Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Divoká mačka - Asi pásomnica (tasemnice)


<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
kockolit



Založen: 10.06.2008
Příspěvky: 98

Předmět: Divoká mačka - Asi pásomnica (tasemnice)
PříspěvekPřitlapkováno: 6. 11. 2008 19:34:51
Odpovědět s citátem

Zdravím. Potreboval by som poradiť, nakoľko si neviem rady. Ide o jednu mačičku (už dospelá), ktorá ma sem tam navštívi, keď som večer na prechádzke v parku. Vždy mám zo sebou nejaké mäsko a tak ju nakŕmim. Nikdy sa nezdala byť nemocná ani teraz nie, ale včera som jej našiel na srsti v blízkosti zadočku biele podlhovasté teliesko, ktoré som jej odstránil servítkom aj keď sa jej to veľmi nepáčilo, keď som ju musel na 5 sekúnd podržať nasilu. Hhrozne mňaukala chuderka až vypustila taký podivný zvuk akoby z posledných síl, ale inak sa nedalo. Avšak potom som je zase uvidel vyliezať z konečníku ešte dlhšiu nudličku. Vypadá to na pásomnicu. Je to hrozne milá mačička a už som aj rozmýšlal, že by som si ju osvojil, ale bojím sa, ako by zvládla takú zmenu zo slobodnej mačky na uzavretú v paneláku, transport, návštevu u veta a tiež i to, že ako by som to zvádol aj ja. Niekedy mám aj problém sa s ňou rozlúčiť, keďže sa snaží ísť za mnou. Niekedy si nájde nejakú bránu, do ktorej vlezie, ale napríklad minule išla za mnou až takmer do cenra mesta. Musel som ju zobrať a odniesť nazad do jej teritória, aby nezablúdila, alebo ju neprešlo auto. O mačky sa zaujímam už nejaký piatok. Čítam, študujem, čo sa dá, ale predsa nemám doma žiadne potrebné veci a hlavne prax vypadá inak než teória. Ak by sa dalo, potreboval by som pichnúť aj s touto otázkou. Ale hlavne ma zaujíma, čo robiť s tými parazitmi. Zohnať niekde napr. odčervovací prostriedok Profender spot-on a podať jej ho? Tabletku by som jej asi nezvládol podať, lebo predsa je to divoká mačka a strkať jej ju až do hrdla... no nechcem ju zase stresovať. Viem, že by sa najlepšie zišiel rozbor stolice, ale to by bolo reálne iba u domácej mačky. Čo mám robiť? Sledovať ju, či nechudne a nemá iné zdravotné ťažkosti? Viem, že to v podstate má takmer každá mačka, hlavne divoké a viem aj to, že u niektorých sa ani nemusia vyskytnúť žiadne zdravotné problémy. Neviete náhodou, či sa dokážu divoké mačky s pásomnicou alebo s inými vnútorným parazitmy vysporiadať aj samé, alebo je to už v podstate pomálá a istá smrť?

Vďaka za rady
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
tif



Založen: 15.02.2007
Příspěvky: 145
Bydliště: okres Nový Jičín

Předmět: re
PříspěvekPřitlapkováno: 6. 11. 2008 21:56:52
Odpovědět s citátem

Zvířata mohou opravdu žít dlouhou dobu s parazitem relativně bez příznaků, v jisté rovnováze. Záleží to ale hlavně na množství parazitů a na odolnosti zvířecího organismu. Rozhodně však parazit není pro zvíře přínosem, proto bych se přikláněla k tomu, abyste kočičku odčervil, nejlépe přípravkem typu spot-on, jak jste zmínil. Profender účinkuje na tasemnice a oblé červy ( lze použít jako lék i jako prevenci ), ale chtělo by to také zbavit kočku blech, které jsou mezihostitelem tasemnice.
_________________
tif, Barča, Šebí a Mikča
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: Re: Divoká mačka - Asi pásomnica (tasemnice)
PříspěvekPřitlapkováno: 7. 11. 2008 11:58:08
Odpovědět s citátem

No přemýšlela jsem nad tím "dlouhým" z konečníku. Tasemnice snad vypouští články, popřemýšlela bych o tom, zda se nejedná o škrkavky ... a pokud kočka škrkavky kaká, navíc i ten divný zvuk, zvážila bych, jak kočku odčervit, neboť pokud zvolíte prostředek, který škrkavky usmrtí, můžou toxiny z jejich rozpadajících se těl kočku otrávit.

Myslím, že byste měl zajít k veterináři a nechat si poradit, čím kočku odčervit a upozornit na to, že začervení může být poměrně masivní. Existuje pasta - Banminth, která škrkavky nezabije, ale paralyzuje, a ty jsou pak následně z těla "vypuzeny".
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
kockolit



Založen: 10.06.2008
Příspěvky: 98

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 7. 11. 2008 15:31:05
Odpovědět s citátem

Ďakujem. A neviete náhodou, ako postupovať v prípade divokej mačky, keby som si ju chcel osvojiť? Dokážu si vôbec takéto slobodné mačky zvyknúť na život v zajatí - v paneláku? Normálne ju mám naložiť do prepravky a ísť? A čo keď bude mňaučať? Surprised

Vďaka
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
Vyhlášení NEJ fotky října 2023 (50x)
2
RSS kanály (17x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top