarah_mk  Datum16. února 2014 20:37

Jen drobnost, kterou jsem tu poslední dobu zaznamenala já: prezentace snímků rádoby úžasných, leč bohužel často viditelně lidskou rukou naaranžovaných.
Proč se jejich tvůrci domnívají, že milióntá první, navíc zinscenovaná fotka jejich mazlíčka musí nutně širokou veřejnost MK zaujmout?

LaďkaR
KocouřákLaďkaR  Datum16. února 2014 20:27

Souhlasím a připojuji se. Též bych se přimlouvala, aby autorky (v mneší míře snad i autoři) fotek trochu přemýšleli také nad tím, aby do galerie nebylo vkládáno několik fotek za sebou, na nichž je jeden a tentýž kocouř v lehce pozměněné póze. Jak zmínila Betty, je to určeno pro vkládání "nejlepších kočkovitých fotek". Chápu, že míra posouzení záleží na otázce osobního vkusu a ten máme každý jiný, nicméně zamysleme se nad tím, ano? Tímto přeji všem fotografům příznivé světlo, dobré modely a štěstí na hezké fotky :-)

Polter.geist
KocouřákPolter.geist  Datum16. února 2014 20:15

Čerte.. nevím, jak dalece měla Bela zaplevelené album (pecka slovo :D ) , ale vím, že vaše fotky patří k jedním z mých nejoblíbenějších.

Čert.cz
KocouřákČert.cz  Datum16. února 2014 20:06

A je to, to bylo mazáníčko :-)
To Bela, ta měla pořádně zaplevelené album.
A vůbec...já mažu fotky ráda.

Betty
KocouřákBetty  Datum16. února 2014 19:51

Já také souhlasím. Při vkládání fotek na MK je přece jasné upozornění: "Kočkogalerie je určena pro vkládání Vašich nejlepších kočkovitých fotek, prosíme, dodržujte tento princip. Kočkovité fotky můžete neomezeně vkládat do kočkoalb, i nekočkovité fotky se mohou objevit u akcí, ale pouze tam." Je pravda, že občas vložím fotku bez kočky, ale jenom do alba, kam normálně většina lidí nechodí. Jenom ten, kdo se chce na to podívat. Ale do galerie takové fotky rozhodně nepatří. Je škoda, že díky tomu, co se na MK děje, sem spousta lidí, kteří sem chodili velmi často, už nechodí. Mě osobně chybí a je to velká škoda.

Polter.geist
KocouřákPolter.geist  Datum16. února 2014 19:41

.. lidi... ne ne ne! To sem neměla vůbec na mysli. Co už je dáno, je dáno. Nemažte, proboha.. Já mám pak blbý svědomí :D Jen jsem chtěla poukázat na to, že by se mohlo malinko ubrat, abychom zas mohli opěvovat krásu koček, ne rostlin :)

Milena
KocouřákMilena  Datum16. února 2014 19:32

Také souhlasím. Pokud jsme si chtěli něco ukázat, rozhodně jsme fotku nedávali do galerie, ale jen do alba ke kocouřovi. Nicméně ani tam fotka bez kočky nepatří. Takže jdu také mazat. Dík za upozornění.

Polter.geist
KocouřákPolter.geist  Datum16. února 2014 19:11

Jarko, v pořádku, vaše fotk jsou moc hezký, protože tam pozujou kočky a kocouři. Podívat se na fotku rozkvetlýho keře s kočičákem v popředí je pěkný optimistický :) Mluvím teď o těch fotkách, kde není nic, jen kytka. Vždyť jsem zmínila, že i Honzíkovy nedělní kyti jsou oukej :) Protože ten Honzík tam prostě je :) A nikdy by mě nenapadlo myslet si, že kvůli mě něco smažete, to vůbec! Jen jsem myslela, že by se v posílání kytkovejch fotek mohlo kapku zabrzdit.. Ale rozhodně jsem neměla na mysli Zrzounovský fotky. Jarko, vy jste tu stálice a vaše fotky jsou bezva, mám je ráda :)

Jarka od Zrzků
KocouřákJarka od Zrzků  Datum16. února 2014 19:04

Sire, sorry já nic mazat nebudu. Nikdy jsem do galerie nevložila žádnou fotku, na které by byly jen kytky nebo jen cokoli jiného. Striktně se držím zásady, že se takové fotky do galerie vkládat nemají, ať už se jedná o cokoli, byť třeba úlovky koček. Jedinou vyjímku jsem udělala, když se gratulovalo MK k 10. výročí. Tam jako jedna naše gratulace byly sněženky bez kocoura. Ale mám zahradníky, žijí v zahradě a mezi kvítkama a jestli to někomu vadí, je to jen a jen jeho problém.

Čert.cz
KocouřákČert.cz  Datum16. února 2014 18:54

Sire máte pravdu, jdu smazat to co sem nepatří.

Výše uvedené názory a komentáře nevyjadřují stanovisko Modrého kocouře.cz. Modrý kocouř.cz si vyhrazuje právo příspěvky odporující dobrým mravům, v rozporu se zákony nebo obsahující reklamu smazat.

Reklama
Kočkogalerie
Pravidla
Nápověda
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c) 2024

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube

Tyto stránky používají soubory cookies, abychom vám usnadnili a zpříjemnili jejich procházení. Rozumím
Jak cookies používáme?

Top