<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Matýsek
|
Předmět: Stačí jen granulky??? Přitlapkováno: 17. 3. 2009 22:50:53 |
|
|
Hezký večer všem,
měla bych jen jeden dotaz. S mužem jsme si pořídili kocourka. Je to evropský krátkosrstý rošťák, kterému je 9 měs. - majitelka jej nemohla "udat", že prý si u nikoho zatím nezvykl. To naštěstí není náš problém, u nás si zvykl až moc Možná je to i tím, že jej mám tak nějak za své "mimčo" No, abych se dostala k mému dotazu - chtěla jsem se jen zeptat, jestli kocourkovi stačí denně 1 kapsička + granulky, kolik sní. Občas se mu snažím dopřát nějaký ten pribiňáček, ale ten mu moc nejede Syrové maso, mám strach mu dát a četla jsem, že některé miciny jsou třeba jen na granulkách, tak nevím... jen mám pocit, že nám nějak chudne. Co papkal předtím, nevím a ani to není možné zjistit, s majitelkou není kloudná řeč. Už jsme mu zkoušeli i uvařit pangease (ryba ) s mrkvičkou, i brambory s masem - což nám doporučil veta - ale toho se ani netknul. Jinak granulky baští, ale konzerv se ani nedotkne.
Předem moc moc děkuji za odpověď. |
|
|
Odpovědět
|
|
Luci + 4
|
Předmět: Přitlapkováno: 17. 3. 2009 23:11:34 |
|
|
Pokud dáváte kvalitní granule - Pro Plan, Royal , Acana, Orijen atd., měly by kocourovi stačit.
Jedna z mých koček - Lassy - je jen na granulích, prospívá dobře, není problém.
Syrové maso dát můžete, hovězí, kuřecí, pokud bylo před podáním zmražené. Jestli na ně kocour není zvyklý, začínejte s menšími dávkami.
Jestli kocour hubne, pokuste se zjistit od původní majitelky, jestli byl odčerven, případně kdy a čím. _________________ Někdo má kočky na střeše, někdo v kleci, někdo na kšeft, někdo ve voliéře, někdo na exhibici... Naštěstí je pořád dost těch, kteří mají kočky v srdci. |
|
|
Odpovědět
|
|
beta.1
|
Předmět: Přitlapkováno: 17. 3. 2009 23:36:55 |
|
|
Moje čičiny také o kapsičky a konzervy moc nestojí,dávám jim syrové hovězí maso 48 hod.mražené,rybu vařenou,stačí 2min.vařit a drůbež vařenou,tam je nebezpečí salmonelek,ty se likvidují tepelnou úpravou,ještě k rybám,pouze mořské ryby určitě ne kapra.Jinak tohle vše jednou denně a granule mají neustále k dispozici,ale vy máte ještě kotě potřebuje jíst aspoň 3x denně,také dávám vaječný žloutek,jednou týdně a kysanou smetanu tu můžete denně lžíci,podle chuti.Vím,že mnoho lidí dává pribiňáka,ale obsahuje cukr a ten čičinám nepatří,proto tu kysanou smetanu,Jako mlsek dostávají tyčinky a všelijaké bombonky od Gimpeta.Místo té kysané smetany můžete dobrý kvalitní bílý jagurt,ale ono to vyjde nastejno
Bětka,Barunka,Maruschka a Matěj |
|
|
Odpovědět
|
|
adinah
|
Předmět: Přitlapkováno: 18. 3. 2009 10:38:56 |
|
|
A nemůže kocourek hubnout z důvodu dospívání? Nevím jestli je kastrovaný, ale pokud ne, tak to může vysvětlit úbytek na váze....místo aby jedl, myslí na kočky:-)
Jinak moje první kóča taky byla dost vybíravá v konzervách, ale jen do té doby než dostala parťáka. Od první chvíle ví, že co neurve hned, tak mít nebude a po masu nebo konzervě se jen zapráší. |
|
|
Odpovědět
|
|
Alamka
|
Předmět: Re: Stačí jen granulky??? Přitlapkováno: 19. 3. 2009 10:55:31 |
|
|
Matýsek napsal: | Syrové maso, mám strach mu dát a četla jsem, že některé miciny jsou třeba jen na granulkách, tak nevím... jen mám pocit, že nám nějak chudne. |
Píšete devítiměsíční, jestli není kastrovaný, tak je to určitě dospíváním, mě kocour taky přestával žrát a když už, tak jen granuky a hovězí. Prakticky dva měsíce nepřibral na váze, teď už zase "jede"
Toho masa se nebojte, dva dny přemražené (-18°C) už můžete krmit. Můj kočičák se může po mase utlouct, dostává denně cca 50 gr a vymete misku. A když kupujete třeba přední hovězí z krku (bez kosti) vyjde i maso o dost levněji než jiné kupované výrobky. Já to beru v globusu, tam mají velmi pěkné maso, mívají slevové akce, tak vezmu třeba 2 kila. Většinou tak za 119 kilo. Někdy za 139. Nakrájím na kousky cca 50-70 gramů, zamrazím a je to. Vřele doporučuji mrazit napřed na desce, na podnose, na plechu, prostě na něčem jednotlivé kousky rozložené a pak sesypat do igelitky. Z bloku zamrzlého vcelku se to doluje opravdu špatně
Zkuste si napřed pro jistotu jen kousek, ale řekla bych, že kocour bude mít zájem |
|
|
Odpovědět
|
|
bia2
|
Předmět: Přitlapkováno: 20. 3. 2009 12:48:24 |
|
|
Alamka..
To jste mě inspirovala s tím Globusem, v Králově Poli nakupuji,tak Globus šikne.. Jinak jak jste psala s tím masem, tak já to dělám tak, což mi doporučila paní chovatelka, že syrové hovězí nakrájím na malé kostičky a po malých hrstičkách je zabalím do alobalu. Zamotám a mám takové malé kuličky, které vytahuji už podle potřeby. Jinak co se týče krmení, tak já nechávám stále k dispozici gralnulky a večer krmíme nastřídačku hovězí, konzervičky s větším podílem masíčka a někdy jako mnamku, vločky s bílkama od snídaně:) někdy rybičku, pribiňáček a sýr:) Jsem začátečník, ale při nákupu jsem dostala jako dárek na ochutnávku konzervičky od značky almo nature a byla jsem překvapená, že jsem krásně masové..Možná už to znáte, ale já byla mile překvapena pro další obměnu pro naše miláčky:) |
|
|
Odpovědět
|
|
mixatko.v
|
Předmět: Jen granulky nestačí ! Přitlapkováno: 21. 3. 2009 17:57:04 |
|
|
Já si myslím, že je to tak, jako byste Vy jedla samé rohlíky a přikusovala k nim balíky vitamínovách tabletek. Někde jsem dokonce četla, že granule jsou vynikající balast pro pravidelnou stolici a též dobré pro čištění zubů, ale pokud chcete, aby Váš kocouř jedl zdravě, dejte mu maso. Toho rybího méně a vepřové vůbec ! Samozřejmě se traduje, že musí být každopádně přemražené, ale už jsem několikrát v časopisech četla, že kočka si dobře poradí i s čersrtvým masem. Má k tomu přizpůsobeno zažívání,které si dokáže poradit i s tím, s čím bychom si my neporadili. Tak zkoušejte: zachutná Vašemu chlupáčkovi hovězí, kuřecí, králičí, krocaní anebo játyrka, srdce atp.? Přeji kočičce dobrou chuť! |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Re: Jen granulky nestačí ! Přitlapkováno: 22. 3. 2009 0:01:49 |
|
|
mixatko.v napsal: | Já si myslím, že je to tak, jako byste Vy jedla samé rohlíky a přikusovala k nim balíky vitamínovách tabletek. Někde jsem dokonce četla, že granule jsou vynikající balast pro pravidelnou stolici a též dobré pro čištění zubů, ale pokud chcete, aby Váš kocouř jedl zdravě, dejte mu maso. Toho rybího méně a vepřové vůbec ! Samozřejmě se traduje, že musí být každopádně přemražené, ale už jsem několikrát v časopisech četla, že kočka si dobře poradí i s čersrtvým masem. Má k tomu přizpůsobeno zažívání,které si dokáže poradit i s tím, s čím bychom si my neporadili. Tak zkoušejte: zachutná Vašemu chlupáčkovi hovězí, kuřecí, králičí, krocaní anebo játyrka, srdce atp.? Přeji kočičce dobrou chuť! |
Já do svého devona nic jiného než granule v nějaké rozumné míře nedostanu. Takže granule prostě stačit musí, protože on si vzal do hlavy, že nic jiného nechce. Jen vše olízne a jde od toho. Syrové maso ho zajímá, dokud ho mám na prkýnku, jakmile mu ho podám nebo dám do misky, je po zájmu. A to jsem zkoušela všechno možné. Ještě uzobne trochu ryby-občas. A z konzerv jedl jen a výhradně zn. Cosma ze Zooplusu, a to taky ne každou, ale jen Cosma Thai. Můžu mu předkládat švédský stůl jako v Hiltonu, a pokud vůbec něco bude, tak granule a tečka. Jsou i takové kočky, takže granule musíme kupovat jen kvalitní a věřit, že jim stačit prostě budou. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
http://www.prestickekocenky.cz |
|
|
Odpovědět
|
|
Luci + 4
|
Předmět: Re: Jen granulky nestačí ! Přitlapkováno: 22. 3. 2009 0:29:35 |
|
|
mixatko.v napsal: | Já si myslím, že je to tak, jako byste Vy jedla samé rohlíky a přikusovala k nim balíky vitamínovách tabletek. Někde jsem dokonce četla, že granule jsou vynikající balast pro pravidelnou stolici a též dobré pro čištění zubů, ale pokud chcete, aby Váš kocouř jedl zdravě, dejte mu maso. Toho rybího méně a vepřové vůbec ! Samozřejmě se traduje, že musí být každopádně přemražené, ale už jsem několikrát v časopisech četla, že kočka si dobře poradí i s čersrtvým masem. Má k tomu přizpůsobeno zažívání,které si dokáže poradit i s tím, s čím bychom si my neporadili. Tak zkoušejte: zachutná Vašemu chlupáčkovi hovězí, kuřecí, králičí, krocaní anebo játyrka, srdce atp.? Přeji kočičce dobrou chuť! |
Přirovnání k jezení rohlíků a přikusování vitamínů trochu pokulhává... kočka má dost jiné zažívací ústrojí než Homo sapiens. Samozřejmě. i kočka může být mlsná...záleží, jak si ji člověk naučí...kočka rychle pochopí, že má dvounožce omotaného kolem tlapky a že stačí, aby se nad nabízeným jídlem trochu ošklíbla a už ochočený dvounožec nese jinou mlsku....
A maso se přemražuje kvůli tomu, že mražením se ničí některé nebezpečné bakterie!! Ne kvůli tomu, aby si s ním kočka lépe poradila. _________________ Někdo má kočky na střeše, někdo v kleci, někdo na kšeft, někdo ve voliéře, někdo na exhibici... Naštěstí je pořád dost těch, kteří mají kočky v srdci. |
|
|
Odpovědět
|
|
Matýsek
|
Předmět: Přitlapkováno: 25. 3. 2009 10:12:17 |
|
|
Moc moc děkuji za odpověďi, kocourek kastrovaný zatím není, tak snad to bude jen jeho apetitem. Zkusím mu tedy dát něco předmraženého a uvidíme, co to udělá Každopádně už nevím, co kupovat, protože to stejně vždycky skončí stejně - vyhazovem, asi mu to začnu účtovat |
|
|
Odpovědět
|
|
Alamka
|
Předmět: Přitlapkováno: 25. 3. 2009 21:47:34 |
|
|
Matýsek napsal: | Moc moc děkuji za odpověďi, kocourek kastrovaný zatím není, tak snad to bude jen jeho apetitem. Zkusím mu tedy dát něco předmraženého a uvidíme, co to udělá Každopádně už nevím, co kupovat, protože to stejně vždycky skončí stejně - vyhazovem, asi mu to začnu účtovat |
Tak u toho masa je výhoda, že když by ho kočičák odmítl, dá se z něho vždycky udělat guláš |
|
|
Odpovědět
|
|
paleckova
|
|
|
Odpovědět
|
|
mixatko.v
|
Předmět: "guláš" Přitlapkováno: 28. 3. 2009 16:33:41 |
|
|
Milá Alamko, ani nevíš, jak jsi mě potěšila.To já totiž když koupím kočkám hovězí a oni na něj nemají chuť, vařím guláš. A jak příjde vhod!
Kočky jsou darebačky, jednou by se po něčem utloukly a vzápěti k tomu čichnou a jdou posvých. |
|
|
Odpovědět
|
|
mixatko.v
|
Předmět: Odpověď Luci O4 Přitlapkováno: 28. 3. 2009 16:40:20 |
|
|
Když jsem napsala, že kočky si poradí i s nepřemraženým hovězím masem, měla jsem na mysli to, že kočky mají schopnost svými zvláštními trávícími enzimy zničit i parazity a bakterie , které třeba nám škodí.Bohužel nejsem tak chytrá a nemám to ze své hlavy, nýbrž vyčtené z renomované knihy. |
|
|
Odpovědět
|
|
Betty
|
Předmět: Re: Odpověď Luci O4 Přitlapkováno: 28. 3. 2009 17:56:55 |
|
|
mixatko.v napsal: | Když jsem napsala, že kočky si poradí i s nepřemraženým hovězím masem, měla jsem na mysli to, že kočky mají schopnost svými zvláštními trávícími enzimy zničit i parazity a bakterie , které třeba nám škodí.Bohužel nejsem tak chytrá a nemám to ze své hlavy, nýbrž vyčtené z renomované knihy. |
A odkud se tedy berou paraziti v zažívacím ústrojí koček? A proč se tedy kočky musí odčervovat, když si s tím poradí? |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Re: Odpověď Luci O4 Přitlapkováno: 28. 3. 2009 20:28:50 |
|
|
Betty napsal: | mixatko.v napsal: | Když jsem napsala, že kočky si poradí i s nepřemraženým hovězím masem, měla jsem na mysli to, že kočky mají schopnost svými zvláštními trávícími enzimy zničit i parazity a bakterie , které třeba nám škodí.Bohužel nejsem tak chytrá a nemám to ze své hlavy, nýbrž vyčtené z renomované knihy. |
A odkud se tedy berou paraziti v zažívacím ústrojí koček? A proč se tedy kočky musí odčervovat, když si s tím poradí? |
Tak tahle schopnost-dle knih-má být dána zvířeti krmeném výhradně metodou BARF, t.j. POUZE syrovou stravou-žádné granulky do toho, žádné kočičí konzervičky, žádné vařené masíčko, JEN SYROVÁ strava-maso, malé množství určitých druhů zeleniny a ovoce, vitamíny, minerály. Teprve pak má zažívací ústrojí psa nebo kočky tu moc zlikvidovat vnitřní parazity, ba i salmonelu. Tedy ne v tom případě, jak taky asi 100% lidí na MK krmí granulky, konzervičky, paštičky, kapsičky a sem tam přemražené syrové maso. Kočky takto krmené se s parazity nejsou schopny vypořádat, resp. jejich trávení si s nimi neporadí bez naší pomoci. Takže tak. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
|
|
Odpovědět
|
|
Misankka
|
Předmět: Přitlapkováno: 5. 4. 2009 14:58:20 |
|
|
jéé tak jak jsem se dívala tak my taky máme evropského modrého kocourka Matýska ale je mu 7 měsíců =D náhoda |
|
|
Odpovědět
|
|
mistle
|
Předmět: Přitlapkováno: 7. 4. 2009 9:11:00 |
|
|
Ahoj, chtěla bych zeptat, jestli i čtyřměsíčnímu kotěti stačí jen granule (Hills kitten). Když k nám přišel, granule vůbec nechtěl jíst. Jedl jen vařené kuřecí. Tak jsme mu do něj po trošičkách přimíchávali granulky, aby si na ně zvykl a mohl je pak během dne dle chuti uzobávat. No a teď se nám to otočilo tak, že rád chroustá granulky a když mu dáme vařené kuřecí, tak nad ním ohrne nos. Sní trošku až když je v tom pár granulek, nebo pomatlané pastou od gimpetu, kterou má také moc rád. Zkoušeli jsme i všelijaké konzervy a kapsičky, dokonce i různé druhy vitamínků a bonbonků od gimpetu, ale nic. Už paní od které ho máme nám říkala, ať to s konzervami vzdáme. Takže kocourek byl od malinka asi krmen ne moc pestrou stravou. Mám spíš pocit, že ne že by byl zmlsaný, ale prostě že ostatní chutě nezná a proto to nejí. Tak to bylo i s těmi granulemi, které teď miluje. I s tou pastou. Tu nejdřív vůbec nejedl a pak jednou ochutnal a teď se po ní může utlouct. Je možné to ještě kocourka naučit, nebo to máme vzdát a nechat mu jen ty granulky. Zase do něj nechci nic cpát násilím. Děkuji. |
|
|
Odpovědět
|
|
tatiana
|
Předmět: Přitlapkováno: 7. 4. 2009 15:17:28 |
|
|
Ano, stačí. _________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
|
|
Odpovědět
|
|
|