Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Jsme zoufalí ...


<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
Klára123



Založen: 14.07.2009
Příspěvky: 7

Předmět: Jsme zoufalí ...
PříspěvekPřitlapkováno: 25. 8. 2009 16:52:41
Odpovědět s citátem

Ahoj Všichni, chtěla bych se Vás zeptat, zda nemáte s něčím podobným zkušenosti. Naše kočička dostala injekci proti mrouskání (Depo-promone). Veterinář nás ujistil, že jí to neublíží, ale bohužel se mýlil. Již jsem tu o tom psala, ale to to nebylo tak akutní. Dnes je to 77. den od injekce a naše kočička má cecíky o velikosti obřích pomerančů, možná i menšího celeru. Dříve to bylo malé ... ale narostlo to do obrovských rozměrů a my máme opravdu hrozný strach. Sama měla na počátku 3kila a teď táhne další 3 na bříšku. Nikdo se s takovou obrovskou reakcí ještě nikdy nesetkal a tak bych Vás chtěla poprosit, zda někdo nemáte zkušenosti nebo nevíte víc. Dnes víme, co je to zač a že přibližné působení injekce je cca 3-5 měsíců. Snažíme se jí cecíky ochlazovat, strupíky obkládáme řapíkem ... slyšeli jsme něco i o tvarohu. Všichni nám radí ať počkáme, ale cecíky už jí praskají, měli jsme již i antibiotika ... doufáme, že se to stáhne, ale máme strach, že to stále poroste. Prosím poraďte ... jsme už opravdu zoufalí ...
Jinak je kočička mazlivá, sama zatim může ještě chodit, takže si sama dojde na toaletu, hodně papá, její psychický stav je výborný, jen jí to obtěžuje ...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Lucie K.



Založen: 12.09.2008
Příspěvky: 20
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 25. 8. 2009 17:07:11
Odpovědět s citátem

Tohle by měl určitě řešit veterinář, pokud ten Váš myslí, že to nic není, tak by možná nebylo od věci zkusit názor jiného. Jinak ten tvaroh opravdu pomáhá (i u lidí na všemožné povrchové otékavé záležitosti, např vymknutý kotník), chce to měkký tučný. Jen se obávám, že si ho kočička asi hned slíže, tak aby si tím drsným jazýčkem cecíky ještě víc nepodráždila.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Klára123



Založen: 14.07.2009
Příspěvky: 7

Předmět: odp
PříspěvekPřitlapkováno: 25. 8. 2009 17:21:09
Odpovědět s citátem

Již jsme navštívili asi 3 nebo 4 veterináře a právě nikdo z nich se s takovou obrovskou reakcí nesetkal. Nikdo neví , co s tím. Poslední veterinář nás připravil dokonce na nejhorší. Naši kočičku milujeme a máme o ni hrozný strach ... děkujeme za popsání použití tvarohu ... slíže si jej jen těžko ... dosáhne si totiž jen do 1/3 prvních cecíků
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Lucie K.



Založen: 12.09.2008
Příspěvky: 20
Bydliště: Praha

Předmět: Tvaroh
PříspěvekPřitlapkováno: 25. 8. 2009 18:43:17
Odpovědět s citátem

Aha, tak to ten tvaroh určitě zkuste. Prostě jím cecíky pomatlejte a nechte, dokud to půjde. On se postupně vysuší a začne se drolit, to pak doporučuju opatrně omýt vodou, aby se cecíky nepodráždily. A zase můžete dát novou dávku. Měl by snížit ten otok, ale je to klasická babská rada, tak uvidíte, jak rychle a jestli vůbec to bude účinkovat. Ale aspoň je to nezávadné.
Jinak bohužel s něčím takovým zkušenost nemám. Přeju Vám, ať objevíte veta, který si bude vědět rady, a ať to dobře dopadne. Aspoň, že je kočička relativně v pohodě.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Tomtom



Založen: 15.07.2008
Příspěvky: 94
Bydliště: Praha 9

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 25. 8. 2009 19:10:04
Odpovědět s citátem

tohle je opravdu oříšek... asi bych zkusil veškeré online veterinární poradny... nic to nestojí a třeba někdo přijde se zajímavou radou... Dejte vědět jak se situace vyvíjí... držíme palce naše i všech našich kočin...
_________________
Tom
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
tif



Založen: 15.02.2007
Příspěvky: 145
Bydliště: okres Nový Jičín

Předmět: re
PříspěvekPřitlapkováno: 26. 8. 2009 9:54:34
Odpovědět s citátem

Nenavrhl vám některý z těch vetů odstranění mléčné žlázy? Je to ovšem krajní řešení...
_________________
tif, Barča, Šebí a Mikča
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
vetka.M



Založen: 08.06.2007
Příspěvky: 125
Bydliště: Kuřim

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 26. 8. 2009 12:35:09
Odpovědět s citátem

jedná se o hyperplazii mléčné žlázy, nebo také fibroepiteliální hyperplazii mléčné žlázy...protože jsem líná něco plodit z vlastní hlavy, opíšu z knihy, co mi leží na klíně (úryvky):
...Objevuje se jak u kocourů, tak u koček, u kterých je častější. Žlázy (méně často jednotlivá žláza) se markantně zvětší. Velikost může nabýt takový rozměrů, že se na mléčných žlázách objevují ulcerace. Diagnóza může být potvrzena pomocí biopsie a lze tak odlošit jiná onemocnění, jako neoplazie či mastitidu.

Nejvíce bývají postiženy mladé nevykastrované kočky. Předpokládá se, že se hyperplazie vyvíjí jako reakce na na nadměrnou prodekci progesteronu (ačkoli není nutné, aby byly sérové hladiny abnormální). U ostatních koček je v anamnéze podávání progestagenů (per os či injekčně v depotních formách). Bylo prokázáno, že podávání těchto léčiv zcela jistě souvisí u koček s vývojem fibroepiteliální hyperplazie...

...Tento stav často (ale ne vždy) vymizí v případech, pokud je odstraněn zdroj progesteronu - přerušení terapie progestageny, nebo pokud je zvíře vykastrováno. Tento proces může být ale velmi pozvolný. Pokud je reakce na tyto zásahy nedostatečná nebo není jasný zdroj progestagenů, je možné aplikovat aglepriston, což je antagonista progesteronových receptorů (moje poznámka: aglepriston u nás je ve specialitě Alizin, akorát je registrován jen pro psy - to by bylo na vlastní riziko, jinak mám tu uvedené i dávky, je to překlad knížky vydané ve Velké Británii)

Jinak jsem našla i toto:
MAMMARY HYPERPLASIA/HYPERTROPHY-MAMMARY FIBROEPITHELIAL HYPERPLASIA

Mammary hyperplasia is a benign process peculiar to the cat. When it occurs, the breast tissues will rapidly enlarge, swell and harden to some degree. The degree of enlargement is usually more so than would be seen in the nursing queen and occurs most commonly in young females just after the heat cycle ends. It has also been observed in males and spayed female cats receiving progesterone-type drugs. Many cat owners will mistake the swelling for some type of infection or tumors of the breasts.
Clinical signs include swelling to the breast, which is often quite hard, firm and nodular. A few to all the glands may be involved. A brown fluid may be expressed from the nipples. There usually is minimal pain and cats are often quite normal otherwise. Diagnosis is based on history, clinical signs, fluid cytology and in some cases, breast biopsy.

TREATMENT OF MAMMARY HYPERPLASIA/HYPERTROPHY

Many cases may resolve without treatment. The use of testosterone, dexamethasone and spaying the cat usually helps hasten glandular shrinkage. The use of hot packs on the breasts will usually improve circulation and healing. If not spayed as a treatment, spaying after resolution is highly recommended.



čili pokud to je bez mastitidy, doporučují spíš teplé obklady, aby se tkáň lépe prokrvila (studené obklady se dávají při akutních zánětech) (ten testosteron mi připadá jako vyhánění čerta ďáblem, stejně tak kortikoidy, i když by se efekt jistě dostavil)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Luci + 4



Založen: 12.08.2007
Příspěvky: 329

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 26. 8. 2009 23:17:11
Odpovědět s citátem

Hyperplazie mléčné žlázy se objevila u naší Missy krátce po 1. mrouskání. To a ještě fakt, že jsme v té době domů přivezli další kotě, které Missy nějak vzala "za své" , zřejmě způsobilo hormonální bouři a následně hyperplazii. Zvětšené mléčné žlázy byly velké opravdu jak pomeranče a to i přesto, že jsme k vetovi jeli krátce poté, co se žlázy začly zvětšovat. Přes injekční aplikaci léků se žlázy stále zvětšovaly, bylo to hrozné. Vet odebral vzorek na histologii, naštěstí vyšel dobře. Přesto se "boule" stále zvětšovaly. Missy už jen polehávala, méně jedla, hodně pila, vyloženě žíznivě. Trvalo to asi měsíc. Pak náhle se začly boule zmenšovat, po cca 2 týdnech zmizely, po asi týdnu se stáhla i povolená kůže. V říjnu už to bude dva roky, je zcela bez obtíží.

Dávat tvaroh nemá smysl, ze začátku jsem ho dávala také, vet mi řekl, že to nemá význam, tvaroh dokáže pomoci u otoků, případně zánětů, hyperplazie je něco jiného.

Držím tlapy, aby Vaše kočička byla brzy ok.
_________________
Někdo má kočky na střeše, někdo v kleci, někdo na kšeft, někdo ve voliéře, někdo na exhibici...Sad Naštěstí je pořád dost těch, kteří mají kočky v srdci.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Klára123



Založen: 14.07.2009
Příspěvky: 7

Předmět: Děkujeme Všem nastotisíckrát ...
PříspěvekPřitlapkováno: 31. 8. 2009 21:49:13
Odpovědět s citátem

Zdravím Všechny, chtěla bych Vám Všem moc a moc poděkovat za Vaše příspěvky, rady a za také za to, že jste nám drželi palečky a pěstičky a společně s námi doufali. Naši kočičku jsme další den objednali akutně na operaci do Prahy. Nikdo tady nám nedával moc šancí a všichni nás připravovali na nejhorší. Objednala jsem tedy naší kočičku na operaci na pražskou kliniku JAGGY, kde nám ji bez problémů objednali a přijali. Následujícího dne jsme vyrazili směr Praha a doufali ... V Praze nám kočičku přijali s úžasným přístupem. Tam nejenže zvířátka léčí, oni je mají i rádi a mazlí je. Okamžitě se nás ujala pani doktorka, vše nám vysvětlila a odvedla nám kočičku na předoperační vyšetření. Poté proběhla operace, která dopadla naštěstí dobře. Bylo to neuvěřitelné ... takřka už nemožné a oni nám ji zachránili. Slíbila jsem si, že pokud nám ji zachrání, vychválím kliniku JAGGY až do nebes. A oni nám ji zachránili ... proto bych Vám všem ráda sdělila : ,,Máte-li doma nemocné zvířátko a bojíte se o něj ... nebojte se a navštivte právě tuto kliniku." Zvířátko má tu nejlepší péči, nejlepší operatéry v republice, vymoženou techniku ... více se dozvíte na http://www.jaggypraha.cz/ .Neváhejte. Ani my neváhali a nelitujeme. Jsme moc šťastní a pořád se nemůžeme doděkovat. Po operaci si ji tam asi na 3dny nechali na pooperační péči, kde se o ní stále někdo staral a byl u ní. Ta péče a ten přístup ... to se nedá srovnávat s nemocnicí pro člověka ... Dneska máme naši kočičku již doma, večer jsme byli na převazech ... má tedy stehy od shora až dolů, ale rána je zcela čistá a růžovounká. Nebýt kliniky JAGGY ... naše kočička by tu s námi už asi nebyla ... Proto děkuju Všem ... celému týmu na klinice,že se nám o ni postarali a zachránili nám ji. Děkuji i Vám všem, co jste se snažili pomoct a doufali s námi ... podpora pomáhá. A všichni, co máte podobný případ ... neváhejte a vydejte se tam, dokáží zázraky Wink Všem ještě jednou děkuji a posílám pozdrav ... Klára
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
beta.1



Založen: 20.06.2007
Příspěvky: 640

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 31. 8. 2009 23:17:20
Odpovědět s citátem

výborná zpráva,raduji se s vámi a kočičce přeji brzské uzdravení Very Happy

BBMM
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
Kdy je možné odebrat kotě od kočky? A proč ... (67x)
2
RSS kanály (50x)
3
Kočičí jména (40x)
4
Vyhlášení NEJ fotky listopadu 2023 (30x)
5
Naléhavě hledáme dobrovolníka pro pomoc ... (28x)
6
Vyhlášení NEJ fotky srpna 2023 (24x)
7
Vyhlášení NEJ fotky června 2023 (23x)
8
Předvelikonoční návštěva kavárny U Surinky (23x)
9
Rostliny jedovaté pro kočky (22x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top