Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Alergik - léky

Fórum: Bydlení

<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
ZuzkaElen



Založen: 20.05.2011
Příspěvky: 6
Bydliště: Brno

Předmět: Alergik - léky
PříspěvekPřitlapkováno: 20. 5. 2011 12:50:49
Odpovědět s citátem

Zdravím.
Tohle je jediné místo, kde se člověk dočte zkušenosti chovatelů alergiků. Jsem velmi vděčná, že jsem to tu objevila, protože do té doby jsem nevěřila, že bych ještě někdy mohla mít kočičku... Přítel je totiž alergik, ale slabý. A právě před rokem dvěma začal reagovat na kočky. Není to nic hrozného, nedělá mu problém pobývat v místnosti, kde se již několik let prohání kocour, klidně může v takovém bytě spát, jediné co, že začne slzet a smrkat, když si pohladí číču a silně si promne oko.
Potřebuju se o náš příběh podělit, protože alergoložka, u které jsme byli, nemá absolutně žádné pochopení a nedá se s ní na tohle téma bavit. Sad
My jsme oba milovníci všeho čtyřnohého chlupatého. Co jsem na studiích, tak jsem bez miciny a chybí mi to čím dál víc. Tak jsme se rozhodli, respektive já jsem dala podnět, že si pořídíme sibiřskou kočičku. Jednak pro to, jak jsou to nádherná stvoření s úžasnou povahou, a taky pro tu šanci, že bude mít alergenů třeba opravdu méně, jak se o nich říká. Máme už vyhlídnuté koťátko, od půlky července je naše. A tak se teď připravujeme na jeho příchod.
Hygienická opatření jsou jasná, petal cleanse rozhodně vyzkouším. Nepřipouštíme si možnost, že by se příteli alergie rozjela opravdu nějak vážněji. Všude píše spousta lidí, jak si na kočičku zvykla, tak prostě věříme, že to bude taky tak. Samozřejmě nouzové řešení máme, kdyby se to po nějaké době začalo zhoršovat, přestaly by pomáhat léky a hrozilo by astma, tak si kočičáka bere domů moje maminka, která chová kočky už hodně dlouho. Ale to je krajní řešení.
O co mi jde a chci se zeptat, je, jestli máte někdo zkušenosti s dlouhodobým braním Claritine? Jak říkám, alergoložka se na téma kočky nechtěla bavit, prostě ji mít nesmíme a tečka. Hodláme to tedy udělat takto: kočičák přijde, od začátku častý úklid, čistota, nesmí do postele, petal cleanse, a pokud by se příteli něco začalo projevovat, začne brát denně claritine. Má někdo takto zkušenosti, že mu třeba ten lék pomohl i v tom smyslu, že se mu ta alergie začala utlumovat a po nějaké době zmizela? Nebo claritine jenom brzdí reakci a když se vysadí, tak se to automaticky rozjede znovu?
A ještě jedna prosba. Neví někdo o nějaké dobré alergoložce z Brna, která má pro tyto případy pochopení, nevmlouvá lidem, ať se zvířátka zbaví a snaží se jim pomoct správnou léčbou? Chtěli bychom kdyžtak zkusit desenzibilaci, ale na to potřebujeme sehnat dobrého doktora. Děkuji za jakékoliv info! Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: Re: Alergik - léky
PříspěvekPřitlapkováno: 20. 5. 2011 14:55:22
Odpovědět s citátem

Tak brácha je alergik/astmatik, který od malička zobe nějaké pilule na alergii, včetně Claritinu. Takže je klidně možné jej dlouhodobě užívat, je to jeden z léků, u nějž se nevyskytují nějak často vedlejší účinky, jako jsou únava, útlum, podrážděnost, atp.

Jinak alergie se v průběhu života různě vyvíjí, mně samotné se teď objevila z ničeho nic alergie na lískáče, takže určitě není vyloučené, že u přítele časem nastane třeba útlum v projevech alergie, že si tělo na určitý přísun alergenů zvykne.

Alergoložkou se netrapte, všechno jí odkejvejte a zařiďte se po svém, a nejlépe tedy najít jinou, s pochopením, tip ale nemám.

Držím palce s alergií a přeji hodně radosti s kotiskem! Smile
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Esme



Založen: 07.10.2007
Příspěvky: 24

Předmět: Alergik
PříspěvekPřitlapkováno: 20. 5. 2011 17:13:02
Odpovědět s citátem

Zdravím,
Téma alergie na kočku je velmi pěkně zpracováno v knize Justine A. Leeové: Tohle je kočičí svět ... vy v něm pouze žijete ( doporučuji).
Autorka je americká veterinářka,
Ve zkratce. nejedná se o alergii na srst, ale na glykoprotein,který kočky vylučují z mazových žláz a poté rozšiřují slinami .
Pár fíglů jak snížit vážnost alergií: Použitím HEPA filtrů, antihistaminik, inhalátorů, steriodů se dají mírnější formy alergií zvládnout. Dřevěné podlahy se čistí snáze než koberce, četné vysávání s HEPA filtry. Dále je důležité mít v domě prostor pouze pro dvounožce ( ložnice). Vykoupání ( kočky) 1x týdně sníží množství odloučených kožních buněk.
Bohužel, geneticky upravená hypoalergenní kočka je asi pro většinu z nás nedostupná.
http://www.allerca.com/html/pricingreserve.html


Zdraví Esme a Ťapka Felixovna
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
miusiatko



Založen: 29.04.2010
Příspěvky: 57

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 20. 5. 2011 17:56:39
Odpovědět s citátem

Knihu od Justine som čítala...ale kúpať mačku raz za týždeň, to už je snáď trochu moc. Alergény navyše nie sú len v pokožke, ja mám silné reakcie napr. na psí moč a sliny a to kúpanie nijako nerieši.

Už som to niekde písala - som astmatička a alergička, od malička na liekoch (mala som veľmi podobnú lekárku).
Moja nová lekárka mi dovolila pracovať v útulku pre psov (mám na nich strašnú alergiu, svrbenie, ekzémy, astmatické záchvaty). Prvé tri mesiace som brala lieky ako pred tým, potom som ich úplne vysadila.
S každým novým psom prišla aj nová reakcia - každý má iné alergény, ale už nikdy to nebolo nič vážne.
Alergická som aj na mačky, moja prvá bola Mainka, spala so mnou v posteli a veselo pĺzla Very Happy začiatok bol ťažký, ale už je to super, na mačky som si zvykla, mám ich 5 a nemám žiadne prejavy (čiastočne sa mi zmiernila aj alergická reakcia na pele a prach).
Podľa mňa si priateľ na mačku postupne zvykne. Lieky by mohol brať zo začiatku (mne Claritine akosi neúčinkoval, mám Teoplus tuším - neberiem ich už roky) a potom postupne vysadiť.
Alergia je len neprimeraná odpoveď organizmu na cudzí alergén, pravidelným stykom s alergénom si telo zvykne a reakcie by mali ustupovať. Pokiaľ nie je nijako inak oslabený (ako malé dieťa, chorý človek, atď) tak si nemyslím, že to bude mať nejaký katastrofický scenár.

Veľa šťastia... aj pri hľadaní lekára
_________________
Miuška & Frankie
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Aélinnel



Založen: 30.10.2009
Příspěvky: 358

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 21. 5. 2011 12:57:16
Odpovědět s citátem

Zdravím, jsem taktéž alergik - na začátku na pyl, po roce pořízení kočičky jsem si začínala všímat, že mě svědí oči a mám rýmu, když ji ňuchám do kožichu. Řeším to tak, že to neřeším Very Happy, maximálně když už to fakt nejde vydržet, lupnu do sebe jeden Zyrtec (Xyzal, Aerius, Claritine..), kapnu do očí Livostin nebo Spersallerg a je to za pár minut v pořádku. Přítel to má evidentně trošku taky, rada je vyčlenit fakt jednu místnost kam kočiny ne - třeba ložnice nejčastěji ( i když pro mne je to těžké, kočičky- teď už dvě - byly zvyklé chodit do postele), pár dní kocour řval za dveřmi, ale zvykl si a přes noc jim nevadí že spí na svých místech).
S lékama neporadím, kamarádka měla alergii na pyl, začala brát denně Aerius, a přidala se jí alerg. na ovoce, ořechy..myslím, že fakt stačí pokud je člověku zle tak ty léky nějakou dobu brát,ale snažit se dostat do fáze kdy si vezmete jenom při potížích nebo vysadíte.

S alergology je to těžké, někteří jsou vážně imbecilové, taky jsem měla jednu takovou, ale už pět let jsem tam nebyla, prášky mi předepisuje obvoďačka nebo třeba Cetirizin je bez předpisu a má o půlku účinné látky ví10mg) než Zyrtec(5mg).

Sibiřky jsou krásné, možná bych volila nějak méněsrstého, třeba orientálku, ocicata, habešanku nebo burmillu,ale už se stalo, jen budete muset asi víc česat a vysávat.
A ještě jedna rada - pokud máte koberec, BUDOU se v něm držet chlupy, zvlášť od sibiřky, i když budete denně vysávat. Koberec je krásná dekorace,ale já se všech zbavila, protože to byl opravdu největší rozprašovač alergenů v bytě.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
tatiana



Založen: 30.09.2007
Příspěvky: 2163
Bydliště: Plzeňský kraj

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 21. 5. 2011 14:36:09
Odpovědět s citátem

Kamarád je taky alergik a má doma 3 kočky. Ale nahaté. Sphynxe. A je bez potíží.
_________________
Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam

http://www.prestickekocenky.cz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Smeny



Založen: 25.11.2007
Příspěvky: 185
Bydliště: Hradec Králové

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 21. 5. 2011 21:19:39
Odpovědět s citátem

Aélinnel napsal:
Sibiřky jsou krásné, možná bych volila nějak méněsrstého, třeba orientálku, ocicata, habešanku nebo burmillu,ale už se stalo, jen budete muset asi víc česat a vysávat.


Pokud už méněsrstého, tak ruskou modrou. Ale tamta plemena ne. Sibiřky a ruské modré jsou právě hypoalergenní a u spousty lidí alergickou reakci nevyvolávají.

Jinak tedy záleží na co je člověk přesně alergický. Jeden typ alergie je zde popsaný a to je "pravá" alregie na kočky. Druhý typ je vlastně alergie na roztoče, kteří přetrvávají v kožichu kočky a člověk je vlastně alergický na ně a ne na kočku, i když stále tvrdí, že je alergický na kočku. Těm zas pomůžou jedině naháči Smile

Jinak my řešili naprosto stejný problém - já vždy toužila po kočce a doma jsem měla ultimátum - do bytu žádné zvíře, až budeš bydlet sama, tak si ji pořiď, budu ti ji klidně chodit hlídat Very Happy Jak já se těšila, až se odstěhuji s přítelem do svého..bohužel měsíc před sestěhováním přišel přítel s tím, že má prakticky nejsilnější alergii na kočky (je od malička alergik a astmatik). Mé sny se zhroutily. Až mi právě bylo řečeno to o ruských kočkách. Jedna známa mi dala kontakt na paní chovatelku, kde zrovna čekali koťátka. Paní chovatelka byla strasně ochotná a umožnila nám, abychom tam přijeli na zkoušku, jak přítel zareaguje na přítomnost dvou ruských koček v bytě. Bylo to perfektní, reakce se nedostavila žádná a my jsme již čtyři roky hrdými majiteli šedivého třeštiprdla Laughing Hrozně ráda bych měla kočky třeba dvě, ale to už riskovat nechci. Jinak přítel má stále alergické reakce na obyčejného dlouhosrstého kocourka jeho prarodičů a zároveň u nás nemůže být kamarádka, jak silnou má alergii na tu naši obludku.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
ZuzkaElen



Založen: 20.05.2011
Příspěvky: 6
Bydliště: Brno

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 22. 5. 2011 9:10:35
Odpovědět s citátem

Děkuji všem za příspěvky a zkušenosti. Byli jsme se včera s přítelem podívat u chovatelky, která má 8 sibiřek, 5 kočiček se promenádovalo v místnosti, kde paní před naší návštěvou cíleně neuklízela, aby tam byla co největší koncentrace chlupů a alergenů. Seděli jsme tam víc než hodinu a přítel neměl ani sebemenší reakci, prostě nic, jakoby nikdy nebyl alergický. Sama paní chovatelka je doktorka, tak nám říkala, že mít jednu kočičku funguje často spíš jako léčba a myslí si, že problémy nebudou. A jestli tak postupně nasadíme plán B, C, D. Surprised) Přítel už se taky na koťátko moc těší. Doufám, že to všechno vyjde a splní se náš (hlavně teda asi můj) sen. Surprised)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (28x)
2
Kdy je možné odebrat kotě od kočky? A proč ... (20x)
3
HCM u koček - program PawPeds (19x)
4
Debakl (17x)
5
Byl jsem hubenej a mrňavej (16x)
6
Zlomek vteřiny (16x)
7
Deníček stříbrné šelmy – 6. část (15x)
8
Kočky a vepřové maso - jak je to ... (14x)
9
Na domácí frontě klid? (14x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top