<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >> |
Autor |
Zpráva |
Akhkhazu
|
Předmět: Kocour nezere, skoro nepije, zrychlene dycha Přitlapkováno: 25. 5. 2017 20:14:12 |
|
|
Dobry den, mam doma ani ne rocniho kocoura, vzal jsem si ho na zacatku ledna z utulku. Ockovany, odcerveny. Nedavno si vyskrabal kuzi na krku, na to jsem dostal od veterinare desinfekci a misto potiral, zacalo se to zlepsovat prakticky hned. Posledni 2 dny u nej ale doslo k naproste zmene chovani. Nezere, skoro ani nepije, jen lezi, zrychlene a melce dycha, kdyz ho zvednu tak jakoby pisti/tise zoufale mnouka. Jedine co si ode mne vzal byla dusena sunka natrhana na malinke kousky (vim, ne uplne typicka kocici strava ale fakt jsem uz zkousel cokoliv, hlavne aby neco snedl). Veterinar ho dnes rano zkontroloval, rekl, ze jde o zanet dychacich cest a pichnul mu antibiotika s tim, ze uz do dvou hodin by melo nastat zlepseni. Nezlepsilo se nic. Zitra mam jit zase pro dalsi injekci, ale kdyz vidim kocoura, mam popravde docela strach s tim tak dlouho cekat. Ani specialni konzervu co mi dal veterinar, ze se pouziva v pripade nechutenstvi a tak nechce. Krmeni strikackou (tip od veterinare) taky moc nefunguje. Nevim, jestli jde o chybu veterinare nebo normalni, treba tezsi prubeh toho zanetu a ja jsem zbytecne vydesenej, ale nikdy driv jsem zvire nemel, az ted pul roku prave kocoura a moc nevim, co delat. Predem diky za jakekoliv rady. |
|
|
Odpovědět
|
|
Andrea Klegová
|
Předmět: Přitlapkováno: 25. 5. 2017 20:38:35 |
|
|
Toto nevyzera na zanet dychacich cest, ale silny zapal plic. Podla popisu mi to uplne sedi na priebeh, ako sme mali my. Krmit nasilu ho nema zmysel. Potrebuje silne atb. Nam vtedy vet nasadil Ronaxan kazdych 12 hodin a dokonca prve tri dni dupla davku. Pomohla by aj infuzia, aby nebol dehydratovany a vitaminova inj catosal. Drzte ho v teple a striekackou mu davajte pit vlaznu vodu. |
|
|
Odpovědět
|
|
Akhkhazu
|
Předmět: Přitlapkováno: 25. 5. 2017 21:47:43 |
|
|
Děkuju, vodu mu dávám, vitaminovou injekci zitra veterinari navrhnu. Antibiotika mi snad nejake da, povidal neco o prascich, ale pry ze az zitra. Tak snad mate pravdu a bude to dobre |
|
|
Odpovědět
|
|
Andrea Klegová
|
Předmět: Přitlapkováno: 25. 5. 2017 21:54:38 |
|
|
Povedzte mu prasky Ronaxan. My sme vdaka nim macku dostali z ozaj smrtelne vyzerajuceho obojstranneho zapalu pluc. Navyse su to atb, ktore akoby startuju imunitu.
Drzim palce. |
|
|
Odpovědět
|
|
|