Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se! Registrací souhlasíte s podmínkami používání.
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Nahrává se...

Kocouří slova

Datum2. června 2015  |  AutorFilip  |  Zobrazení celkem/dnes7 878x / 1x

Modrý kocouř.cz jsou stránky zavedené od roku 2003. Protože mě baví hrát si se slovy, je jejich nedílnou součástí od úplného začátku také unikátní jazyk – samotný název Kocouř, přitlapkovat (se) nebo tlapkovat, e-mňau, kočkogalerie nebo třeba kočkoalba. A právě dva poslední termíny si bez ostychu převzal do svého hlavního menu „web pro všechny kočkomily“, který byl letos v dubnu založen. Tedy, ne hned od začátku, to tam byly kočkobrázky, ale vcelku brzy se objevila kočkogalerie a kočkoalba.

Je trochu zvláštní, že osazenstvo zmiňovaného webu jsou lidé, kteří by před pár měsíci zpražili kohokoliv, kdo by něco z Modrého kocouře.cz takhle jednoduše převzal. Někteří se na takové ochraně Kocouře dříve i sami aktivně podíleli.

Po asi měsíci pasívního nakukování jsem se nakonec zaregistroval. Návštěva v „kočkochatu“, který se mi objevil vpravo na stránkách – pokud ho tam nemáte, nejste v něm patrně žádaní jako já – byla hodně výživná. Včetně přivítání typu „ty tady nemáš co dělat“. Když si ho projdete, uvidíte plno urážek na mou osobu, ale dočtete se třeba i to, kdo převzetí názvu „kočkogalerie“ prosazoval.

Jsem velmi konzervativní, a tak jsem pro řešení situace samozřejmě zvolil standardní cestu: požádal jsem e-mailem administrátorku webu, aby uvedené názvy stáhla. Její způsob reakcí na větu začínající slovem „žádám“ je ale mírně řečeno „neobvyklý“, faktickou odpověď jsem zatím ani po třetím e-mailu stále nedostal.

Žádost jsem napsal také do tamního diskusního fóra, ale životnost příspěvku byla jen pár hodin – už ji nevidím, buď je smazaná, nebo k ní nemám přístup. Záhy se také objevil článek s omezeným přístupem a názvem „Pomluvy a poškozování našeho webu Filipem“, dnes je asi přejmenovaný na „Poškozování našeho webu“ – pokud toho také jako já moc nemůžete a nevidíte, všimnete si jen, že někdo něco takového komentuje. „Web pro všechny kočkomily“ je nedobytnou pevností, kde je patrně i jakýkoliv komentář k článku nebo fotce schvalován (alespoň na začátku to tak bylo, jak jsem si všimnul).

Jsem rád, pokud si každý na internetu najde své místo, které mu vyhovuje. Chápu, že Modrý kocouř.cz je specifický a každému nemusí vyhovovat otevřenost a možnost o všem diskutovat. Ne každý to unese. Nemyslím si ale, že odchod opravňuje k tomu vzít si s sebou jakoukoliv z originálních věcí na webu.

Za dobu 12 let fungování Kocouře vzniklo několik internetových projektů zaměřených na kočky – někdo sice použil podobnou (přirozenou) strukturu stránek, nikdo ale nepřebral názvy sekcí. Každý z těchto projektů totiž chtěl být, podobně jako je Kocouř, osobitý a originální.

Uvidíme, jak se věc vyvine.

Filip Prahl
Modrý kocouř.cz



P.S. Proč je urážení ostatních na internetu tak snadné? Shodou náhod jsem nedávno slyšel zajímavý pořad na BBC (poslechněte si ho tady), jak tohle funguje. Jak s tím lidé nebo zejména sociální sítě bojují, nebo mohou a budou bojovat. Jako člověka, co se zabývá složitými sociotechnickými systémy, mě zajímala i četnost. Náchylná k tomuto chování jsou asi 1 až 3 % populace i v normálním životě – sklony k tomu mají lidé, u nichž se projevuje machiavelismus, narcisismus, exhibicionismus nebo sadismus, přidává se k tomu antisociální (dissociální) porucha osobnosti (tj. psychopatie). Internetové prostředí snižuje práh projevu, takže se náchylnost pomlouvání dá na webu čekat asi u 10 % populace. Lidé také nepovažují toho, koho pomlouvají, za reálnou osobu – vidí pouze ikonku a jméno, nebo často i jen nick. Nevidí okamžitou emocionální reakci, a vlastně se jí ani nemusejí obávat. V konkrétním případě, kterého jsem svědkem, je vše ještě myslím zesilováno vzájemným utvrzováním se a sdílením jisté představy reality. Dnes je velmi rozšířená neschopnost porozumění textu (znám z profesionálního života) a neochota vnímat jiné pohledy na věc (podívejte se na facebook a lidi, kteří si vás odendají hned z přátel, když máte třeba jiný politický názor), nebo neochota podívat se na reálná tvrdá data. To vše neumožňuje bohužel jakoukoliv formu věcné diskuse, na kterou jsem zvyklý.


Obsah se nahrává...


Sdílejte!  |  O sdílení
Sdílet přes e-mail Sdílet na Facebooku Odeslat pomocí Facebook Messengeru Sdílet na Twitteru Sdílet na Google+





7 komentářů

Pro přidání komentáře se prosím přitlapkujte.

Filip
KocouřákFilip  Datum19. června 2015 21:18

Nevím, co vám všem Čert.cz (nyní Pidla) říká, ale vyvolala na MK pod svými fotkami jistou diskusi. Snažil jsem se tam vše vysvětlit a ona potom obě fotky (snad byly s diskusí dvě, myslím) smazala, čímž samozřejmě smazala i celou zmíněnou diskusi, která vznikla pod nimi. Ale budiž. Poslala mi potom nějakou kopii diskuse e-mailem, snad abych ji měl, ale rekonstruovat z toho moc nešla. Také psala, že by měla odejít, ale to jsem vůbec nechápal, proč? A nikdy mě ani nenapadlo Čertovi cokoliv zakazovat, natož přístup na web, to není můj styl.

Zajímavé je, že tatáž Pidla (dříve Čert.cz) byla tou, kdo na vašem webu převzetí názvů z MK prosazoval (to psala v "kočkochatu", když jsem jím listoval). A názvy to byly v tu dobu ustálené, proto jsem se také ozval. A jen mimochodem, chat byl spuštěn o dost dříve než onu sobotu ráno, kdy jsem tam byl, je o něm zmínka na stránce "Vítejte" z 18. 5. a také jsem ho tam dříve viděl. A nepozdravila PetraS, já se narozdíl od ní i při odchodu rozloučil :o)

Už vůbec nechápu, co myslíš tím, že jsem vám (komu???) četl a upravoval soukromé zprávy. Pokud se tím myslí nahrazení některých slov hvězdičkami, je to zcela automatická funkčnost diskusních fór a nějak mi tedy ani nedošlo, že se to projeví i v soukromých zprávách (což jsem si otestoval, že tak je).

Vůbec mě nějak nenapadlo, že by zrovna příspěvek v DF ode mě mohl být považován za reklamu, a také se mi to nezdá vzhledem ke komentářům pod článkem, který na základě toho vznikl (mimochodem, ten článek je přístupný programátorům, redaktorům, nebo které vybrané skupině? :o))

E-maily a screenshoty jsou, jaké jsou. Bez ohledu na ně si každý vytváří a ve své skupině se utvrzuje/je utvrzován v obrazu reality pro něj příznivější.

Shanti Meena
KocouřákShanti Meena  Datum19. června 2015 17:25

Filipe, je ti jasné, že si sledoval web, který byl a stále je v úpravě? Že se názvy rubrik do té doby změníly nejméně 5x a zdaleka nebyly definitivní?
Přes tvou, dle mého názoru nepříliš slušnou, žádost změnila p. Maratová názvy rubrik do 3 dnů.
Co se týká přístupových práv - ne, nemají je všichni stejná a důvod je jiný, než ve tvých dohadech.
V rámci Veselého kocoura se vydává denně jeden článek či drabble. Tyto příspěvky mohou vydávat pouze redaktoři - a to z důvodu grafické úpravy a kontroly překlepů. Proto mají vyšší práva, než ostatní, kteří příspěvky píší. Programátoři mají ještě vyšší práva, protože upravují technické zázemí webu. Jinak mají všichni k dispozici vše, co web nabízí. A to včetně veřejného četu pro přihlášené uživatele.
WordPress šablona má také automatickou kontrolu prvních třech komentářů nového uživatele a to čistě z důvodů existence odpovědních automatů na webu.

Když už jsem zmínila chat - přišel si do něj ve chvíli, kdy bylo jasně napsané v záhlaví, že je v testování /byl spuštěn přesně 1 den/. Neráčil si pozdravit a tak se nediv, že reakce na tvou přítomnost byla jaká byla.
V té chvíli se zrovna rozhodovalo, jaký formát vybereme a řešila se otázka jeho zabezpečení.
A to rozhodně ne před nově příchozími, ale před nepřihlášenými náhodnými návštěvníky. Asi by se nikomu nelíbilo, když píše například něco osobního, aby to četli lidé, kteří na chatu nejsou vidět.

Zablokoval si Čertovi.cz přístup na MK a četl a upravoval si naše soukromé zprávy z MK, proto se rozhodla p. Maratová, že tě na chat už nepustí a je pro tebe tedy nepřístupný.

Tvá zpráva na DF Veselého kocoura byla smazána ne z důvodu obsahu sdělení, ale proto, že si v ní veřejně propagoval MK - obsahovala přímý link = neoprávněná reklama.

A osočení, že si vybíráme nově příchozí na náš web je přinejmenším směšné.
Mě třeba je dost líto, že některé kočky už nevídám, a jsem proto ráda, že jich pár na VK našlo cestu.
Jako důkaz zde uvádím název webu, na který ráda chodím.

Buďte veselí, kocour taky. Shanti Meena.

Filip
KocouřákFilip  Datum19. června 2015 8:14

Luci, díky za komentář i názory, zastavil bych se u několika věcí.

Také mi není jasné, co tak hrozného jsem někomu udělal, že když se rozhodne odejít a založit si něco vlastního, co deklaruje, že chce budovat, musí do Kocouře neustále kopat a mě osobně urážet. Na „onom webu“ je toho pro vybrané hodně a ne každý vidí všechno (je to podle práv přidělených různým uživatelům administrátorkou webu - věřím, že Eva toto nevěděla, logicky čekala, že tam bude každý vidět vše, jako je vše vidět na Modrém kocouřovi.cz). Došel jsem tedy teď k tomu, že je načase ukázat i druhou stranu – tedy můj pohled na to, jak já je „poškozuji“.

Vynechám něco o etice s slušném chování, kterým se všichni mí „oponenti“ zaštiťují, a přitom získávají návštěvníky čistě tím, že přetahují lidi z Modrého kocouře.cz, kterého berou jako zdroj kočkařů. Je to lehce sledovatelné – někdo sem dá fotku, patrně se o něm na onom webu poradí, zda ano-ne, a pak mu napíšou. Nevím, jestli bych chtěl být tím, kdo je někým posouzen jako vhodný a po měsících patrně dostane laskavě e-mail, kde všichni jsou a že se k nim může přidat. Toto jsem sledoval asi měsíc – příspěvek na MK a najednou fotky toho člověka jako nového přispěvatele na „onom webu“.

Každý dělá, co umí a na co má žaludek. Přiznávám, že u několika lidí mě toto ale velmi překvapilo.

Víc a víc mě ale štvalo převzetí názvů částí webu, a tak jsem napsal administrátorce e-mail s titulem „Neoprávněné převzetí názvů z Modrý kocouř.cz“ a v kopii přeposlal „kočko designerce webu“ Shanti a hlavní přispěvatelce a organizátorce drabble Radavě. Obě se ale od vedení webu a jakéhokoliv vlivu na něj distancovaly a odkázaly mě přímo na administrátorku, která za toto prý odpovídá. Takto to pokračovalo:

==========================
29. 5. 2015 v 10:37

Dobrý den,

žádám o okamžité stažení názvů a odpovídajících url adres, které obsahují slova "kočkogalerie" a "kočkoalbum". Tyto názvy jsou bez jakéhokoliv svolení převzaty z webu Modrý kocouř.cz.

Stažení obou názvů mi na tento můj e-mail potvrďte.

Děkuji.

S pozdravem

Filip Prahl
==========================
29. 5. 2015 14:15

Dobrý den,

vy máte níže uvedené názvy registrované? V tom případě mi pošlete rozhodnutí o registraci ochranné známky u Úřadu pro ochranu průmyslového vlastnictví.

S pozdravem
Monika Maratová
==========================
29. 5. 2015 v 14:50

Vážená paní Maratová,

názvy "kočkogalerie" a "kočkoalbum" jsou názvy spjaté se stránkou a jménem, značkou Modrý kocouř.cz od roku 2003, jsou zažité a zcela unikátní na celém českém internetu. Jako autorka dobře víte, že si jen tak něco nemůžete převzít a těžit z těchto zavedených pojmenování, a také byste se bránila, kdyby se to stalo Vám.

Znovu Vás tedy žádám o stažení těchto názvů ze stránky veselykocour.cz

S pozdravem

Filip Prahl
Modrý kocouř.cz
==========================
29. 5. 2015 19:40

Dobrý den,

zajímalo by mě, jestli jste obeslal i ty ostatní, kteří používají název kočkogalerie a kočkoalbum na internetu. Nejste totiž ani zdaleka tak unikátní, jak si myslíte a Vaše autorství zmíněných slov je přinejmenším diskutabilní. Slovo totiž není považováno za dílo, takže i proto mohou mít různé knihy stejný název a slovo "modroočko" není chráněno autorským zákonem. Navíc v případě zcela nekomerčního použití obou slov, by se Vám i případný soud vysmál. Musel byste prokázat, k jaké finanční újmě u Vás došlo a to by bylo nejspíš nad Vaše síly.

jen tak na okraj:
http://catiesbook.blog.cz/en/category/kockogalerie
http://caties-book.blog.cz/rubrika/kockogalerie
http://www.kocicarny.cz/cs/kocicarny/kockogalerie/zatisi-s-sachorem.html
http://www.czdomeny.cz/domena/kocka-info.cz - kočkogalerie mezi klíčovými slovy
Tady v textu článku: vybrat si jej můžete dle výše příspěvku v naší kočkogalerii na www.dzunglaci.wbs.cz. http://www.kotatka.unas.cz/www/dokument.php?kod=289&tab=dokument&nad=289&diskuze=A

No, to skoro vypadá, že nejste vůbec unikátní a ta slova používá ve spojitosti s kočkami každý. Myslím ale, že to byl Váš hlavní problém při komunikaci s lidmi, kteří Vám s MK dokonce i finančně pomáhali - Vaše přebujelé ego. Takže až se přestanete chovat, jako by Vám celý internet patřil, objevíte zbytky slušného chování a hezky poprosíte, abychom "Vaše unikátní" slova nepoužívali, tak si to možná rozmyslím a ty názvy změním.

Přeji hezký den a pozdravujte Gwen
Monika Maratová
==========================

Evidentně e-maily nefungovaly, a tak jsem se zkusil podívat do „kočkochatu“, kde mě PetraS nečekala a věřila, že tam nemám přístup. Dočítat šlo tehdy hodně dozadu, takže jsem si mimo jiné potvrdil, že skutečně Radava lákala lidi z Modrého kocouře.cz, a poprvé jsem si přečetl, jak tam o mě mluví.

Napsal jsem také příspěvek do jejich diskusního fóra do části „Kočkoforum“:

==========================
Ukradená kočkoalba a kočkogalerie
od Filip sob kvě 30, 2015 6:31

Vzhledem k tomu, že jsem se v e-mailové korespondenci dočkal spíše urážek než faktické odpovědi, žádám i tímto způsobem o stažení názvů „kočkoalbum“ a „kočkogalerie“ z těchto stránek. Jedná se o od roku 2003 používané a unikátní termíny na stránkách Modrý kocouř.cz.

Žádný z konkurentů Modrého kocouře.cz, který byl založen později, stejné pojmenování rubrik nikdy nepoužil, každý z těchto webů chtěl být, podobně jako Kocouř, osobitý a originální.

Překvapuje mě také skutečnost, že ještě před 3 měsíci by se řada zdejšího osazenstva prala, kdyby někdo uvedené názvy použil někde jinde. April si pracnost tohoto úsilí ze začátků Modrého kocouře.cz jistě pamatuje osobně.
==========================

Životnost příspěvku byla jen několik hodin, už ho tam nevidím. Opět, nevím, jestli je mi jako uživateli skrytý, nebo byl smazaný.

Pak se objevil na „onom webu“ článek s názvem „Pomluvy a poškozování našeho webu Filipem“, který byl později přejmenován na „Poškozování našeho webu“. Na článek se nedostanu, mám odepřen přístup, co je v něm tedy nevím. Bylo ale zajímavé sledovat na nástěnce komentáře k němu.

Napsal jsem třetí e-mail administrátorce:

==========================
1. 6. 2015 v 19:32

Vážená paní Maratová,

než podniknu další akce, chci se připomenout se svou žádostí o stažení termínů "kočkoalbum" a "kočkogalerie" z Vašeho webu.

S pozdravem

Filip Prahl
Modrý kocouř.cz
==========================

V komentářích pod článkem „Poškozování našeho webu“ se to projevilo například takto:

==========================
Monika: Není tak docela pravda, že všechny [rozuměj názvy] souvisí s MK. Je asi 5 případů, jak na Kočkogalerii, tak na Kočkoalba, které s MK nesouvisí. Všechny jsem vysíračovi přeposlala s dotazem, jestli je taky bude osočovat a napadat pro neoprávněné užití. Jinak návrh je, hodit ty názvy do angličtiny: cat.gallery, cat.album, atd. Jo a dneska mi vysírač napsal, že se připomíná s žádostí o stažení názvů, jinak začne podnikat další kroky.
==========================

Omlouvám se za uvedení těchto slov jen v souvislosti s Monikou, používá v komentářích pod článkem rutinně ještě PetraS a Pidla.

Nakonec, patrně po dohodě, co mi odepsat, jsem dostal toto:

==========================
2. 6. 2015 11:57

Vážený pane Prahle,

zvykněte si konečně na to, že do toho, co máme na našem webu, nemáte absolutně právo mluvit. Cokoliv, co by nás mohlo i jen zdánlivě spojovat s MK, by ale mohlo náš web v očích návštěvníků poškodit, takže budeme přejmenovávat všechny rubriky. Cítíme však s Vámi, protože strach z konkurence musí být hrozný. Návštěvnost Vám klesá, ale vy si rád masírujete ego, tak v tom trendu pokračujte a ušetřete nás do budoucna směšných útoků. Ona ale ta potrefená husa nejvíc kejhá, že? Nepředpokládám proto, že byste nás jen tak přestal otravovat a čekám jen, co si budete nárokovat příště. Že by slova kocour a kočka?

Mějte se hezky, užívejte si Váš dynamický web a doufám, že se u nás přiučíte, jak má moderní web vypadat.

Monika Maratová
==========================
2. 6. 2015 20:13

Děkuji.

S pozdravem

Filip Prahl
Modrý kocouř.cz
==========================


Tolik k první věci.

Druhou věcí je role April. Ano, velmi oceňuji, co pro Modrého kocouře.cz dělala a ona je skutečně jednou z těch, co ho pomohly vybudovat. Eva ale narážela na poslední roky, kdy mezi řadou lidí panuje nějaká představa, jak Modrého kocouře.cz drželi, když já jsem nic nedělal. To, co jsem na MK dělal, jsem už popsal jinde a nemá cenu to neustále opakovat. Modrý kocouř.cz má pevné základy, a ty jsou – pro mnoho lidí překvapivě – jinde, než v Kočkogalerii.

Třetí věc: píšeš, že kočkogalerie stagnuje. Já to tak vůbec nevidím, a to nemluvím o počtu fotek, který je stále víceméně stejný jako v posledních letech. Kočkogalerie skutečně žije, lidé se v ní znají, znají kočičáky ostatních, komentáře a fotky dávají i ti, kteří si myslím k tomu dříve neměli odvahu. Prolíná se to pak úžasně i do soutěží a her.

Asi jsem dříve nevěnoval tomuto rozměru Kocouře tolik pozornosti, kolik si zasluhoval, a nechával jsem to na ostatních. Teď mám ale tým, kdy zvládáme i toto, a já jen pevně doufám, že podobnou atmosféru, jako nyní panuje na MK v částech pro uživatele – to je Kočkogalerie, Kočkoalba, Kočičí deníčky a třeba i hra Kdo jsem? – se nám podaří udržet.

Luci + 4
KocouřákLuci + 4  Datum18. června 2015 23:34

Reaguji asi trochu opožděně, ale přece jen mi to nedá: Evi, právě proto, že jsem ( spolu s vámi několika dalšími, které chápaly, o co jde) nesouhlasila s přebíráním nově vytvořených slov, která prokazatelně patřila k indentitě konkrétního kocouře či kočky, pak zcela chápu Filipa, že se ohradil proti použití názvů, které opravdu neodmyslitelně patří k Modrému kocouři, jsou dlouholetou součástí jeho "image", či, jinými slovy, identity. A mrzí mne, že ani po tolika debatách, které na toto téma byly, stále nedošlo k pochopení, o co v této věci jde. Slova sice patří všem :-), ale u neologismů to prostě neplatí.Tečka.Mnohem víc mne však mrzí, že události dospěly až k takovému konci, ve kterém rezonují výčitky, vzájemná averze, dohady, mazání profilů kočičáků atd. Evi, nemyslím, že by Filip někoho vyhnal, prostě se holky po dost vyhrocené komunikaci rozhodly odejít, ok, to se někdy stává....ale proč všechno to, co bylo fajn a co tvořilo jedinečný modrokocouří ostrov, kam jsme všichni chodili rádi, zadupat do země už vlastně zbytečnými "boji"?
Na druhou stranu, Filipe, je škoda, že trochu devalvuješ to, co pro MK dělala April, z mého pohledu opravdu MK zejména komunikačně fungoval především díky ní, ať už jejími vždy fundovanými a často obdivuhodně diplomatickými příspěvky v DF nebo v diskuzíh u fotek nebo díky jejímu celkovému přehledu o dění na MK, o dlouholetém působení ve výběru NEJ fotek nemluvě. Myslím, že April by si zasloužila spíš poděkování než snižování jejího působení....sorry za upřímnost. a stejně tak upřímně ti napíšu, že sice velmi vnímám nové články, soutěže atd. na MK a oceňuji, kolik je za tím Tvé práce, fakt, ale zároveň vnímám i to, že třeba Kočkogalerie poměrně stagnuje. Chybí tam víc života, chybí tam spontánní nápady, které byly inspirací druhým a z nichž se zrodilo mnoho pro Mk zcela typických motivů ( KKI, pewýři, vovce, letecká škola). To, že v době nominací do NEJ fotky vzroste počet fotek bohužel "život" v Kočkogalerii neudrží a určitou stagnaci nepřekoná. Právě tou spontánní tvorbou uživatelů, sdílením příběhů kočičáků prostřednictvím fotek a vznikáním příběhů dalších byl MK specifický, jedinečný a od ostatních kočkowebů se výrazně odlišující. Nepovažuj to, prosím, Filipe, za kritiku, ale za věcnou ( snad) připomínku či názor někoho, komu na MK hodně záleželo a byl jeho srdeční záležitostí :-)

Filip
KocouřákFilip  Datum16. června 2015 23:57

Evi, pokud vidíš to, co já nevidím, k čemu nemám na onom webu přístup, je to asi tím, že tamní administrátorka chce, abys to Ty mohla číst (pokud chceš, pošlu Ti klidně screenshoty, co vidím, resp. nevidím já).

Nikdy jsem holky nekritizoval, co kdekoliv dělají, ale jak sama píšeš, někteří si vytvoří vlastní slova a pak si za ně logicky bojují. Nepřijatelné je pro mě převzetí názvů sekcí webu bez dovolení – vše jsem řešil normální cestou, odpovědi a reakce už tak běžné (stále) nejsou.

Nemyslím vůbec, že bych někoho „vyhnal“. A nechápu také, co myslíš tím, že April „držela a organizovala web několik let“. Je asi namístě říct, že v poslední době byla April administrátorkou diskusních fór (fungování diskusních fór si teprve analyzuji, takže zatím bez dalších komentářů), ve výjimečných případech mě upozorňovala na problémy ve fórech nebo v komentářích, a jedinou další věcí byl e-mail v neděli večer s výběrem fotek z Kočkogalerie, z nichž jsem já potom vybíral tu jednu a na titulku ji skutečně vložil. To je celé, o čem já vím. Respektuji, co dělala. Když se rozhodla skončit, její žádost o odebrání administrátorských práv jsem vyhověl.

Osobní komentáře týkající se mé osoby nebudu vůbec komentovat. Podepisuju se svým jménem a s ním si také za Kocouřem stojím.

Vracení se zpátky k debatám na téma tohoto blogu mi dneska přijde už mimo. Kocouř běží dál svou cestou.

EvaNo
KocouřákEvaNo  Datum16. června 2015 12:25

Tak především: Uvádíš ve svém blogu mylné informace – vše, o čem píšeš, že je na „onom webu“ smazáno nebo znepřístupněno, jsem tam našla. Nakonec tys byl první, kdo hlásal, že MK je Tvůj web a že si na něm budeš dělat, co chceš. To je v pořádku a nikdo si netroufl Tě za to kritizovat. Nekritizuj tedy holky za to, že si na svém webu dělají, co chtějí ony.
A pak: Cos čekal? Že po té, cos holky, jimž na chodu MK skutečně záleželo (mimo jiné převážná většina z nich měla zadaný trvalý příkaz v bance na Tvoje konto) v podstatě vyhnal a po tom, jak ses zachoval k April, která Ti držela a organizovala web několik let v době, kdy tys měl – napíšu to decentně – jiné starosti, Tě tam přijmou s otevřenou náručí? To je představa opravdu velmi naivní.
Také píšeš - cit.: „Modrý kocouř.cz je specifický a každému nemusí vyhovovat otevřenost a možnost o všem diskutovat. Ne každý to unese.“ Nevím, co by kdo na tom neměl unést, pokud se opravdu otevřeně diskutuje a odpovídá na dotazy, nemlží, nezkresluje, nepomlouvá a zachovává alespoň elementární úcta jednoho vůči druhému.

K názvům rubrik: Pokud si dobře vzpomínám, tak za jedinečnost a originalitu slov na MK jsme nejvíce bojovaly já a Luci+4. Lucka na „onom webu“ není registrovaná a ani tam nechodí, já tam sice registrovaná jsem, ale chodím tam velmi sporadicky a s administrací „onoho webu“ nemám co do činění. Takže, prosím, když už takhle něco píšeš, piš pravdu, jinak děláš přesně to, co se Ti nelíbí u druhých. Také je zvláštní, že např. u skřepaslíka Ti to bylo fuk, kdežto u kočkoalba či kočkogalerie to najednou vadí. Nemáš pocit, že je to stejná situace?

K Tvému PS: To je opravdu výživné. Zamyslel ses nad tím aspoň trošku, když jsi to psal? Řekla bych, že v souvislostech Tvého jednání vůči holkám, které odešly, to na Tebe sedí jako ulité.

V roce 2003 založil web Modrý kocouř.cz jistý Filip Prahl, šikovný mladý muž, se kterým se dalo povídat, zasmát se, na srazy chodil, byl komunikativní, prostě trefený jako my ostatní – kočkama. Posledních několik měsíců zde však funguje někdo úplně jiný, jakýsi matoucí nekomunikovatelný jedinec, člověk, kterého neznám.

Filip
KocouřákFilip  Datum2. června 2015 20:25

Situace už je vyřešena, názvy byly z onoho webu staženy.

Výše uvedené názory a komentáře nevyjadřují stanovisko Modrého kocouře.cz. Modrý kocouř.cz si vyhrazuje právo příspěvky odporující dobrým mravům, v rozporu se zákony nebo obsahující reklamu smazat.

Reklama

Nejčtenější

1
Odpočinek po rušném dni (84x)
2
Jak jsme kupovali koupelnový závěs (82x)
3
Jak kotě našlo nový domov a dostalo královské jméno (81x)
4
Kitty jen tak něco neodradí (80x)
5
Historie steliva pro kočky (78x)
6
Veterinární poradna: Nakrytí více kocoury (78x)
7
Veterinární poradna: Jak u kočky poznat březost? (77x)
8
Skládali jsme origami (75x)
9
Kočičí origami (74x)

Má Váš kočičák už svou stránku ve Zlaté knize?

Víte, že svému kočičákovi tady můžete vytvořit osobní stránku? Víte, že pak může mít své vlastní kočkoalbum, deníček a další?

Registrujte se!

Registrace není povinná, ale umožní Vám využívat všechny funkce, které Modrý kocouř.cz nabízí - jednoduché vkládání fotek, komentování nebo komunikace s ostatními Kocouřáky.

Reklama

Modrý kocouř.cz (c) 2024

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube

Tyto stránky používají soubory cookies, abychom vám usnadnili a zpříjemnili jejich procházení. Rozumím
Jak cookies používáme?

Top