Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se! Registrací souhlasíte s podmínkami používání.
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Nahrává se...
Datum18. února 2016  |  KočičákDafné Blue Beetle  |  Autormdeknight  |  Zobrazení celkem/dnes1 025 480 135x / 2x

Ach jo...

Ach jo... musím vám napsat, jak je moje panička od dnešního odpoledne smutná (a pláče). Zhruba začátkem září jí přišel mail, ve kterém jistý kočičí útulek prosil o příspěvky na svůj provoz, na pokrytí zákroků u veterináře, na krmení, stelivo a výbavu kočiček. Panička je - co se týká zvířat - měkota, takže po dohodě s páníčkem dali trvalý bankovní příkaz a hned od druhého dne jsme (píšu jsme, neboť už jsem byla právoplatný člen a šéf domácnosti) se stali sponzory onoho útulku. Dneska jsme se dozvěděli, že útulek prověřuje policie, majitelka si za peníze sponzorů vcelku pěkně žije daleko od útulku a kočičky tam strádají. Panička je rozčarovaná, smutná, naštvaná, ale hlavně strašně zklamaná. Nechce se jí věřit tomu, že někdo takto dokáže trápení zvířat zneužít ku svému osobnímu obohacení. No nic, jdu se přitulit, ať panička přijde na jiné myšlenky. Dafné.



Obsah se nahrává...


Sdílejte!  |  O sdílení
Sdílet přes e-mail Sdílet na Facebooku Odeslat pomocí Facebook Messengeru Sdílet na Twitteru Sdílet na Google+







31 komentářů

Pro přidání komentáře se prosím přitlapkujte.

Ludmila Vostrá
KocouřákLudmila Vostrá  Datum26. května 2023 14:13

Jo a mimochodem i dneska se vás každý zaměstnavatel snaží zaměstnat za co nejnižší plat! V tomhle měli komunisté pravdu- kapitalismus je využívání člověka člověkem: Tak co se divíte, že totéž dělají někteří i zvířatům?!?!?!

Ludmila Vostrá
KocouřákLudmila Vostrá  Datum26. května 2023 13:16

Tohle je na životě tady NEJTĚŽŠÍ: Rozlišit dobré lidi od sviní v lidské podobě! Protože na pohled je nerozeznáte, tak člověk musí dlouho a pečlivě prověřovat a to u charity jde těžko! To ide jen v osobním styku a i to dlouho trvá, takže slušný člověk se občas napálí!!!! Podle zkušeností s charitou radím: Posílat jen krmivo a potřeby pro micinky! I to sice mohou svině zneužít, (že to prodají dál a micinkám dají horší,) ale to už je stojí práci a svině jsou VŽDYCKY LÍNÉ!!!!!
Tohle píši o 7 let později, než je datován váš příspěvek, ale situace se nezměnila (podle afér, které se občas provalí).

Miranda
KočičákMiranda  Datum21. února 2016 17:10

Když mami přišla jako slepý k houslím k Felíškovi, začala vyhledávat informace o kočičkách ( do té doby byla kočkami nepolíbená), narazila i na stránky útulků a chtěla pomáhat. Tak našla Srdíčka a potažmo mou maličkost. Snažíme se Srdíčkům pomáhat, byť bohatí nejsme, šijeme pro ně pytlíčky a kočičky do aukcí. Už jich odešlo několik stovek. Děláme to i proto, že tetě Kristýnce 100% věříme, útulek navštěvujeme a vidíme, co se tam pro kočičky dělá. Občas pomůžeme i jiným, podle možností. Jen mami mrzí, když čte mnohdy velmi ošklivé hádky mezi útulky, pomlouvání, dohady apod., pokud se doví, že někdo zpronevěří pomoc pro kočičky, je jí z toho smutno. Těžko se hledá pravda. Za nás doporučujeme najít si útulek, navštívit ho, podívat se a pak pomáhat.

jirkyr
Kocouřákjirkyr  Datum20. února 2016 21:00

Já snad ani nic nenapíše, neb bych byl sprostý.

Jana G., Jerroušek a Gina
KocouřákJana G., Jerroušek a Gina  Datum19. února 2016 21:27

Gwen, co vím, tak po nich Homolková šla, jeden čas to video bylo i s autorkou... Řeší se to pořád, viz Dita Kumprechtová na FB na stránkách proti Skrýšovu

PaschaMami
KocouřákPaschaMami  Datum19. února 2016 20:47

To video s Žanetkou je hrůza a to s těmi mrtvými poházenými kočkami také. Prý jich bylo za rok asi 30 - mně se z toho udělalo špatně. Člověk chce pomoct a co potom vidí!
Nedávno jsem četla, že jedna JUDr. (Uni Plzeň!) byla
ředitelkou a zpronevěřila miliony!

mdeknight
Kocouřákmdeknight  Datum19. února 2016 20:11

Gwen - možná jsem naivka, ale já také věřím, že je více těch útulků, kde kočkám pomáhají a myslí to s nimi dobře..

gwen
Kocouřákgwen  Datum19. února 2016 19:49

Je to tím, že to není průhledný. Že nejsou výroční zprávy, kde by si člověk řekl- udělali tohle a tamto, pomohli těmhle a támhle těm a proto má smysl jim poslat.
A pak, jak píše Vierka, něco se stane, někdo není na správném místě, někdo je podveden, nejsou informace a lidi jsou prostě ukřivděný, zklamaný a nevěřící.

Pascha- to je smutný:(

Mdeknigt - já stále věřím, že někde to prostě dělají dobře a funguje to. A pomáhají.
Jen je potřeba o tom mluvit, mít vlastní zkušenosti. Proto, když pojedete, dejte nám vědět, jak to dopadlo.

Jana, proč v tom dokumentu o kočičce není, kdo to natočil? Přece chtěli pro tu kočku dobře, dělali správnou věc a určitě to ohlásili/na policii, na ochránce zvířat), muselo se to nějak řešit. Doufám.

viera
Kocouřákviera  Datum19. února 2016 18:07

ono je to zasa cele len o ludoch..zopar chamtivcov pokazi vôlu pomôcť a z človeka sa napokon stane skeptik

PaschaMami
KocouřákPaschaMami  Datum19. února 2016 17:36

Asi 1/2 roku jsem krmila jednoho krasneho kocoura, ktery jednou ke mne duverive pribehl a oznamil, ze ma hlad. To jsem rozumnela, protoze tou dobou jsem jiz mela Paschu. Hned za domem mame krasny les, do ktereho jsem chodila obcas i ja k mym kolegou kdyz prijel do prace. Kocour ho casto na prochazce doprovazel a kolega se radsi drive vracel - myslel, ze to je kocour z toho jedineho nizkeho starsiho domku tesne u lesa a mel starost, aby se kocour nezabehl (delal tury ca 8 - 10 km). Ale jednou videl, ze ten clovek z domku krmi svoje 2 kocky a kocoura odhanel, tak mu ke stodole nosil jidlo. Zacala jsem chodit s nim a mnou pokrteny E.T. Alien denne cekal na schudkach k lesu. Velmi brzy se nechal hladit a vzit na ruku. Po ceste skocil dolu a bral to zkratkou pres travnik k mistu kde jsem mu "prostirala" - misky byly potom vybilene!Zpocatku mel obojek, ale zadnou zpravu o jeho puvodu nebo majiteli jsem nenasla.
Potom zacalo spatne pocasi, blizil se podzim a my jsme meli starost co s nim bude v zime. Zde se musi nalezene zvire odevzdat na policii nebo do utulku. Krome toho jsem mela starost, i kdyz se provinim proti §, treba ma nejakou pro mne neviditelnou nemoc a Pascha by se mohl nakazit a krome toho nebyl kastrovany. Takze jsme ho (se braniciho) odchytli a dovezli do utulku. Hned jsme jim sdelili, ze pokud je zdravy, vezmeme si ho k nam. Rekli, ze bude "automaticky" kastrovan a pokud se nikdo neprihlasi, muzeme ho mit. Takze napred karantena, potom kastrace. Po zahojeni byl ve skupine 20 kocek a my jsme ho mohli prijet navstivit. Musim rict, ze to tam meli pekne, byl zrovna ve velke venkovni voliere. Zavolala jsem jeho jmeno, vylozene priletel a hned mi skocil do naruci, byla jsem s 7. nebi. Rekli, ze musime jeste ze zakona 3 tydny pockat s osvojenim, ale navstivit jsme ho mohli casto. Ani jsem nemusela volat, zdalo se, ze jiz ceka. Po 3 navstevach byl konec, meli tam prujmovou epidemii, tak zase za 2 tydny prijit. Ale opet meli tu epidemii a nikdo nesmel dovnitr. Potom jsme si ho konecne mohli po zaplaceni 90 € odvezt.

Meli jsme ho 4 mesice, tesil se vybornemu zdravi. Potom zacaly potize - prestal jist, na Paschu byl nevrly, citil se najednou slaby. Tak hned k veterinari, nechal udelat testy a zjistil, ze po kastraci zrejme dostal infekci asi po te "automaticke" kastraci, ty dve prujmove epidemie to jeste podporily. Jeho telo se zacalo branit, ale tak, ze ho premira jeho vlastnich imunnich latek vlastne usmrtila. Stalo mne to 500 €, ale dala bych byvala jeste jednou tolik, kdyby nam zustal. Po celkem 5 mesicich jsme se s nim rozloucili.

Co jsme zjistili az potom: Utulek byl jiz znamy takovymi pripady - nemoci, nepovedene operace apod. Presto, ze dostavali vysoke dotace od mesta, od zeme (Baden Württ.) a poradali sbirky, stav budov tomu neodpovidal. Jeden koleguv znamy byl zastupce prodejce vina a rikal, ze mesicne tam vydaji 2.000 € za vino. Kratce potom byla propustena vedouci a od te doby se jich tam vystridalo nekolik, vererinarka co operovala byla take propustena. Kazdou chvili bylo neco negativniho v novinach.
Jedine co tam bylo, ze jidla mely kocky az moc - plna
umyvadla jak granuli, tak i masa. Urcite to nebylo dobre, koukala jsem, ze po rozhrabnuti byly granule plesnive, ostatni zaschle, zachudky necistene. Jidla meli nadbytek, lidi jim tam nosili fury, v hodne obchodech maji takove klicky na dary konzerv, Fressnapf tam porad neco vozi. Nyni to prevzalo mesto a zacaly se tam delat velke opravy a upravy. Doufam pro vsechna dalsi zvirata, ze se pomery zlepsi.

Dosud se bohuzel dalo rici jenom to "Ach jo...."

Karla z Končin
KocouřákKarla z Končin  Datum19. února 2016 15:44

Tak to je vážně smutné.
Taky přispívám na kočičí přání.

Micubiši
KocouřákMicubiši  Datum19. února 2016 14:25

Protože z vlastní zkušenosti vím, že ne všechny útulky fungují stejně, podporuji ty, které osobně znám. Nešlo ani tak o peníze, ale o komunikaci. Je celkem snadné, vzbudit lítost, ale jsou i zařízení, o kterých nečteme denně na internetu a starají se o zvířata ukázkově. Jsou i tací, kteří se stydí přijmout finanční pomoc. Je to o lidech a ani negativní zkušenost mne neodradila od chuti pomáhat, když je to možné. Já bych byla i ráda, kdyby si Ti, co se starají o opuštěná zvířata, občas mohli udělat radost i sobě. Je to vyčerpávající a frustrující, všem, kdo tuto práci dělají s láskou, velký dík.

katyp50
Kocouřákkatyp50  Datum19. února 2016 14:14

Nedala bych ani korunu útulkům na účet i kdyby jakkoliv žebraly. Zneužívají toho, že je člověk měkkosrdcatý a zželí se mu týraných ubohých zvířátek. Mám své vybrané, těm přispívám přímo, do ruky, hotově. Nebo když si řeknou, že potřebují to a to, tak zajistím. Znám je, vím, kam peníze jdou, vím, že se snaží vydělat je i jinak - jedna depozitní "teta" odlévá svíčky "kočičky", prodává je na dobročinných bazarech a výdělek dává zpět kočičkám. Další šije různé věci s kočičími motivy nebo pro kočičky, další dělá mýdla...... prostě tam pomáhám. Jinak bych nedala nic. Já nepřispívám ani na žádné pouliční akce typu kytička, pastelka........... nevím, kam ty peníze jdou. A nezajímá mě to. Podpořím konkrétní zvířátko nebo dítě, ale nebudu podporovat organizaci, která vybere miliony a pár tisícovek daruje dál. Nee.

viera
Kocouřákviera  Datum19. února 2016 12:28

ja neviem ako mate vy v Cechach,ale u nas je možne darovať dve percenta dani nejakej organizacii..jedno či pre ludi,alebo zvierata..konkretne tej čo chcem aby moje peniaze šli,tomu idu..mojich 20 eur sice nikoho nevytrhne,ale ak nas je viac pomôže..a treba preverovať..pytať sa..mam jednu zlu skusenosť s pomocou pre postihnutych ludi,z toho tu bola pred vela rokmi afera,na tych ludoch zarabali a peniaze vybrane pre nich si delili ludia podobni pasakom..myslim,že vela ludi sa snaži priživiť aj na tych zbierkach pre zvierata..takže pomahať ANO,ale pytať sa..predsa len ,aj ked nas občas niekto oklame a sklame,otazky nie su klamarom prijemne..

Maud
KocouřákMaud  Datum19. února 2016 12:19

Kočičí přání taky podporuji, účastním se darování, které je 2x ročně (Velikonoce, Vánoce) a je možno podpořit konkrétního kočičáka, jak píše HaniK. Mimo jiné tam běží dlouhodobé projekty, na které se vybírá, po celý rok. Tak jen doufám, že je to OK. Dozvěděla jsem se o tom náhodně z Kočičí planety.

HaniK
KocouřákHaniK  Datum19. února 2016 11:56

Napadá mě jen zopakovat titulek: "ach jo".

Dávám konkrétní odkaz na pořad Očima Josefa Klímy z tohoto týdne, od cca 22 minuty je tam právě o Skrýšově.
(http://play.iprima.cz/ocima-josefa-klimy/ocima-josefa-klimy-2016-7)

Nemám sama úplně ráda, když se posílá něco "jen tak". Před lety jsem podporovala konkrétní kočku v útulku formou virtuální adopce. Paní byla skvělá, psala mi každý týden o mojí adoptované kočce, byla tehdy ve špatném zdravotním stavu (proto "jen" virtuální adopce). Ve chvíli, kdy kočka umřela, paní mě o všem informovala a já bez problémů zrušila trvalý příkaz. To vše bylo pořád doprovázené děkováním za všechno. Mám pocit, že jsem tam i měla jet, ale nějak jsem to musela zrušit.

Druhá moje zkušenost je s kočičím přáním, kde se vybírá konkrétní kočka, konkrétní částka a na co to jde. Pak přichází na mail fotky s kočkou a třeba s pytli steliva, které byly za to nakoupeny nebo kočžrádlem. Tento systém se mi líbí moc a doporučuju.

mdeknight
Kocouřákmdeknight  Datum19. února 2016 11:09

Video i další odkazy (včetně distancování se pana veterináře od útulku ve Skrýšově - prý tam od 12/2015 žádné kočky neléčí) mi poslala dobrá kamarádka, které věřím. Ona se dlouhá léta angažuje spíše přes pejsky, ale ani osud kočiček jí není lhostejný. Ona vůbec nevěděla, že podporuju útulek ve Skrýšově. Pokud by mi odkazy neposlala ona, byla bych na vážkách, nevěděla bych, co si o tom myslet, protože vypustit falešnou pomluvu je jednodušší, než dokázat, že to tak není :-(.
Nejradši bych se do útulku sama vypravila, ať se přesvědčím na vlastní oči, což možná v blízké době udělám. Ještě jedna poznámka -za půl roku, co Skrýšov sponzoruju, se mi paní ani jednou neozvala.

Jana G., Jerroušek a Gina
KocouřákJana G., Jerroušek a Gina  Datum19. února 2016 10:39

To video je celkem známý, i běhalo na FB kdo ho natočil, nevybavuji si jméno, ale vím určitě, že anonymní nebylo. Dokonce mám pocit, že v první reportáži v televizi mluvila přímo autorka toho videa, ale jistá si tím nejsem.

Filip
KocouřákFilip  Datum19. února 2016 10:31

Jana G.: Nevím přesně, co si myslet o videu, jehož link jste sem dala. Není nikým podepsané, není mi jasné, kdo a kde ho natočil (ví to někdo?). Protože s útulkem nemám žádnou osobní zkušenost, je to pro mě podobně relevantní, jako video o základně ufonů na měsíci, kde aspoň se k němu někdo hlásí, kdo ty informace posbíral. Nemyslím to zle, vadilo by mi, kdyby se v nějakém útulku nechovali ke kočkám tak, jak mají, ale tohle beru čistě jako docela dobrou mediální kampaň bez nějaké viditelné snahy o řešení problému, který se tam naznačuje.

K útulkům obecně: už od založení Kocouře a nahlédnutí do této problematiky mi není úplně jasné, proč se většinou nevybírají peníze na nějaké projekty. Stanoví se cíl, něco se vybere, a pak se podá zpráva, co se udělalo, dosáhlo. A může to být i něco provozního, jako přeočkování všech koček v daném roce nebo kastrace všech, co ještě nejsou. Jasný a měřitelný cíl. Věděl bych, k čemu jsem přispěl.

Transparentní účet přesně, jak bylo napsáno, nic moc neřeší. Vidíte, kdo tam co poslal, ale není jasné, na co se peníze použijí (někde ano, ale je to spíše výjimka).

Nakonec, na facebooku běží několik "sbírek", které vlastně nejsou sbírky, ale kampaně na výběr prostředků pro nějaký konkrétní útulek. Ti, kdo tyto sbírky pořádají, možná často přesně neprověří, co se s výtěžkem stane, zda organizace, pro kterou to je, splňuje nějaká aspoň základní kritéria. (Příklad: ptal jsem se třeba na problematiku karantény, zda ji jednou akcí podporované útulky mají a dodržují, a všichni se prali, že to je prověřováno, dostal jsem i jména, kdo to dělá, ale ti se nikdy k věci nevyjádřili, konkrétní odpověď jsem nikdy nedostal, jako by to bylo tajné - což v případě, kdy chci získat pro něco peníze, mi přijde zvláštní).

Vím o útulcích, které fungují perfektně, ale pak jsou i další. A ono i s dobrým srdcem, s láskou ke kočkám a bezmeznou snahou zachraňovat (za každou cenu) lze napáchat hodně škody. Dá se z toho nějak ven?

marcelab
Kocouřákmarcelab  Datum19. února 2016 9:55

Tak tohle já nechápu. Vždycky si myslím, zatím stále, že tohle se prostě zneužít nemůže. Zneužívat opuštěná bezbranná zvířátka ve svůj prospěch, to mi hlava nebere.

Jana G., Jerroušek a Gina
KocouřákJana G., Jerroušek a Gina  Datum19. února 2016 9:54

Já tu kauzu Skrýšov sleduju už dlouho, protože jsem jednou narazila na video o kočičce Žanetce, bylo to natočený přímo v tom útulku a bulela jsem jak želva... Další věc, co jsem viděla, taky přímo od nich, jak "léčili" perskýho kocourka, celýho ho oholili... Umřel... A ty antistránky, někdy je dobrý tam nakouknout, maj tam i screeny, jak Homolková reaguje, než to pak vždycky smaže. Mám na tu babu svůj názor a ten útěk z lázní mi jen potvrdil to, co si o ní myslím. Viděla jsem i fotky, jak má ve sklepě naházený dary od lidí, pátý přes devátý, jako kdyby si toho nevážila

gwen
Kocouřákgwen  Datum19. února 2016 9:38

Jani, když já nevím, jestli transparentní účty něco jako dokazují. Jen to, kolik lidí tam pošle a že to jsou nekdy nemalé častky a potomm třeba to, že je vybráno z bankomatu x peněz, ale co s níma?? Koukat někomu do účtů a zjišťovat??

Je to potom asi pak na lidech, co útulky mají.

A tu reporáž jsem viděla. Hodně mě mrzelo, že tam nebyly aktuální záběry, že to bylo čerpáno z té reportáže předtím, také zdroj:antistránky na fcb, bylo jasný, že to nebude nic, kdo by chválil ten útulek, ale paní jsem viděla ve 4 ráno mizet z lázní a to tedy bylo taky něco!!!.-o)))

Jana G., Jerroušek a Gina
KocouřákJana G., Jerroušek a Gina  Datum19. února 2016 9:19

No třeba Skrýšov nemá ani transparentní účet, údajně proto, aby chránili dárce před obtěžováním... a pak jede majitelka na dva měsíce do lázní a stojí jí to 250 tisíc...

gwen
Kocouřákgwen  Datum19. února 2016 9:13

Abych pravdu řekla, moc přesně nevím, jak to s takovými útulky je. Jsou to neziskovky, může to být podnikání, občanská sdružení apod - prostě jakými směrnicemi, zíkony a předpisy se řídí (to by bylo taky zajímavé, kdyby to někdo sepsal a lidi by věděli a viděli, jak to chodí a na co vlastně přispívají).
Protože to klidně může být tak, že si někdo vezme tamhle rozbitý barák na samotě, zřídí si tam útulek, má tam zvířata a z poslaných peněz si opravuje a zvířata trpí. Třeba!.
Možná, že jsou povinni dávat nějaké výroční zprávy, jak hospodařili, jen na netu jsem žádnou neviděla.
Možná je jedno, na co přesně se peníze vydají, člověk je prostě posílá, protože chce, je to dar v domnění, že to půjde pro dobro zvířat.
Věřím, že existuje hodně útulků, kde to dělají správně a kočky se tam mají dobře do té doby, než najdou nového majitele.
Byla bych ráda, kdyby lidi víc mluvili o svých zkušenostech, návštěvách apod, protože jen tím, ostatní vědí, jak to tam chodí. ( i když slovo je dvousečná zbraň - ono to tak může být a nemusí)

Jana G., Jerroušek a Gina
KocouřákJana G., Jerroušek a Gina  Datum19. února 2016 9:00

No ony se spíš nechtěj moc zviditelňovat některé útulky, co kdyby někdo zapátral třeba v jejich hoospodaření, že... Neříkám, že jsou takové všechny, to ne, určitě jich většina dělá záslužnou práci.

gwen
Kocouřákgwen  Datum19. února 2016 8:49

Jani, ano, to bylo ono( já si nemohla vzpomenout).

Hrozně mě to tenkrát překvapilo, furt žiji v domnění, že jakákoliv pomoc dobrá, že se hodí všechno, od starých dek, jídlo až po třeba jinou pomoc.
Vzpomín si ale, že když jsme ještě dělali sekci Pomoc, že jsem oslovila strašně moc útulků, jestli by neměly zájem se prezentovat na stránkách, představit se a třeba říct, čím se zabývají, co potřebují, jak jsou na tom a koukněte do sekce, kolik jich mělo zájem. V jednu chvíli jsem si myslela, že když jako nedostají přímo peníze a musí za to něco o sobě sepsat , tak jdou od toho. Pak jsem si řikala, že třeba na to nemají čas, ale když jsem koukla na stránky na fcb, tak tam jsou. A taky jsem slyšela story, že se na útulcích chceme přiživit a zviditelnit. Tak to byl myslím vrchol!!

Jana G., Jerroušek a Gina
KocouřákJana G., Jerroušek a Gina  Datum19. února 2016 8:44

Jo, kocourek Bubáček a jeho výhra aneb útulek Přímětice... Tam se taky dějí "zajímavé" věci :( V té Bubáčkovo výhře jsem se dost angažovala, o to víc zamrzelo pak vyjádření majitelky útulku. Kamarádka co Bubáčka nafotila teď založila stránky na FB a snaží se zvířata z Přímětic zachránit. Vzhledem k tomu, že útulku hodně pomáhala, ví jak to tam bohužel funguje

gwen
Kocouřákgwen  Datum19. února 2016 8:39

Dafné, chjo, tohle mě vždycky mrzí.
Proto já osobně a řikám to i synovi, že ať koupí, co potřebují a doveze jim to, ať má jistotu, že to ty kočky fakt dostanou.
(I když nedávno jsem četla příběh, jak jedna paní nafotila a dala do nějaké soutěže fotky pro nějaký útulek. Myslím, že to byl psí i kočičí. Vyhrala krmivo, docela dost kg a nakonec se dozvěděla, že to krmivo majitelka útulku dala/možná prodala/ někomu jinému s tím, že prý její kočky jsou zvyklé na jinou značku. Přímo prý napsala na jiné superprémiové krmivo.
Takže asi tak...
Byl to Skrýšov nebo jiný útulek?

Jana G., Jerroušek a Gina
KocouřákJana G., Jerroušek a Gina  Datum19. února 2016 8:33

Skrýšov, že :(

Výše uvedené názory a komentáře nevyjadřují stanovisko Modrého kocouře.cz. Modrý kocouř.cz si vyhrazuje právo příspěvky odporující dobrým mravům, v rozporu se zákony nebo obsahující reklamu smazat.

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (41x)
2
Veterinární poradna: Syrové maso pro kočku? (15x)
3
Veterinární poradna: Rolnička u kočky (15x)
4
Americká krátkosrstá kočka (13x)
5
Vyhlášení NEJ fotky června 2023 (12x)
6
Šáchor (Cyperus, papyrus) - kočičí pochoutka (12x)
Reklama

Reklama

Modrý kocouř.cz (c) 2024

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube

Tyto stránky používají soubory cookies, abychom vám usnadnili a zpříjemnili jejich procházení. Rozumím
Jak cookies používáme?

Top