Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se! Registrací souhlasíte s podmínkami používání.
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Nahrává se...

Úterník. Kocouř sociální

Datum3. ledna 2017  |  AutorFilip  |  Zobrazení celkem/dnes7 733x / 3x

V době, kdy jsou „všichni“ na sociálních sítích, kdy se na sociální sítě směřují různé kampaně a sociální sítě ovlivňují výsledky voleb, kdy každá firma musí mít svůj facebookový a twitterový profil, nesmí tam samozřejmě chybět ani Modrý kocouř.cz. A protože je čas bilancování, musím říct, že v roce 2016 jsme to na sociálních sítích rozjeli ve velkém :o)



Kocouř facebookový
Kocouř na sociálních sítích

V Česku asi nejznámější, takže asi i nejsledovanější je Facebook. Od začátku založení našeho účtu zachováváme stále stejný přístup – hlavní dění je a zůstane na našem webu, ne na naší stránce na Facebooku – proto na náš Facebook nemůžete vložit ani fotku, ani příspěvek. Facebook chápeme zejména jako kanál, kterým můžeme zpřístupnit náš obsah lidem, co jsou na Facebooku 24 nebo i více hodin denně :o)

Jen poznámka na okraj: snad se nepletu, ale na povolení vkládání příspěvků uživateli na facebookovou stránku „dojel“ před lety jeden kdysi zásadní český kočkařský web. Všechno, fotky, příspěvky i diskuse se přenesly tam a dneska je ten web téměř mrtvý. A stránka na Facebooku snad také zanikla. Smutný příběh.

Stále také přesně nevím, co vlastně měří počet lajků na Facebooku. Lidé dávají patrně lajk čemukoliv, co ani vlastně nečtou, ale lajk dal třeba někdo známý nebo příspěvek Facebook prostě nabídnul, tak na lajk kliknou a jedou dál.

I s naším přístupem se nijak na lajkování nezaměřovat jsme ale v roce 2016 získali 319 lajků naší stránky (z 936 lajků jsme na konci roku 2016 na čísle 1 255). Nepřikládám tomu ale žádný význam. Zajímavější totiž určitě je, že byly dny, kdy jsme příspěvky zasáhli téměř 6 000 uživatelů Facebooku, a nejlepší naše Facebookové příspěvky vidělo hodně přes 10 tisíc lidí (například 14 200 lidí vidělo příspěvek o počtu koček v Česku, asi 12 400 KočkoKLIP jak bezpečně zvládnout vánoce s kočkou a přes 11 tisíc lidí příspěvek o průzkumu věku koček). Spíše, než počet lajků, počítám tedy toto.

A ještě poslední věc – nárůst návštěv Modrého kocouře.cz v posledních dvou letech není vůbec spojen s Facebookem. Odtamtud k nám loni skočilo jen asi 6,8 % návštěvníků.



Účet na Google+

35 sledujících máme na Google+. Ale toto je síť, která patrně není v Česku moc aktivní. Občas tam dostane náš příspěvek +1 (něco jako lajk na Facebooku), a to je celé.

V roce 2016 k nám i tak skočilo z Google+ 788 návštěvníků (tj. asi 0,1 %).



Také tweetujeme!

V minulém roce objevili lidé a firmy v Česku Twitter. Modrý kocouř.cz tam má účet již od září 2008 a za tu dobu jsme dosáhli neuvěřitelných 14 sledujících :o)

Pro úplnost, z Twitteru přišlo loni 227 návštěv (slovy dvě stě dvacet sedm, tj. asi 0,03 %).



Sázíme čtverce na Instagram

Obrovský pokrok za mnohem kratší dobu jsme ale zaznamenali na našem účtu na Instagramu. Po asi měsíci publikování kočky dne v oblíbeném čtvercovém formátu a s hashtagem #catoftheday máme už úžasných 6 sledujících. A některé fotky mají i tři lajky! :o)

V roce 2016 k nám z Instagramu skočili celí 2 návštěvníci.



Nalaďte si nás na YouTube

Podobně úspěšný je na první pohled náš kanál na YouTube – už máme 5 odběratelů. Přiznávám, že jedním z odběratelů jsem já sám – stejně jako v případě Twitteru a Instagramu :o).

Na druhou stranu, většina videí je zobrazena na našich stránkách, tady máme u dvou kočkoKLIPů a videa ke konci roku 2016 celkem asi 3 200 zobrazení u nás versus asi 430 na YouTube (tj. poměr asi 7,5 ku 1), celkem tedy ale 3 630 zobrazení, což není tak špatné.

Uvidíme, jak se kanál na YouTube, odkud k nám loni skočili 2 lidé stejně jako z Instagramu, bude vyvíjet zejména s dalšími KočkoKLIPy, které umožňují nenásilně, pro spoustu lidí hlavně bez čtení, seznámit se s nějakými informacemi.



Nakonec

Úsilí, které věnujeme našim profilům na sociálních sítích, má zatím smysl zejména vzhledem k budování naší značky. Sám jsem zvědavý, jak to celé bude dále fungovat a co z toho vyplyne.



Tak zase v úterý!




Tagy ?

MK


Obsah se nahrává...


Sdílejte!  |  O sdílení
Sdílet přes e-mail Sdílet na Facebooku Odeslat pomocí Facebook Messengeru Sdílet na Twitteru Sdílet na Google+





15 komentářů

Pro přidání komentáře se prosím přitlapkujte.

Filip
KocouřákFilip  Datum4. ledna 2017 11:20

Marti, lidi sice na fb jsou, ale mám dojem, že většina ne duchem :o)

micouša
Kocouřákmicouša  Datum4. ledna 2017 10:42

Já jsem na MK ☺☺☺
Ale na tom co není FB ;o))))

gwen
Kocouřákgwen  Datum4. ledna 2017 10:23

Lidi říkají, že je nezajímá, že jejich známí píšou a dělají smajlíky, jak se cítí, ale když jdu kolem počítačů v práci, kde myslíte, že lidi jsou???

gwen
Kocouřákgwen  Datum4. ledna 2017 10:23

Asi proto, že lidi na tom facebooku jsou!
Rychle, rychle, nečíst, like a další. Přehršel informací je jedno s jakým ověřením. Hlavně něco plácnout a když ne, alespoň lajknout.

Blbý je to, co říká Micou. Že se některý údaje dají najít jen tak. A ještě blbější je, že se nemůžeš jen tak bez registrace kouknout a jít dál. Nutí Tě to tu registraci udělat.

Filip
KocouřákFilip  Datum4. ledna 2017 8:30

Tak několik poznámek :o)

On byl Facebook dobrý, dokud zobrazoval to, co jste si dali, že chcete vidět. Teď už vám to filtruje a nějak rozhodne, co se vám zobrazí. Takže už to není ani na komunikaci a povědomí o tom, co dělají příbuzní a známí a spolužáci a tak. Když se nějaký algoritmus rozhodne, stejně se vám to neukáže.

micousa, to je zajímavý postřeh, že když nejste na Facebooku, už se ani nedozvíte pořádné údaje. Vidím to i v kočkařském světě, kdy řada organizací ani už neaktualizuje svoje normální stránky, které by viděl každý, ale jsou jen na Facebooku. Proč, to mi není jasné :o)

Maud
KocouřákMaud  Datum3. ledna 2017 21:23

Ale no tak, nemusíme být všude a všechno vědět, che che. :-)

Karla z Končin
KocouřákKarla z Končin  Datum3. ledna 2017 21:21

Zjišťuju, že jsem strašně zaostalá a na spoustě sítí nejsem :-)
Micousa to vystihla: sociální blbinec :-)))
Někdy se mi stalo, že když třeba přibyly na MK dva články za den, tak jsem si všimla jen toho posledního a toho předtím ne a pak jsem na něj narazila na fb, tak to je pro mě asi největší plus :-)

mirkacab
Kocouřákmirkacab  Datum3. ledna 2017 16:23

A co znamená pro mně?Když dám fotky vidím kdo se na ně podíval ale radost mám jen když mi někdo napíše:-)Taky lajkuji ale jen to co se mi opravdu líbí :-)Stejně jsem skoro pořád tady :-)

mirkacab
Kocouřákmirkacab  Datum3. ledna 2017 16:17

:-))))Sem si teď vzpomněla:-))Když jsem si pořídila F abych se mohla podívat na fotky kamarádek tak mně jedna známá skoro každý den posílala sms ať jí nebo dětem dávám lajk a večer znova jestli jsem nezapomněla.A když sem se s ní sešla u kafíčka a ptala se jí k čemu jim ty lajky jsou tak jen krčila rameny a prý jen tak že se mi to jako líbí :-))

micouša
Kocouřákmicouša  Datum3. ledna 2017 15:45

Tak já chápu, že spousta lidí tím v dnešní době žije, nicméně trochu mi vadí, že když se chci kupříkladu podívat na stránky své nynější oblíbené pražské vinotéky jak mají otevřeno 31.12., tak protože jsou jen na FB, mám smůlu, neb mě to tam bez přihlášení nepustí. Zkrátka mi vadí, že když si někam nechci hned přihlašovat, nebo si nechci vytvářet profil, protože slyším a vnímám, jak je to kolikrát zneužívané různými podvodníky a podobně, tak mě nucením do nějakých podmínek, za jakých mě tam pustí k nahlédnutí, zkrátka omezují. Zvlášť když - jak různě slyším - se tam tvoří různá uskupení, kde když si někdo dovolí pronést odlišný názor tak se na něj ostatní sesypou, a když se "ó hrůzo" dokonce pokusí svůj názor obhájit, tak ho div neukamenují. Každému co jeho jest, ale já jsem zkrátka ten typ, že než se někam přihlásím, tak si nejdřív chci zjistit, co je tam za lidi, jestli mi budou sympatičtí, jestli máme nějaký společný zájem a zda jsou ti lidé schopni se vyjadřovat bez extrémních vulgarismů a respektovat odlišný názor.

viera
Kocouřákviera  Datum3. ledna 2017 13:18

na FB občas ked mi to vyskoči dam like,často od vas niečo tam zdielam do našej mierumilovnej skupiny o mačkach,našich ..cudzich..,ktora vznikla na protest proti tym skupinam odkial nas pre vyjadrenie ineho názoru vyrazili.a vlastne môj súkromný FB je o zveroch..a recesii..tie lajky byť nemusia,da sa prežiť aj bez nich..tweeter a instagram nepoznam,ani mi nechýba.ale MK by mi chýbal..takže sem medzi vás chodim veľmi rada

evelinas
Kocouřákevelinas  Datum3. ledna 2017 13:09

Ja som tiež len na Fb.Rada čítam články na ktoré ma upozornia ostatní.Som tu ako na samote ,hlavne cez zimu,kedže máme zladovatelú ulicu,takže ma poteší sa pozriet hoci aj virtuálne,kde to žije.Modrý kocúr na fb sa mi páči,tie komentáre a fotky tam naozaj nechýbajú.

gwen
Kocouřákgwen  Datum3. ledna 2017 11:27

Micousa - like! like!.-o))

micouša
Kocouřákmicouša  Datum3. ledna 2017 10:51

Mě se na tomto webu, krom jiného, líbí právě to, že mě nenutí připojovat se na žádnej sociální blbinec s předháněním se, kdo má víc přátel, který v životě neviděl ;o)

gwen
Kocouřákgwen  Datum3. ledna 2017 10:23

Musím říct, že jsem se pobavila!
Sledují nás tři a z toho jsem jeden já...o))

Nevím, jak moc a jaká míra návštěvnosti je a je dobrá pro server, ale když někdy koukám do okolních, kde je hodně lidí, tak se názory liší (což je dobře), ale pak míra ukočírovatelnosti je na pováženou.
Já mám ráda, když se diskuze neuzavírají, když lidi umí a chtějí vyjádřit svůj názor a mám ráda, když se člověk splete nebo nezná, že se nechá poučit nebo dokonce říct, že to prostě neví.
Tudíž, já jsem ráda za lidi, kteří jsou na MK. Kteří nepotřebují znát, kdo komu a jak pomáhá, přispívá, kdo má kočky prostě jen tak nějak rád.

A sama za sebe musím říct, že Instagram nesleduji, nemám, Twitter to samé a ani mě to neláká a když se kouknu na fcb, většinou jsem záhy vyhozena ze skupin , prý protože propaguji komerční web...o))

Takže ať žijí sociální sítě a nevyrazíme radši někdy na kafčo?

Výše uvedené názory a komentáře nevyjadřují stanovisko Modrého kocouře.cz. Modrý kocouř.cz si vyhrazuje právo příspěvky odporující dobrým mravům, v rozporu se zákony nebo obsahující reklamu smazat.

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (85x)
2
Moje první ráno v novém domově (63x)
3
Kdy je možné odebrat kotě od kočky? A proč ... (54x)
4
Kočičí jména (47x)
5
Popíjet víno můžete odteď už i společně ... (29x)
6
Creepy kočky: Noční kontrola (25x)
7
Editorial 11. dubna 2005 (25x)
8
Rostliny jedovaté pro kočky (24x)
9
Veterinární poradna: Rolnička u kočky (23x)

Má Váš kočičák už svou stránku ve Zlaté knize?

Víte, že svému kočičákovi tady můžete vytvořit osobní stránku? Víte, že pak může mít své vlastní kočkoalbum, deníček a další?

Registrujte se!

Registrace není povinná, ale umožní Vám využívat všechny funkce, které Modrý kocouř.cz nabízí - jednoduché vkládání fotek, komentování nebo komunikace s ostatními Kocouřáky.

Reklama

Modrý kocouř.cz (c) 2024

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube

Tyto stránky používají soubory cookies, abychom vám usnadnili a zpříjemnili jejich procházení. Rozumím
Jak cookies používáme?

Top