<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
sumerian
|
Předmět: Kocoura občas natahuje Přitlapkováno: 28. 1. 2012 15:05:30 |
|
|
Tak jsem to s těmi zatím žádnými zdravotními komplikacemi asi zakřikl. Ictus už druhý den jí, pije, normálně chodí na záchod, ale občas ho natáhne. Ale ještě nezvracel. Vždy ho jen natáhne, je slyšet dávivý zvuk někdy menší, někdy hlasitější, kocour se olízne a pak je vše jak bylo. Je stále stejně přítulný, komunikativní, hraje si. Tak nevím, jestli se mu mimořádně nedaří vydávit chlupy, které tak asi 1x za dva měsíce vždy vyzvrací. Nebo ho natahuje z kotěcích granulí, které začal mladému kocourovi uždibávat? Ty jsem mu už znepřístupnil. Nesetkali jste se s tím někdo už? Může to být nachlazení? Připadá mi, jako by ho spíš něco dráždilo v krku, i když zase je tu to natahování jen občasné, tak jednou za hodinu, půl hodiny. Od včerejška podávám Malt-Soft, nicméně změna k lepšímu spíše žádná. _________________ Super Ńasual Dating |
|
|
Odpovědět
|
|
Jarka od Zrzků
|
Předmět: Kocoura občas natahuje Přitlapkováno: 28. 1. 2012 23:11:09 |
|
|
Asi vám dám velmi obecnou radu, vezměte Ictuse k vetovi. Přesně tyto příznaky měl před lety náš Max a měl angínu, tudíž ho bolelo v krku. Jedl, pil vše O.K., ale přesně jak píšete plus minus co hodinu, dávení doprovázené dost nepříjemným zvukem, ale nikdy nic nevyzvracel.
Den po nasazení ATB byl v pohodě.
Jarka a Zrzci |
|
|
Odpovědět
|
|
sumerian
|
Předmět: Re: Kocoura občas natahuje Přitlapkováno: 29. 1. 2012 10:19:49 |
|
|
A byl i jinak normálně aktivní tak jako dřív? Protože Ictus blbne s mladým pořád stejně. Honí se po bytě, hrajou si. Nepšiká ani nekašle, nezdá se mi, že by měl teplotu. Chová se úplně normálně. Na kolik Vás tenkrát to léčení přišlo? _________________ Super Ńasual Dating |
|
|
Odpovědět
|
|
Radava Anonymní
|
Předmět: Přitlapkováno: 29. 1. 2012 10:25:17 |
|
|
Ano, jak jsem si přečetla příspěvek od Jarky, také jsem si vzpomněla, že náš Čenda jednou takto pořád natahoval a měl zánět v krku, také jsme dostali nějaké léky, už je to pár let, tak nevím jestli tablety nebo nějakou stříkačku do krku. Ale jinak jsme na něm také nic nepozorovali, jen to dávení, byl aktivní, žral, choval se normálně. |
|
|
Odpovědět
|
|
Jarka od Zrzků
|
Předmět: Kocoura občas natahuje Přitlapkováno: 29. 1. 2012 11:46:29 |
|
|
Stejně jak píše Radava, Max se choval jinak naprosto normálně, neteklo mu ani z nosu ani z očí, nic jen to příšerné dávení. Nevím, jak by se jeho stav dále vyvíjel, dlouho jsme nečekali, druhý den jsme jeli na veterinu, protože jsem měla obavy, že třeba má v krku něco zapíchého. Na kolik nás léčení přišlo, to už si nepamatuju, od té doby se ceny určitě posunuly zase trošku jinam, ale dneska bych tipla tak tři až čtyři stovky (prohlídka + antibiotika), pokud by opravdu šlo o zánět v krku, ale to je opravdu jenom můj soukromý odhad. Každopádně, jestli se Ictusův stav nelepší, veterináře určitě navštivte.
Jarka a Zrzci |
|
|
Odpovědět
|
|
sumerian
|
Předmět: Re: Kocoura občas natahuje Přitlapkováno: 29. 1. 2012 11:54:41 |
|
|
Uf, tak uvidíme jak to bude. Třetí den dávám Malt-Soft, kdyby to náhodou byly chlupy. A dneska jsem ho viděl že ho natáhlo jen jednou. Musím mu to ale dávát tak nešikovně, protože on jak to cítí, tak je jak šílený. Vždy se mi podaří mu to akorát rozmazat po dásních a kolem huby. Na patro se mu nedostanu. On pak chudák čtvrt hodiny sedí a čistí se. A tím to dostane doufám i do sebe. Pokud to bude zítra pokračovat, v úterý s ním skočím k vetovi. _________________ Super Ńasual Dating |
|
|
Odpovědět
|
|
sumerian
|
Předmět: Re: Kocoura občas natahuje Přitlapkováno: 31. 1. 2012 10:56:11 |
|
|
Takže jsme dostali injekci na sklidnění sliznic a žaludku, Omeprazol či co a dnes úplnou dietu kromě vody. Nachlazení to prý není, protože není teplota a ani na prohmat nereagoval dávivě. Je teda pravda, že už ho to dávilo včera a předevčírem míň a míň. Problém může být i psychický, a to sice z důvodu nového kocoura v domě, který tedy furt jen šmejdí a nic jiného nedělá, že Ictuse otravuje... Zítra dopoledne kontrola. _________________ Super Ńasual Dating |
|
|
Odpovědět
|
|
|