Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Návrat kotěte k pův.chovatelce


<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
Barik



Založen: 11.11.2008
Příspěvky: 20

Předmět: Návrat kotěte k pův.chovatelce
PříspěvekPřitlapkováno: 11. 11. 2008 15:29:46
Odpovědět s citátem

Dobrý den všem kočkomilům. Mám takové dilema, ale to je na dlouhé povídání. Tak se omlouvám,ale mám trochu výčitky a nevím co dál. Koupili jsme si před 4 týdny britského modrého kocourka, vypadal sice vyplašeně, byl připraven u chavatelky v přepravce, ale děti byly nadšené. Po příchodu domů a vypuštění kocourka okamžitě zmizel pod postel a do druhého dne jsme ho skoro neviděli, nechtěli jsme ho ještě víc stresovat. Po občasném odbytu se klepal, no hrozný nervíky. Za dva dny už byl trochu otrkaný, hlavně když děti nebyly doma, jen já. Za další dva dny jsme jeli k vetymu na přeočkování, svůj očkovák už měl a jednu vakcinu. Očkování se ale nekonalo, jelikož měl koucourek teplotu a prý to vypadá na virozu. Následovala ATB injekce a domů 3 pilulky ATB, už nevím jakých. V pondělí další ABT injekce, ale kocourek se mi moc nezdál. Skoro pořád spal a byl moc hodný až to bylo divné. Abych to neprotahovala... Za další týden jsem jela znovu k vetymu, kocourek mi připadal stále teplý (čumáček, ouška) a slzeli mu očíčka. Dostal zase ATB inj. prý dlouhodobou a že uvidíme, že je to asi nachlezení - viroza. Ale nic se nelepšilo, kocourek byl apatický a skoro nejedl, také měl trošku nafouklé bříško na to že fakt málo jedl. Při další návštěvě veta mi bylo sděleno, že to vypadá FIPku, ať jedeme nechat udělat testy. Šly na mě úplně mdloby. Volala jsem tedy pův.majitelce a ta FIP vyloučila a ať kocourka přivezu, že se uvidí a vrátí mi peníze. Přišlo mi rozumnější zkušené chovatelce a veterinářce, sice už v důchodu, kotě odvézt zpět. Když prý ani testy nejsou průkazné a představa utracení koucourka pro mě byla nepřijatelná. Druhý den jsem jí volala, co s malým je a bylo mi řečeno, že zanedbaný zánět močových cest a že už má chycené i ledviny. Hrozně mi to mrzí a nevím zda se kocourek z toho dostane. Myslím, že jsem snad nic nezanedbala, vždyť teplotu měl už po 4dnech u nás. Jsem zoufalá, hrozně ráda bych si kocourka vzala zpět, ale bojím se že se mu to bude vracet. V létě jsem přišla o čubinku, byla už stará a nemocná, musela být utracena. Další ztrátu bych už neunesla. Tak nevím, bylo správné vrátit ho Question Hrozně ráda si přečtu co si o tom myslíte, jestli kocourek bude zase úplně zdraví. A omlouvám se, že jsem se tak rozepsala, ale potřebuji to ze sebe nějak dostat a znát jiný názor. Díky Jana.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
PAVITA



Založen: 20.08.2007
Příspěvky: 330
Bydliště: PRAHA 8

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 11. 11. 2008 16:20:32
Odpovědět s citátem

AHOJky.
nevim kde zacit, za prve je divne, ze Vam chovatelka kocourka pripravila rovnou do prepravky ,ja mam take britulku od chovatelky,ale ta byla normalne se sourozenci a maminkou v obyvaku ,abych se take mohla podivat jak se chova, potom mi sama zalezla do prepravky a bylo a doma vubec nezalezla pod postel, tim chci rict, ze asi pani chovatelka,od ktere mate kotatko neco zanedbala, kotatko neni dobre socializovane a po ctyrech dnech letet k vetovi s nejakou nemoci to je teda hruza,clovek si kupuje kocicku s PP jiste take jako ,,zaruku,,zdravi.Na druhou stranu je chovatelka solidni, ze si vzala kotatko zpet a vratila vam penize,ja byt vami tak si zpet kotatko rozhodne neberu vim, ze jste smutna a je vam kotatka lito,ale tech problemu co byste s nim melo by bylo urcite hodne a smutku take. Radeji bych si koupila nove kotatko z nejake overene chov. stanice, kde vyrustaji kotatka i s detmi,to by k vam do rodiny jiste lepe zapadlo.
hodne stesti pavla a emmicka
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: Re: Návrat kotěte k pův.chovatelce
PříspěvekPřitlapkováno: 11. 11. 2008 17:09:01
Odpovědět s citátem

Dobrý den,

já si myslím, že většina toho je jen nešťastná souhra náhod, především to onemocnění.

To, že Vám chovatelka předávala kotě v přepravce - předpokládám, že jste se na kotě již byli podívat dříve, prohlédli jste si ho a nechávali tam svou přepravku? Pokud budu předpokládat, že jste byli s kotětem seznámeni už dříve, nemyslím, že by se chovatelka dopustila nějakého velkého pochybení, i když je to poněkud nestandardní. Pokud jste ovšem kotě pořádně neviděli a chovatelka Vám jej připravila bez toho, aniž byste si jej prohlédli už dříve, je pak chyba v tom, že jste na to přistoupila.

Že se kocourek schová - to se stává, kočky většinou přechází z většího společenství do prázdného bytu. Některé kočky jsou bojácnější a opatrnější a některé odvážnější. Nevím, jak staré máte děti, ale většina dětí jsou navzdory snaze hlasitější a divočejší, takže kocourek se mohl bát i ruchu v bytě. Nemyslím si, že by byl nesocializovaný. Někdy je třeba rozlišovat socializaci a přirozenou ostražitost.

A co se týká infekce, to je něco, co není většinou možné ovlinit, stačilo, že kocourka cestou domů ofouklo. Jinak jeho léčbu měl především řešit veterinář a odhalit, kde je problém. Ono FIP je taková hezká skrývací diagnoza, která zamaskuje klidně i záněty, ale potvrdit jí, to je jiná. Antibiotika fungujou stejně, jako u lidí, jejich výsledky jsou viditelné během pár hodin, v tom mě zaráží, že veterinář se nepozastavil nad tím, že během týdne nedošlo k žádnému zlepšení.

Myslím, že chovatelka se zachovala rozumně, že si od Vás kotě vzala zpět a dořešila jeho zdravotní problémy, je zřejmé, že Vás jeho zdravotní komplikace dost vykolejily. Někdy se to tak semele, my po přinesení Rubyšky domů jsme byli u veterináře pečení vaření skoro 3 měsíce, jde jen o to, jak se člověk popere s krizovou situací.

Nemyslím, že kdokoliv má na této situaci větší vinu. Kocourek pravděpodobně nastydl (možná cestou, možná už u chovatelky), veterinář stanovil chybnou diagnozu, od které se odvíjí i léčba, a Vy jste byla málo důrazná v tom, aby právě vet diagnozu stanovil přesně.

Jestli bude kocourek zdravý, je otázkou. Záleží na tom, v jakém stavu je močový měchýř a ledviny a zda bude zapotřebí nějaká speciální dieta. Osobně si ale nemyslím, že by bylo dobré brát si jej zpět, neboť jste nebyla připravená na jakékoliv komplikace, a ty můžou nastat u kteréhokoliv kotěte či kočky, a nejsem si jistá, jak byste reagovala, kdyby se u kocourka objevil nějaký další problém.

Pro příště je prostě lepší počítat s tím, že komplikace nastat mohou. Průkaz původu totiž NENÍ žádnou zárukou zdraví, PP je vždy jen a pouze dokladem o původu kočky.

April
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Barik



Založen: 11.11.2008
Příspěvky: 20

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 11. 11. 2008 18:39:43
Odpovědět s citátem

Děkuji vám za vaše názory. Věc se má ještě tak, že kotě jsem předtím opravdu neviděla. Také mě zarazilo, že kotě je už připravené, ale chovatelka říkala, že je to poslední kocourek a jestli ho nebudu chtít, má dalšího zájemce. Děti byly se mnou a to že by jsme si kocourka nevzaly nepřipouštěly. Prostředí se mi zrovna dvakrát nezdálo, ale kocourek už byl tříměsíční, pěkně bacalatej a nevypadal, že by mu něco bylo. jinak děti mám 11 a 7. O kočkách, spíše nemocech jsem toho moc nevěděla. Kočky jsme vždy měli, tedy venkovní a nikdy žádné problémy, když pominu auta. O dvě jsme takhle přišli, proto jsem chtěla kočičku doma a když doma, tak čistokrevnou. K tomu veterináři chodím už 12 let, nikdy problémy, tak mě nenapadlo mu do toho nějak mluvit a věřila jsem mu. Už bych se s tak chabým vyšetřením nespokojila. Teď mě napadá spousta věcí co jsem mohla. Ale to jsem nevěděla co vím teď.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 11. 11. 2008 19:08:59
Odpovědět s citátem

Tak jste poučená pro příště. Čemu se vyhnout a podle čeho vybírat. Jestli chcete nasměrovat ještě jak se poprat s výběrem kotěte, přihřeji si trochu polívčičku s tímhle lehkým souhrnem - http://www.modrykocour.cz/stranka.php?id=977

Někdy to chce dát prostě na svůj dojem a než výběr uspěchat a pak se potýkat s problémy, raději chvíli vyčkat a vzít si kotě z prostředí, které Vám bude sympatické.

Přeji šťastnou ruku při dalším výběru!
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Barik



Založen: 11.11.2008
Příspěvky: 20

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 11. 11. 2008 19:38:29
Odpovědět s citátem

Ještě jednou děkuji April. S tím výběrem jsem se opravdu unáhlila a děti příště určitě brát nebudu. Dlouho jsem se nemohla po strátě čubinky rozhodnou jestli další zvířátko. Je to hrozná bolest při ztrátě a bezmocnost při vleklých potížích. My zápasily skoro rok s rakovinou jater. No to je z jiného soudku. A vidina FIP mě úplně vykolejila. Ještě jsem na vahách s "odloženým" kocourkem. U nás mu bylo určitě lépe. Nakonec jsem zjistila, že je z takzvaného volierového chovu. Takže lidí si opravdu moc neužil.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
terez4



Založen: 29.06.2007
Příspěvky: 120

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 12. 11. 2008 13:05:15
Odpovědět s citátem

Věřím, že to je těžké rozhodování, zvlášť když jde o živé zvířátko, ke kterému jste už předpokládám získali určitý vztah. Zatím vám sice rozhodnutí pořídit si tohoto kocourka přineslo spíš negativa, ale kdybych se rozhodovala v této situaci já, asi bych si kocourka vzala zpátky- záleží na tom, jak moc jste k němu přilnuli a jeslti si dovedete představit, že tohoto konkrétního kocourka mít nebudete.Pokud o něj opravdu stojíte, jednala bych dál- konzultovat s chovatelkou, v jakém je stavu, jaké jsou vyhlídky, poskytnuté informace dále konzultovat s nezávislým veterinářem- pokud možno doporučeným odborníkem na kočky (asi ne tím vaším, když nepoznal ten zánět- ale připadá mi to divné- moč mu nebral? no nic). Pokud by byly vyhlídky příznivé, tak bych do toho šla- určitě jste i teď připravenější a víte, co můžete čekat. I kotě s takhle špatným startem může být vašim rodinným miláčkem.

Jinak bych ještě chtěla říct, že kotě s PP není zárukou 100%zdravotního stavu,jak jsme se také bohužel přesvědčili- máme celkem 3 papíráky z různých chov.stanic, z toho u prvního jsme si přinesli šílený průjem (žádné zmeny stravy, krmeno tím samým, čím krmili chovatelé), který trval nepřetržitě 3 měsíce, co 14 dní jsme byli na veterině, a vyléčily ho až nejsilnější možná antibiotika. U posledního kocourkapro změnu chlamydie, kterými se postupně a pak opakovaně nakazili i ostatní a léčíme to už přes 2 měsíce. Oba jsou z uznávaných chov. stanic, u obou se potíže projevily vždy tak po 2-3 dnech od chvíle,kdy jsme si je přivezli, takže z toho i jiných indicií usuzuju, že chovatelé o problémech věděli a léčili je antibiotiky, která pak přestala působit. Prostřední kočičce zas pro jistotu dal chovatel v 6 měsících, kdy jsme si ji brali, antikoncepční tabletu, takže když jsme ji pak nechávali asi v 8 měsících kastrovat, říkal veterinář, že jsme přišli právě včas, protože měla dělohu prý jako po šesterech koťatech a s masivním zánětem, a prý jestli neměla antikoncepci...na dotaz nám to chovatel potvrdil, i že věděl, že to riziko těchto komplikací tu je. Rozepsala jsem se trochu víc, ale chtěla jsem upozornit na to, že je potřeba být ostražitý vždy, i v případě koček s PP. Zpětně si myslím, že kdybychom byli opatrnější, některé problémy jsme mohli vychytat už když jsme si kočičáky brali, ale zase ve chvíli, kdy už tam jede člověk s přepravkou pro své vysněné koťátko, tak si nedovedu představit,že bych řekla ne.

Přeji hodně štěstí ať už s tímhle kocourkem nebo jiným, určitě vám všechny tyhle komplikace stokrát vynahradí svojí kočičí láskou Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Barik



Založen: 11.11.2008
Příspěvky: 20

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 12. 11. 2008 18:35:48
Odpovědět s citátem

Děkuji Terezo za váš názor. Mě samotnou by vůbec nenapadlo kocourka vrátit. Považovala jsem za nutné informovat chovatelku o té příšerné diagnoze a ona sama ihned řekla ať kotě přivezu zpět, že mi vrátí peníze a pak že se uvidí. Už jsme byli na cestě do Prahy na krevní testy. Představa že potvrdí FIP byla hrozná, zvolila jsem proto 2.variantu. Možná to někomu přijde jako zbabělost nebo útěk od problému. Možná, nevím. Bylo to rozhodnutí během 5 minut. Ani už nevím co se mi honilo hlavou. Určitě jsem ale nechtěla být u toho až mi někdo řekne, že musím kocourka nechat utratit. To jediné mi běželo hlavou. Proto to rozhodnutí. Teď jsem na vážkách, i když kdo ví, je to opravdu zánět nebo něco jiného. Chovatelka mi okamžitě nabýdla vrácení peněz. Je v tom čistá láska ke kočičkám nebo něco jiného. Možná se to už nedovím, možná se kocourek brzy uzdraví a vrátí se k nám. S chovatelkou jsem v kontaktu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (51x)
2
Kdy je možné odebrat kotě od kočky? A proč ... (47x)
3
Rostliny jedovaté pro kočky (28x)
4
Vyhlášení NEJ fotky srpna 2023 (23x)
5
Dvacátá čtvrtá poznávačka vyhlášena (23x)
6
Kočka na Titaniku (23x)
7
Vyhlášení NEJ fotky ledna 2024 (22x)
8
Kočičí jména (20x)
9
Koťata bez PP po rodičích s PP (19x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top