Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Pach z tlamičky/Příchod miminka


<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
Jana
Anonymní





Předmět: Pach z tlamičky/Příchod miminka
PříspěvekPřitlapkováno: 2. 2. 2004 4:56:04
Odpovědět s citátem

Dobry den, mohli by jste mi poradit co mam delat? Nas kocour je 5let stary. Je zdravy, vykastrovany, davam mu susenou stravu a 1denne konzervu, ktere stridam (tunak,hovezi,kureci,kruti,rybi). Vecery travi venku (mame dum) a pres den doma. Pres veskerou peci kterou mu poskytuji mu pachne z pusy. Nemyslim, ze jde o nemoc, protoze kocour je aktivni a dobre ji, dokonce si vyzaduje naklonnost. Chodi na zachod take doma, kde ma svou bedynku s piskem a jeho vykaly vypadaji normalne.
Chtela bych zkusit mozna kartacek na zuby, ale asi se nenecha. Poradite mi prosim s timto problemem? Dale bych se chtela zeptat, v kvetnu mam rodit, nebude kocour zarlit nebo neublizi detatku?Kocour je na me zavisly, pokud nespi, vsude me doprovazi, v dome i kolem zahrady, jinak vysetreni toxoplazmozy probehly v poradku. Zapomela jsem napsat rasu: je to normalni bezny druh kocky. Mockrat Vam dekuji a take dekuji za vase stranky a pomoc. Jana
Odpovědět 
Tina



Založen: 30.01.2004
Příspěvky: 99

Předmět: Re: Pach z tlamičky/Příchod miminka
PříspěvekPřitlapkováno: 2. 2. 2004 4:59:12
Odpovědět s citátem

Milá Jano,
na zubní kartáček svého kocouře už určitě nenaučíte. Pokud se s tím nezačne od malička, tak už si na to kočka nikdy nezvykne. Ono i u malého kotěte je to problém. Pach z tlamičky může být způsoben přítomností zubního kamene nebo počátkem nějakého zánětu dásní, ale může se skutečně také jednat o nějaké onemocnění, které se navenek zatím nijak neprojevuje, jako je selhání ledvin nebo jiný problém v zažívacím traktu. Rozhodně bych to nepodceňovala. Může jít ale také o to, že jeho strava je příliš aromatická a kočka pak může mít pach z tlamičky stejný jako je pach stravy. Je pak na Vás, zda zvolíte jinou stravu. Rozhodně bych ale návštěvu veterináře neodkládala.

S příchodem miminka se toho u vás doma hodně změní. Pokud je na Vás kocourek hodně fixovaný, bude to o to těžší. Musíte ho na změnu co nejlépe připravit. Je dobré, aby si zvykl na věci, které u vás budou na denním pořádku už teď. Zní to asi divně, když miminko tu ještě není, ale pokuste se, aby váš kocourek měl o novém přírůstku do rodiny stejné informace jako vy. Musí vědět, že miminko bude plakat, bude se koupat a používat různé šampony, krémy a olejíčky - což je právě pro kocouře hodně důležitá záležitost. Mají lepší čich než my a nové pachy je mohou znepokojit. Musí vědět, že miminko už má připravené oblečení, postýlku, chrastící hračky, kočárek apod.
Takže jak na to?
Někdo doporučuje pouštět kocouřovi pravidelně nahrávku s dětským pláčem - jak ji pořídit nevím, od známých třeba nebo od někoho z rodiny. Ono je to asi to nejdůležitější, protože až pak miminko bude plakat, nebude z toho kocouř nervózní.
Další věcí je, aby si zvykl na všechny hygienické potřeby, které mají svůj charakteristický pach. Je dobré pravidelně používat dětský olejíček, nebo různé krémy tak, aby je z Vás kocouř cítil. Po příchodu miminka už to pro něj nebude nic nového.
Také je důležité, aby se kocouř seznámil s věcmi, které bude miminko používat. Měl by si pod Vaším dohledem dostatečně očichat postýlku, kočárek, peřinky. Asi by to u Vás mělo být připraveno aspoň měsíc předem tak, aby si na to kocouř zvykl. Aby prostě věci jako postýlku přijal jako běžný nábytek a nenechal se jí nijak rušit. Musí však vědět, že tam nesmí! Musíte mu to dát dostatečně najevo! Můžete mu také občas ukázat nějaké hračky, ale vysvětlit mu, že to nejsou jeho, ale miminka, které brzy přijde. Myslím, že je také velmi dobré pravidelně kocouřovi říkat, že přijde nový člen rodiny, že bude malý a bude se jmenovat.....Je dobré, aby si na jméno zvykl.
Jestli bude žárlit? Může a nemusí, záleží na tom, kolik času mu věnujete. Bude to pro Vás dvakrát tak náročnější období než pro maminku bez kocouře. Budete se muset starat o miminko a ještě k tomu věnovat dvakrát tak více pozornosti kocouřovi, aby skutečně nezačal žárlit. Pokud se mu věnovat nebudete, bude si myslet, že miminko je nepřítel a mohl by k němu být i agresivní. Jak to všechno zvládnete se mě prosím neptejte, já nevím Surprised)
Určitě se miminko po příchodu na svět nesnažte před kocouřem schovávat. Naopak ho v klidu kocouřovi představte, nechte ho, aby si je očichal - miminku to vadit nebude, naopak se bude smát, protože ho to bude lechtat. Mám osobní zkušenost s kamarádkou, která má novorozeně a chodí nám hlídat kočkouny, když jsme na dovolené. Pod dozorem jsme nechali Ringa i Kitty, aby si malou Valerii okoukli a očichali a pak bylo vše v pohodě. Když je prý chodila krmit a malou Valerii nechala třeba samotnou na gauči, jen prý na ni koukli a věděli, kdo to je, a tak ji vůbec nijak neobtěžovali.
Doufám, že Vám rady pomohou se na celou věc v pohodě připravit a přeji mnoho štěstí s miminkem i kocouřem.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (34x)
2
Kdy je možné odebrat kotě od kočky? A proč ... (27x)
3
Kočka na Titaniku (19x)
4
Rostliny jedovaté pro kočky (17x)
5
Veterinární poradna: Britský modrý kocour ... (16x)
6
Koťata bez PP po rodičích s PP (16x)
7
Na co si dát pozor u krmení koček (16x)
8
Vídeňská ZOO - naše poslední zastávka (15x)
9
Dvacátá čtvrtá poznávačka vyhlášena (15x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top