<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Lucinka
|
Předmět: Mrouskání??? Přitlapkováno: 20. 1. 2008 0:30:37 |
|
|
Ahojky všem, potřebovala bych malou radu.Nejsem si uplně jistá ale nějak jsem dospěla k tomu, že moje čičí asi mrouská.Je moje vina, že jsem si nezjistila víc info, proto Vás prosím o radu...Ellince bude za měsíc 1 rok,není kastrovaná a v poslední době což je tak 2-3 dny se chová nějak divně.Pořád chytá svoje raply, zlobí, mazlí se(což je normální) ale občas jakoby"mluvila", přestala jíst masíčko a chroupe jen granule.Nějak extrémně pije a počůrala se na přítelově polštáři( ).Mohly by tohle být příznaky mrouskání?A co v takové situaci dělat?Děkuji za odpovědi.Lůca s Ellie |
|
|
Odpovědět
|
|
bobtail
Založen: 19.12.2007 Příspěvky: 64 Bydliště: Vestec, Praha Západ
|
Předmět: Re: Mrouskání??? Přitlapkováno: 20. 1. 2008 12:35:04 |
|
|
Jestliže je kočičce 11 měsíců, tak už má na mrouskání nejvyšší čas. Mrouskání je u každé kočičky jiné, někdy je tiché, že to ani nepoznáte a někdy tak hlasité, že se ani nevyspíte . Jestli "mluví", tak by to měl být příznak mrouskání - volání kocourka, ale měla by také začít zvedat zadeček - nastavovat ho a měla by jí vytékat jemná tekutina... A většinou čím víc jí hladíte po zádeš, tím víc zadeček zvedá... Každopádně bych kočičku nechala co nejdříve vykastrovat, věk už na to má, tak aby se zbytečně netrápila . _________________ Hanka, Anabell a Cookie |
|
|
Odpovědět
|
|
Lucinka
|
Předmět: Re: Mrouskání??? Přitlapkováno: 20. 1. 2008 13:06:44 |
|
|
Děkuji za odpověd...Žádné tekutiny co by vytékala jsem si nevšimla ale je pravda, že se častěji na onom místě čistí.A s tím zadečkem je to pravda.Při mazlení ho zvedá do výšky a nastavuje ho.Kdy je tedy kastrace nejvhodnější?Až příznaky mrouskání pominou?Díky L+E |
|
|
Odpovědět
|
|
bobtail
Založen: 19.12.2007 Příspěvky: 64 Bydliště: Vestec, Praha Západ
|
Předmět: Re: Mrouskání??? Přitlapkováno: 20. 1. 2008 13:22:35 |
|
|
Určitě se domluvte s veterinářem na termínu, ale musí to být mimo mrouskací období. To jsou orgány překrvené a hrozí nadměrné krvácení a komplikace. Také pokud by jste kočičku nekastrovala a ani nepřipustila ke kocourovi, tak se může promrouskat k permanentní říji, což je také velice nebezpečné. Hádám, že kočička ven nechodí, tak nehrozí ani nechtěné otěhotnění . Ale kastrovat se dají i březí kočky, pokud se na to přijde včas . Tady jsou velmi užitečné informace ke kastraci:
http://www.kockaapravo.cz/zdravi-clanek.php?id=25
Měla by jste se tam dozvědět vše co vás zajímá . _________________ Hanka, Anabell a Cookie |
|
|
Odpovědět
|
|
Lucinka
|
Předmět: Re: Mrouskání??? Přitlapkováno: 20. 1. 2008 13:32:40 |
|
|
Super, moc děkuji za odpověd a za rady.Stránku prostuduji a Ellinka půjde co nevidět k panu doktorovi....Ano je pravda, že Elča ven nechodí, jen na vodítku a to jí mám pod dozorem.Jeden nápadník tu ale na ní pod oknem vždy číhá a volá |
|
|
Odpovědět
|
|
April
|
Předmět: Re: Mrouskání??? Přitlapkováno: 20. 1. 2008 14:25:32 |
|
|
Informace o mrouskání, kastraci atp. naleznete i zde na stránkách ...
http://www.modrykocour.cz/stranka.php?id=874
April _________________ Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky. |
|
|
Odpovědět
|
|
Lucinka
|
Předmět: Re: Mrouskání??? Přitlapkováno: 20. 1. 2008 19:02:00 |
|
|
Děkuji za info |
|
|
Odpovědět
|
|
Smeny
|
Předmět: Re: Mrouskání??? Přitlapkováno: 23. 1. 2008 21:37:22 |
|
|
Lucinka napsal: | Ahojky všem, potřebovala bych malou radu.Nejsem si uplně jistá ale nějak jsem dospěla k tomu, že moje čičí asi mrouská.Je moje vina, že jsem si nezjistila víc info, proto Vás prosím o radu...Ellince bude za měsíc 1 rok,není kastrovaná a v poslední době což je tak 2-3 dny se chová nějak divně.Pořád chytá svoje raply, zlobí, mazlí se(což je normální) ale občas jakoby"mluvila", přestala jíst masíčko a chroupe jen granule.Nějak extrémně pije a počůrala se na přítelově polštáři( ).Mohly by tohle být příznaky mrouskání?A co v takové situaci dělat?Děkuji za odpovědi.Lůca s Ellie |
Tak to úplně popisujete chování naší skoro 10mesíční příšerky.
Taky chytá mnohem častěji rapl, včera řádila neskutečně, teď zas vyspává, tak se moc těším na noc naše se sice moc nemazlí, ale drbání na zadečku zbožňuje Ale to už dlouho...když ji začnu drbat, tak se tak jako připosadí a zvedá zadní nožičky, je to srandovní nebo naopak se ještě víc nahrbí, zakroutí ocas a drží Masíčko jí, ale řekla bych, že míň než dřív a pak mi příjde, že zhubla (ještě jsem neměla příležitost ji zvážit...). Na kastraci se chystáme, ale protože je mi jasné, že s ní probdím min noc, tak potřebuju vychytat správný termín... |
|
|
Odpovědět
|
|
Lucinka
|
Předmět: Re: Mrouskání??? Přitlapkováno: 24. 1. 2008 11:06:31 |
|
|
Jo, myslím, že výraz příšerka je naprosto přesnej.Myslím, a i dost pozoruji, že se pomalu ale jistě přibližujeme k objednání na vet. kliniku na kastraci.Ale včera večer, jako by do tý mojí bláznivky střelí...Nejenže vytrhla gonzoli ze zdi, naprosto zdemolovala svoje hračky a napadala mě jako nějakého cizáka ale taky byla dost agresivní.Nikdy "až" taková nebyla ale potom jako když lusknu prstem se uplně uklidnila a mazlila se jako nikdy...No opravdu divné chování.Puberťák jeden |
|
|
Odpovědět
|
|
RadkaK
Založen: 17.07.2007 Příspěvky: 382 Bydliště: Červený Kostelec - Náchodsko
|
Předmět: Re: Mrouskání??? Přitlapkováno: 24. 1. 2008 12:20:51 |
|
|
Kastrace se nebojte, kočička se sklidní, nebude agresivní a nebude hubnout, jí i vám bude mnohem lépe. A s tím včerejším blázněním. Mám vypozorované, a platí to hlavně v zimních ponurých měsících, že když vyleze sluníčko, tak kočky ožijí a jsou jak vystřelené rachejtle. U nás byl včera neskutečnej blázinec a to máme věkový průměr koček 4 roky, takže dospěláci. Jo a takhle bláznivé bývají taky kočičky se zbarvením černá želvovinová, ty jsou jak rozdvojená osobnost. Ta naše je chvíli jako beránek a pak jako když přepnu knoflík, chová se jako krokodýl - vrčí, kouše a nenechá na sebe sáhnout - ale není přitom agresivní nebo zlá, to ne. Manžel vždycky říká, že nejdražší byla ta plastická operace z krokodýla na kočku _________________ Radka a kočičáci |
|
|
Odpovědět
|
|
Frantiska
Založen: 06.12.2007 Příspěvky: 97 Bydliště: Praha 4 / Uherske Hradiste
|
Předmět: Re: Mrouskání??? Přitlapkováno: 24. 1. 2008 12:25:30 |
|
|
[Mam takovy dotaz: Mame dva kocourky, kdyz se dostanou do rije, zmeni nejak chovani k sobe, myslim zda na sebe budou agresivni a musi se s kastraci cekat na pohlavni dospelost? |
|
|
Odpovědět
|
|
Alena V.
|
Předmět: Re: Mrouskání??? Přitlapkováno: 24. 1. 2008 12:28:09 |
|
|
Frantiska napsal: | [Mam takovy dotaz: Mame dva kocourky, kdyz se dostanou do rije, zmeni nejak chovani k sobe, myslim zda na sebe budou agresivni a musi se s kastraci cekat na pohlavni dospelost? |
Kocouři říji nemají. Samozřejmě se může stát že v době dospívání kocouři změní své chování. Jakmile k tomu dojde znamená to že jsou pohlavně dospělí a mohou jít na kastraci. |
|
|
Odpovědět
|
|
Lucinka
|
Předmět: Re: Mrouskání??? Přitlapkováno: 24. 1. 2008 14:58:21 |
|
|
Tak to je to samé u nás,knoflík se aktivuje a máme doma řízenou střelu
RadkaK napsal: | Kastrace se nebojte, kočička se sklidní, nebude agresivní a nebude hubnout, jí i vám bude mnohem lépe. A s tím včerejším blázněním. Mám vypozorované, a platí to hlavně v zimních ponurých měsících, že když vyleze sluníčko, tak kočky ožijí a jsou jak vystřelené rachejtle. U nás byl včera neskutečnej blázinec a to máme věkový průměr koček 4 roky, takže dospěláci. Jo a takhle bláznivé bývají taky kočičky se zbarvením černá želvovinová, ty jsou jak rozdvojená osobnost. Ta naše je chvíli jako beránek a pak jako když přepnu knoflík, chová se jako krokodýl - vrčí, kouše a nenechá na sebe sáhnout - ale není přitom agresivní nebo zlá, to ne. Manžel vždycky říká, že nejdražší byla ta plastická operace z krokodýla na kočku |
|
|
|
Odpovědět
|
|
|